Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 10. elokuuta 2020

Kaksin aina kaunihimpi ... Always always the most beautiful ...Alltid alltid den vackraste ... Siempre siempre la más bella ...Всегда всегда самые красивые ...

   Paras öttökkä vuosi tasi olla vuonna 2012, silloin kävin kolme kertaa päivässä niitä valokuvamssa.  Amulla varhain, keskipäivällä ja vielä illalla auringolskun aikaan.     Viime aikoina  ei paljon pörriäsiä ole näkynyt ja sitä myöten myös  luonnon makrovalokuvaus on jäänyt vähemälle.    Viikonloppuna kuitenkin pari ötökkäkuvaa tuli otettua kun niitä omassapihassa, itse istutetussa kukassa  oli .


Siirsin alkukesällä  purettavan autiotalon pihasta    keltasia päivänkakkaroita  ja niissä on monenmoisia pörriäsiä käynty.   Sunnuntaina  niissä oli kaksi pienehköä mehiläistä.





Asiaa tutkiesani  selvisi että ne olivat kantomehilasiä,  heriades truncrum .  Kantomehiläinen on noin kuusi millimetriä pitkä  tummanharmaa pistiäinen.    Vain naaraat käyvät keltasissa kukissa .

Tien toisella puolella on  punamulalla  maalatuu vanha suuli / piharakennus, sieltä nämä  kantomehiläiset varmaan ovat tullee vierailulle




Kukkulamäellä vieraillin Jarin pihassa, sielläkin oli pareittain ihmeteltävä




Kaksi horsmakiitäjän toukaa oli samassa kasvisa  itseään lihottamassa,  Toukka on täysikasvuinen elo-syykuun vaihteessa,  jolloin se kaivautuu mansisään ja koteloituu kovan kotelokopan sisään  talvehtimaan.


Horsmakiitäjän toukka



Vikunpolulla asuu varmaan joku merkkihenkilö  kun porin kaupugin traktori  kahden viikon sisällä  on käynyt täällä töissä, ensin tie lanatiin kun se oli paikoin kuoppainen



Tänään maanataiaamulla se kävi leikaamassa tien pientareet





Vaikka nyt tie hyvin hoidetaankin niin sitä en ymmärrä että pori energia  on noin mautomat katuvalot asentanut kulttuuri maisemaan , ei nuo valaisimet ole suomalasita suunnitelutyötä



Pori energi mainostaa verkkosivutolaan olevansa ympäristöstään oppiva  energiayhtiö  jonka intohimona  ja tavoiteena on tuottaa ihanteelista energiaa porilasille.


Vikunpolulla porin energia ei kyllä ole  kyennyt tavoiteitaan tavoittamaan , Nykyaikaiset ledvalot eivät varmaan paljon sähköä kuluta, mutta niiden värilämpötila on liian kylmä ja kirkas,  Säleverhotkaan ei niiden valoa pidätä



Pajon tehdään säästöjen nimissä huonoa työtä .  Sitäkään ei arkijärki   ymmärrä että mitenkä porin  perusturva hinnoitelee työn arvon kun  lansetit  pusitetaan käsin  kahdenkymmen kappleen muovipusiin , siinähän mene yhden sairaanhoitajan työpanos.





Lansetteja saa sadan kappaleen pahvirasioissa , niin ei käy järkeen että niitä kannataa muovipussittaa .  Viimeksi kun soitin  porin perusturvan hoitotarvikejakeluun, hoitaja  kertoi senkin että uusia verensokerimittareita on tullossa mutta maantienkadun sairaalan diabeteshoitaja on sanonut etti niitä anneta  kuin harvoille ja valituille, vanhoille ei lasinkaan.  Vanhan mallistta  mitariakaan ei sieltä saa vaikka kuinka rukoilisi.


Markku Mäkelä Jos se oletkin sinä. Pelkäävät että tulee sanomista ellei hoideta 


Marjatta Lähteenmäki Aina pitää jonkun HERRAN asuu et tie /nurmikot on hoidettu. Aatteles ny sähän oot melkonen HERRA kun sun luomakuntas on nuin hyvin hoidettu. Otat vaan rintaas röyhistelle ittelles kunnian ja sanot naapurei ,,et soitin siin kuntaan ja heti alko hommat hoituun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti