Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 4. elokuuta 2020

Ammattitaidolla suonenpistämisetä ei jää jälkeä....With professionalism, there is no trace of vascularization ....Med professionalism finns det inga spår av vaskularisering .... С профессионализмом нет никаких следов васкуляризации ....

Kovasti olin huolissani eilen aamulla kun piti Noormarkun terveysasemalla käydä verikokeella.    Laitoin kasvomaskin jo kotona huolelliseti kasvoilleni, mutta se tasi olla virhe,  vaikkei pyöräilymatka kotoa terkkarin ollut kuin viiden minuutin kestoinen matka.    Kovasti huonosti    medline maskin, kasvosuojan  läpi hengitysilma kulki pyöräilessä .  Niin kai sen kuuluukin toimia, ettei oma hengitysilma  muiden hengittämään ilmaan  viiruksia levitä.





Niin olin muissa mailmoissa kun  laborotorioon pyöräilin  etten  ollenkaan tajunnut tilanteesta valokuvaa ottaa,  kopion netistä   mediline maski / kasvosujan  , se on sairaalakäyttöön takoitettu  hengitysuojain joka oman kokemuksen mukaan asetui hyvin  ja tiivisti kasvoille kun aurikolasit pyöräilessä huurtui.



Poika näitä jostain toi, joten en hintaa tiedä , mutta samoja taisi olla teveyskeskuksen aulassa saatavilla,  käsidesin ja kumihansikaiden  kanssa .



Pääasia otsakkeen mukaan on kuitenkin se että labotoriohoitajan käden jälki on huomaamatonta.



Kun parin tunnin päästä laastarin poistin niin pistokohdassa ei oikeastaan mitään pistojälkeä näkynyt ,  Vanhanmiehen iho vaan on laastarin jäljiltä ryppyinen .  Kokemus ja ammattitaito on suoneen pistämisessäkin arvokas asia.



 Ennen laborotorioon lähtemistäni  istutin puun jotta joku hyödyllinen jälki minustakin maapallolle jäisi  kuolemani jälkeen . 



Kuolema nyt varmaan kuiten siiryi myöhempään ajankohtaan , joten ensi keväänä näkee  onnistuiko männyn siirto ojanpientareelta ja alkaako se tuottaa uutta kasvua.
 Jos hyvin käy niin voi siitä alkaa vaikka ponsai mäntyä muotoilemaan.



Ainakin autiotalon pihasta ruusun pistokaan siirto onnistui kun se on alkanut tuotaa uutta kasvua .  Tähän tulee ensi kesänä vaalenpunaiset kerrotut kukat.  Oletettavasti tämä on kartanoruusu.  Rosa (Centifolia-ryhmä) 'Fantin-Latour'



Tänään  tiistai aamuna 4.8.2020   mietin sitä, että voisikohan   suolaheinää silputa saalatin jatkoksi, siis ruuaksi.  ?


Suolaheinät maistuvat suolaiselta tai taitaa maku oikeastaan olla hapan.  Happamuus johtuu oksaalihaposta   jota on myös raparperissa.   Oksaalihappo on munuisille vaarallista mutta pienin annoksina  se ei tapa .  Mutta on niitä tervelisempiäkin salaati aineksia , pikkasen kuitenkin taidan  kokeilen.


Hyvää päivän jatko kaikille lukijoillen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti