Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 11. helmikuuta 2021

Kiva pakkaspäivä huvikävelylle...Nice frosty day for a walk ...Trevlig frostig dag för en rolig promenad ...Schöner frostiger Tag für einen lustigen Spaziergang ...Belle journée glaciale pour une promenade amusante ...Хороший морозный день для веселой прогулки ...

 Ikää on kerttynyt, olen jo  kuusikymmentäkaksivuotias.  Aika on alkanut menemään niin nopeasti ettei ole  oikein ehtinyt blogipäivityksiäkään muilta kiireiltä  tekemään.   

Sekin on tuonut hämmennystä elämään kun TE-kekuksen virkailija  soitti kuukauden myöhässä tammikuulla , ja kertoi että TE.keskuksen virkaililijoille on annettu suositus siirtää  ne asiakaat jotka ovat oikeituttu   ns. lisäpäiville  saa siirtää  toiselle virkailijoille jotka  ovat muualla kuin porissa, hoitamaan työttömän  asioita jotaa saa jatkosakin KELAn   työmarkkinatuen vaikkei enää soitelakaan kolmen kuukauden välein  odottamaan  eläkeikää .  Olen siis nyt  eläkeläisharjoittelija.   Reilu kaksi vuotta on vielä aikaa eläkeikään, mutta saapa nyt sitten harjoitella eläkeelle pääsymistä.


Tänään torstaina, 11.2.2021   aamulaa oli  reilu kaksikymmentä astetta pakasta.  Tostesin aamukahvia  juodessa, että tänään hyvä päivä lähteä huvikävellylle turkisissa .



Noormarkunjoen Mylyllykosken   ranaalla  aisti jo kaukaisen kevään tuoksun ja  Aurinkokin  jo selvästi lämmitti.    Voiko sitä ikämiehen  elämä nyt oikeastaan paremmin olla.    Huvi kävely termi tuli siitä kun  vaimo, Maxin  äiti on kieltänyt hänen ajamasta huviajeluja kun ei opiskelijalla liiemmin ole tuloja.    Kysyin vaimolta että ka sentään huvikävelyllä saa käydä.  




Isokoivukujan  varella  olevalla pellolla viljeltiin kesällä porkkanaa.    Olisikohan pellolle jäänyt muutakin kuin pelkkä porkkanan haju kun jänikset ovat  kovasti  sitä tonkineet.  Ympäristössä oli  kylä koiraeläimenkin jälkiä, olisikohan ketukin saanut vainun  hyvästä ja helposta saaliista .





Havulinnanmäessä ei ole sallittu koirien ulkoiluttamista , mutta kielto ei koske jäniksiä eikä kettuja .   Havulinnan mäki on Isokouvujan  pohjoispuolella,  vastapuolta  jänisten tonkimaa peltoa. 





Sorsat olivat siirtyneet  Myllykosken alle , aika kylmän kangistamia olivat , aivan jään raajaan sain mennä eivätkä lähteneet karkuun.    Kamerassa oli sigman  18 - 35 mm  maisemakuvaus objektiivi , eikä siitä lintu objektiiviksi ole , mutta sinisorsia nuo ovat  vastarannalla. 





Sorsat ovat tavalliseti oleet  Myllykosken yläjuoksulla.  Kaapelin ranassa.   Kaunis maisema sekin  näin aurinloisena talvipäivän  on.




Vaikka turkis lämmittää pakasella, niin varmaan huomenna,  saunapäivänä pitää oma parta siistiä .  Ei sillä mitään väliä silti  näin korona aikana ole kun ihmisten läsnäollessä  kasvomaskia pitää .


Koronaa on kärsitty  jo reilu vuosi eikä parannusta näy .  Olenkin miettinyt, että ellei korona olisi tullut  maapallon liikaväestöä hillitsemään , niin se olisi jo saatu hallintaan,

Taiteeliseteväät Markku Mäkelä kysi  koron vai liikakasvun vuoksi ?    No siksi etten muslimipartaa halua, niin poskilta parta pois ja leukaparta ja viikset jäljelle.  


Ps. Muista klikata Noormarkun noariaatin mainosta 


HYvää viikon loppua lukijoilleni

2 kommenttia: