Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 6. elokuuta 2020

Miksi alennustarra lätkäistään aina tuotenimen päälle ? .. Why is the discount label always slipped over the product name? ..Varför glider alltid rabattetiketten över produktnamnet? ..Warum wird das Rabattetikett immer über den Produktnamen geschoben? ..

Olen ottanut tavakseni ostaa kaupasta alennustarroilla varustettuja elintarvikkeita.   Siitä  tykkää luonto  niinkuin minäkin kun saan ruokani ja joskus herkkuja  halvemmalla,   kun  viimeisen käyttöpäivän  leimaus on lähellä  ja tuoteeseen on lätkäisty  tuntuva alennus.  S-marketin tuoteissa on päivä aikaan   miinus 30 %  punainen  lappu.  Aiemmin oli pieni alennus keltaisella ja  jopa punainen 50 prosentin alennuslappu , mutta S-ryhmä on luopunut sen käytöstä kun ilta ja yö myyntiä  halutiin nostaa.  Ilta  yhdeksän  ( pm 9  )  jälkeen   miinus kolmekymentä ,  alennuslapulla varustettu tuote hinnoitellaan  kassalla  - 60 %  hintaiseksi.  Se on jo hyvä alennus, mutta vanhusväestölle joista suurin osa saa pientä eläkettä, on epäoikeuden mukainen kun harva eläkeläinen ilta yhdeksän jälkeen  kaupassa käy.  Varsinkin kun   kevään korona-aikna heitä kehoitetiin käymään aamupäivän hiljasina hetkinä kauppaasioillaan.   Porin  Pick N Pay  kaupassa tuli vastaan keltainen  - 20%  alennuslappu, sen jätin käyttämättä kun se ei edes alvin suuruinen alennus ollut.

Minua häiritssee alennulapuissa se kun ne on poikeuksetta lätkäisty  keskelle tuoteen nimeä.  Onko kyse ilkeydestä vai  vain kireestä ?


Kala Valtsen kalapakkauksessa  oli  eilen kolmenkymmenen prosentin alennuslappu , eikä vielä ollut  viimeinen käyttöpäiväkään , mutta alennuslappu oli laitettu suoraan tuoteen nimen päälle , onneksi sen verran vinoon että  näki sen oleva kirjolohta, mutta valmistutapa jäi epäselväksi




Toissapäivänä sain hyvän mielen siitä kun lahjoitin  / sponsoroin   Taidemaalari  Markku Mäkelän uuteen taideaitaan  kattokruunuvalisimen  .  https://www.facebook.com/taidemaalari/?epa=SEARCH_BOX


Tällä kertaa päässäni John Webster  Hattu bondstreet   London , sisusta vaalenapunaista silkkiä .


Kuva : Markku Mäkelä


Nyt on tyyliä taidevajasssa. Kiitos Teuvo kattokruunusta!











Eilen tapasin brännbäckintien   varella  Aulis Laakson joka esitteli sieniretkensä saalista .  Yksi herkkutatti, vaaleaorakas sekä kanttarelleja






Samalla reisulla pyöräilin katsomaan  Noormarkun ja Söörmarkun välistä uutta  kevyenliiketeen väylää joka avataan juhlallisesti   elokuun 14.2020   kello 11  Lotta Henttalan johdolla




Mutta eihän Rauhalmintieltä  pääse polkupyörää ajamalla  kuin   kierätyspaikan / Krevuntien risteykseen


Valtatie 23 viereen rakennetulta Lotta Hentalantien , kevyenliikenteenväylältä  ei ole liitymän jälkeen rauhalammintielle  jatko jo vaalmiina olevalle rauhalammintien  kevyenliikenteenväylälle.


Tiedotteen mukaan porin kaupunki rakentaa vielä tämänvuoden aikana Palstakallion  ja Rauhalammintien  kevyenliikenteen väylät.

Se jää nähtäväksi kun porin kaupugin kassanpohja on jo pitemmän aikaa ollut tyhjä.   Suurin syy siihen kun porin kaupuginjohtaja  osti 11 000 000 euron lentolipun.   Korona on pysäyttänyt  lentoliikenteen , niin hukkaan on mennyt veronmaksajien rahat .


Tänään torstaina 6.8.2020  on koko päivän ollut harmaa sää ja ulkolämpötilakin on jäänyt alle kahdenkymmenen asteen




Huomenna kaikki pitäsi olla toisin kun on perjantai ja saunapäivä , auringonkin pitäisi paistaa täydeltä terältä .

Kai Ylitalo Kirjastoissa sama ongelma, viivakoodi tarra takasivulla kirjan tiivistelmän päällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti