Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 14. elokuuta 2020

Suomalainen ei usko ennen kuin on pakko...The Finn doesn't believe until she has to ...Finnen tror inte förrän han måste ... Der Finne glaubt nicht, bis er ... Финн не верит, пока ему не придется ...

Suomen hallitus ja  THL   teki eilen kauan odotetun päätöksen kasvomaskien käytöstä  mutta se jäi vain suosituksen tasolle.  THL:n  johtaja, profesori  Mika Salminen korosti tiedotustilaisuudessa ettei kyseessä ole pakko vaan suositus.  Mutta kun suomalainen ei usko jollei ole pakko tai omakohtaista kokemusta niin eihän  mitään suositusta  oteta vakavasti. 

Se näkyi eillenkin kun kävin Taidemaalari Markku Mäkelän kanssa porissa ,  Länsiporin Prismassa.Turvavälit olivat kohtuuliset, mutta kellään ei kasvo maskia näkynytMuilla Prisman asikailla ei maskia ollut, kuin minulla,  oudon mallista chilä ihmettelinTällä kertaa minulla oli viimekertaa parempi , Carpex carat  Type 2 kasvomaski .  Viidenkymmenen kapaleen pahvirasia maksaa noin  50€   tätä maskia voi käyttää useamman tunnin ajan .  Tämä maski on sen verran iso, että se peittää koko kasvot , partakin jää sen suojaan.

https://www.bsnmedical.com/products/wound-care-vascular/category-product-search/acute-wound-care/consumables/carpexr-op-masks.html


Asustukseen kullui  Harrison street  norm weight hattu, joka on aikoinaan ostettu Antin Asu oy pori  miesten vaatehtimosta.Vertailun vuoksi kuva omistai chileistä.  Chili ja valkosipuli pitää tartuntatudit loitolla .  Minun chiloit on habaneroja


Länsiporin prismassa oli kyllä niin vähän muita asiakkaita että,  tunsin itsekin ylireakoivani tartuntavaaraan, mutta pitähän sitä jokun esimerkkinä olla.


Suomen hallitus on matkailun suhteenki aivan avuton,  Lentomatkustajille pitäsi kotimaahan tullessan saada vähintään kahden viikon karenssi.   Se olisi kohtuulisen helppo toteutaakin kun lentolipun oston yhteydessä pitäsi ostaa  palluumatkalle  valmiiksi hotellihuone  karenssia varten.  Sen toteamiseksi että lentomatkustaja  on varautunut kotimaahan palatessaan karensin  toimisi lähtöselvityksessä , maksetun lentolipun yhteydessä pitäsi olla hotellivarausen  kuitti, ja jollei sitä ole, niin lennolle ei päästettäsi sellaista henkilöä jolla ei hotellivarasusta  kotimaan karensiin  ole.Koko pori näytti tavallistakin hiljaisemalta, ei olut ruuhkaa Isolinnakadula  vaikka  vähän jälkeen neljän iltapäivällä liikkellä oltiinPorissa oli viimeviikolla  31 koronatapausta ja tällävikolla,  viikko 33 tullut 5 lisää  kertoo THL.n tilastoPori jakaa vähävaraisille  kankaisia  kasvomaskeja  Maantiekadun toimipisteen infopisteessä , Noormarkusta pitää kahdella linjautolla  mennä jollei omaa autoa ole ,  ja köyhillä harvemmin on.   Joten aika suuri riski on täältä asiti lähteä  kasvomaskia hakemaan,   Ahlaisista  on vielä pitempi matka .   Mikseio Noormakun terveysasemalla  köyhille vähävarasille  suojausta, kasvomakseja jaeta   ?

Sauli Mansikka En aio pitää kaupassa maskia. Käsihygieniasta ja turvaväleistä pidän kiinni. Kaupassa voi valita kulkulinjan ja mikä tärkeintä ettei jää höpöttämään käytäville tuttujen kanssa. Pidän itseäni muutoin karanteenissa ja käyn vain kaupassakäynnin lisäksi äitini luona toteuttamassa omaishoitoa. Maskin pitäminen on silti plussaa, joille se sopii. Minua vanhaa tupakoijaa alkaa puolen tunnin kohdalla hengitys ahdistamaan.


Salli Huttunen Aion käyttää maskia ja toivon ettei kukaan tunne itseään ylivoimaiseksi. Olimme viime viikolla myyringissä ja siellä oli vanha ukko joka tuli istumaan mieheni viereen, pyysin mieheni toiselle puolelle. Ukko sanoi en pidä maskia ei minuun mikään tartu, hän yski tosi pahasti, annoimme hänelle ison nenäliinan hän otti kyllä sen vastaan. Tälläisiä me olemme ja ajattelemme vain itseämme, koitetaan sopeutua tähänkin tilanteeseen . Mukavaa viikonloppua iloa ja oloaPetri Fetula Käyttäkää nyt hyvät ihmiset siellä maskia vapaahtoisesti. Kohta se on sielläkin pakollinen. Vaikka se on ilkeän tuntuinen, mutta siihen kyllä ajan ollen tottuu.
4

  • Markku Mäkelä Kiitos Petri, siellä Espanjassa se on varmaankin ihan yleistä. Täällä koronaa on aika harvassa. Olen järkeillyt jos sitä olisi kaupoissa niin eihän siellä olisi ainuttakaan myyjää palvelemassa. He kun ovat siellä töissä tuntitolkulla viitenä päivänä viikossa ilman maskeja tai muuta suojalaitteita1 kommentti:

  1. Hienoa että olit laittanut maskin! Kai silti ostit tuon chilin mitä pitelit käsin? Miksi sitä on pitänyt päästä hipelöimääm? Eikö pelkkä katsominen riittäisi?

    VastaaPoista