Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 20. elokuuta 2020

Olen ihmetellyt mihin porin kaupungin lapiomiehet on hävinnyt... I wondered what the city of Pori shovel men has disappeared ...Jag undrade vad staden Pori spade män har försvunnit ...Интересно, что в городе Пори пропали лопаты мужиков ...

Aiemmassa  todelisuudessa kaupugeilla on on ollut  teknisissä palveluissa ja puistotöissä paljon työllistettyjä, niinkin paljon, että asiasta on väännetty monen moista vitsiä .  Sellasia kuviakin on ollut joissa ainakin kahdeksan miestä on kuopanreunalla seisokellut, lapioon nojaten.   Todelisuudessakin täläisia  tapahtumia on moni nähnyt, muttei ihan viimeaikoina.   Minä koeitin   netin syövereisä tällaista seisoskelu kuvaa hakea, mutten löytänyt.   Niin tyystin on lapiomiehet  kaupukimaisemasta hävineet.
Syy porin kaupungin lapiomiesten työpaikkojen vähenemiseen johtuu siitä että heidän työkaluistaan,  lapioden teräosa on  poistettu ja  ne on   asennetu katuvalojen   varsien päähän  lampun kuvuksi .

Tulos on jokseenkin ruma kulttuurimaisemassa,  sen lisäksi lapion teräosan alle asennettu ledlamppu on väärän värilämpötilan  omaava .   Lapion teräosassa ei ole sivuilla minkään laista taiteta joka estäsi kirkaan valon leviämistä holteetomasti ympäristöön.


Tämä porin energiaan asentama katuvalo on meidän  olohuoneen ikkunasta yli kolmenkymmenen metrin päässä ja silti sen valo tunkee  ikunan ja säleverhojen läpi huoneeseen.  Ledvalojen värilämpötila on ainakin 4500 kelviniä


Katuvalojen rumuus ei Noormarkussa ole vielä  levinnyt kaikialle ,  alle puolenkilometrin päässä meiltä Rydöntie pientarilla  on pykällä sivistyneemmät ja nätimmät katuvalot
Niissä on vielä vanhanaikainen kunnon kaasupurkauslamppu jonka värilämpötila on lämpimämpi   1800 kelvin luokkaa


Pitää varmaan   kasvit siirtää porin kaupungin katuvalon alle .  Päivät ovat lyhentyneet,  vaikka lämpöä riitääkkin kasveille yölläkin, niin valoinen aika on vähentynyt jo  viidentoista tunnin paikkeile


Chilin hedelmän tuottaminen jatkuu, eilen ensikertaa näin kukkakärpäsen  habaneron kukkaa pölyttämässä  ja sen mettä nauttimassa.Lapioille olisi parempaaki tekmistä kuin terät katkoa ja lampun kuvuiksi asentaa
Jotain vikaa  nettiyhteyksissä  ei blokkeri suostu kuvia lataamaan  ei edes 329  kt kokoista kuvaa   saa ladattua.

Bloker on hakukonen yhtiö googlen omistama ja se toimii amerikassa, on varmaan käynyt niin, että korona on  pysäyttänyt   googlen  huoltotyöt .   Tämä on siittä huolestuttva ilmiö, että  jos ei googlen omistamakaan yhtiö kykene koronan vuoksi  laitehuoltojaan tekemään, niin mitenkä käy nykymuotoisen maailman  asioiden hoito jos muukin  internet  toiminta,  ATK toiminta kaatuu ?Mika Etelämäki Sama lediongelma meilläkin.


Anna Kirsi Olen itsekin kauhulla odottanut koska tänne Toejoelle meidän kadulle tulee nuo kirkkaat valot. Tällä kadun pätkällä palaa nyt vain n. joka kolmas valo eikä korjausta tunnu tulevan, joten ehkä pelkoni uusista valoistakin on aiheeton. Olen kyllä asennoitunut lähtemään pimennysverho-ostoksille.

Mitä tulee Porin kaupungin lapiomiehiin, niin tämän päivän Satakunnan Kansan etusivun luettuaan ei tarvitse ihmetellä jos ne loputkin häviää.Lasse Mannila Ne on irtisanottu ja lisää irtisanotaan. Pori liitetään pian kankaanpäähän. 

Jorma Lindqvist Koska tämä on julkinen ryhmä, voin kommentoida noita ledi-katuvaloja. Tässä kuvassa Jääräntien (Toejoella) valojen rivistö lumipyryllä, josta ilmenee hyvin niiden keilan muoto.
Alemmassa kuvassa on pappilanpuistikon kulman ledi, ja kuvan oikeassa yläkulmassa "kultainen suihku" vanhemman mallisen lampun valossa. Niiden keilat eivät paljoakaan toisistaan eroa. Värilämmöllä on merkitystä, jollei osaa balanssiaan kamerassa säätää. Mitä kuttuurimaisemaan tulee, niin tämä toijoen jääräntie ei ole sitä sen enempää kuin joku noormarkun rivarialueen nurkka.
Ja google bloggereineen toinii niin kuin ennenkin.


Kuvan mahdollinen sisältö: yö ja ulkoilmaOrvo Lähteenmäki On se vanha kaasupurkausvalaisin järkyttävän ruma. Noin isoa äyskäriä en ole nähnyt missään paatissa. Ledien värilämpötila on 4000 tai 5000 K. Yleensä käytetään 4000K. 5 tonninen on jo aavistuksen sininen, mutta ei näytä siltä , kuten kirkkaammat sinertävät loisteputket. Ja 1800 K. höyrylamppu ei ole enää valaisin, vaan sellainen, että värjää kaiken punaiseksi, kuten uusi tomaattiviljelmä taivaan .Vanhemmiten nuo elohopeahöyryt kyllä palavat, mutta eivät valaise ja vievät vielä sähköäkin runsaasti. Onneksi olen saanut viedä niitä romulaan runsain mitoin. Kelpaavat vielä verkonpainoiksi. Hautausmaalla niitä vielä on, värjäämässä hautoja punaiseksi

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, yö, kasvi, taivas, pöytä, ulkoilma ja luonto

Orvolle  sanoisin että ainakin Nikon kameroisssa  on WB  ( valkotasapaino säädin )  jolla saadaan kuviin oikanlaset sävyt  eri valaisimien  antamassa valossa Pekka Hatanpää Kaivinkone on syrjäyttänyt lapiomiehet? Kai niitä lapiomiehiä tarvitaan ainakin putkihommissa, kun nää kaivinkoneet ei osaa asentaa putkia tarkasti paikoilleen. Ammatti-ihmisiä tarvitaan, jotta hommat hoituu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti