Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 25. elokuuta 2020

Vain pieniä tyytyväisyyden hetkiä, ajoittain...Only small moments of satisfaction, from time to time ... Endast små stunder av tillfredsställelse, då och då ... Только небольшие моменты удовлетворения, время от времени ...

Korona kevät ja kesä ei monia mukavia hetkiä ole tarjonnut.  Joku voisi sanoa  ettei ole ollut onnelisuudelle aika ei paikkaa.   Henkilökohtaisessa elämässä kevät oli korononan lisäksi  suuren muutoksen aikaa kun  pitkäaikaiseasta asunnosta  piti muuttaa.  Kahdeksantoista vuotta  kerrostalon ylimmässäkeroksessa asuttiin, tilavassa asunnossa jossa oli kaksi vessaa ja  neliöitä ja kuutioita oli sen verran ettei oloaan ahtaaksi tuntetunt.   Vanhempien lasten mutettua kotoa, meillä oli vaimonkanssa  omat huoneet, emme  paljon toisiamme ilta-aikaan häirineet kun yksi huone oli vielä eristeenä meidän huoneiden välissä  ääntä vaimetamassa. .

Nyt ei tarvitse  vaimon  portaita kiivetä kun maantasalle, rivitaloon muutetiin .  Lapsuusajan jälkeen ensikertaa maantasalla nyt asun . Tilaa on yli kolmekymmentä neliötä vähemmän kuin edellisessä asunnossa  ja huoneiden katto on  puolimetriä alempana kuin kerrostalosaa oli ,  En kovin pitkä  ole mutta tuntuu   aivan kuin päänsä   sisäkattoa hipois kun tuolilta ylös nousee .







Sekin tietysti ahdistaa että kun edelisessä asunnossa asutiin 18 vuotta  ja nyt olen 61 vuotta vanha niin  taitaa tämä asunto jäädä viimeiseksi jos  tässä yhtäkauan asutaan.  Se hyöty pienmpään asuntoon muutossa oli, että tuli tehtyä ns. kuolemansiivous.   Paljon tavaraa ja kirjoja kaatopaikalle lähti,   Akuankat ja kamerat sain mukaan ottaa. 

Sellainekin ih tapahtui. että löysin  jo unohtuneita kameroita kun vaatehuone tyhjennettiin.  Vaatehuoneen perimmäisessä nurkassa oli matkalaukku ja sen avatessa löytyi  koko joukko   Neuvostoliittolaisia kametoita  jotka olin mielstä jonnekkin kadottanut.  Mutta silähän ne oli vaatehuoneessa johon ne  18 vuotta sitten oli edellisen muuton yhteydessä jemmattu.    Tärkein niistä on Lubitel 2 kamera jollain isälläni oli  ja  jonka vahingossa lapseana rikoin ja jonka korvatakseni alin kameroita kerämään.



Noista kuvassaolevista , venäläsisitä kameroista arvokkain on Sputnik stereo kamra  joka tuossa kuvassa alin vasemmalla.   Niitä tehtiin kolmea eri versiota vuosina  1955 - 1974  kaiken kaikkiaan niitä valmistetiin  86 000 kpl






Kahdeksantoista ( 18 ) vuotta  oli tämä maisema , sen ikuistin valokuvaan  kymmenvuoden ajan facen sääsivullr  sääkuvana



  Uusi sääkuva maisema näyttää tältä .   Olavin  korkea okaston vaahtera  näyttä tuulen suunnan





Mutta onhan täällä  eri mahdollisuudet kokea tytyväisyyttä kuin kerrostalon parvekkeella, vaikka joskus joutuukin vessa vuoroa jonottamaan.   Chilit   ovat täällä saanet olla ulkona, pölyttäjien taovitettavissa.





Ensikertaa täällä sain nähdä kukkakärpäsen  chilin kukassa vierailemassa , siitä mettä nautimassa ja samlla kukan pölyttämisessä.




Ja kai  siitäkin voi vähän olla onnellinen kun on hattuja mitkä voi päähän pukea kun postilaatikolle ja kauppareisulle lähteeä 



Tämä hattu on Mogal Stetson   Fortune Mohair , valmistaja  John Stetson   comppany  Philadelphia   USA



Ei ihan heti toista samanlasita  vastaan tule vaikka porin torille menisi patsastelamaan, alunperin tämänkin hatun on Lehtosen asuste Pori  myynyt ja luulisi että niitä muutama kappale  muitakin olevan  aikoinaan porin seudulla miesten päässä kiikunut .  Juise Leskinen  tosin lauloi aikoinaa  Roston kutreilla kiikui , sen niminenkin hattu kyllä minulta hattuhyllyltä löytyy.



Viime yönä satakunasa käytiin  miltei hallan puolella:  Ainakin Noormarkun Kairilassa oli lämpötia  ollur hivenen pakasen puolella yölla Lasse Manillan mukaan ,

Mahtoi tätäkin ötökää hamitta kun aamuauriko  sitä kostean kukan emistä herätti









Elorusoyökkönen ilahdutti kuluneella viikolla kun se aamutuimaan  terassin pöydällä  anto itseään valokuvata.



Elouun sateet on sieniä ja tatteja maastoon nostataunt  ja ihmiset  käy niitä metsästä keräämässä.   Siellä on kiusallistta seuraa kun hirvikärpäset ,  Hirvikärpänen on kiusallinen ja jodenkin mielestä peoittavan näköinen mutta se on kuitenkin ihmiselle vaaraton vaikka edehdyksessä pistää ihmistä ja masitaa imisen verta,  se silti sille kelpaa kun on nimensä mukaisesti asustaa hirven iholla jossa se voi poikasensa kasvattaa.    Jos hirvikärpäsen verenimu kokeilu aiheutta  ihmiselle kutinaa niin ensihoitona voi kokeilla  apteekista saatavaa kortisoonivoidetta.   Oireita voi helpoittaa myös antihistamiinitapletti,  Misään tapauksessa hirvikärpäsen pistokohtaa ei kannata raapia, ihon rikkouduttua  syntyy helposti pahempi tulehdus.

Hirvikärpänen on aika sympaatisennäköinen kuhan sitä sillä silmällä katsoo




Noormarkun markkinat perutaan tältä vuodelta koronan johdosta.  Porin kaupunki ei ole antanut yhtenäiskoulun sisätiloja  Noormarkunyrittäjien käyttöön.



UUTISLUOTSI.FI
Etusivu Uutiset Noormarkun markkinat perutaan Noormarkun markkinat perutaan 25.8.2020 Annina Ruokoski Noormarkun markkinat perutaan tältä…

https://uutisluotsi.fi/noormarkun-markkinat-perutaan/?fbclid=IwAR2Eo8lg6fRrMbIT04PzZSH3JrGB2NTz-Of2KWC6IHs-It5EK9B-NFpdnjg


Nähtäväksi jää tulevien vuosien markinnat siinä mielessä, että onko markkinakauppiaita enää montaa korona kesän jälkeen

Noormarkun kotiseutuyhdistykseltä ei oloe vielä tiedoteta tullut Kaharin perinnepäivien  kohtalotsa.


Kaharilla on ollut j henkilöpalvontaan liityviä pop up kahvilatoimintaa , ensin Mairen päivän  nimissä ja nyt Alvar Aalto viikon yhteydessä.



Noormarkku-viikko  pitäsi olla viikolla 46  5. - 11.10    mutta luulis että senkin tapahtumat olisi peruttu.






Taas blogin ja blogerin näkyyvydessä jotain vikaa.  Ovatko amerikkalaiset koronan nujertamia vai muuten vaan lomalla kun ei blogerin huoltotöitä   saada tehtyä ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti