Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 25. helmikuuta 2021

Ei ollut ruuhkaa kirjastossa...There was no congestion in the library ... Es gab keine Überlastung in der Bibliothek ...Det var ingen trängsel i biblioteket ...No había congestión en la biblioteca ... В библиотеке не было перегруженности ...

 Olen ollut siittä asti kun lukemaan opin, ahkera kirjaston käyttäjä.   Ensin luetiin kansakoulun pieni kirjasto läpi ja siitä ei opettajat oikein pitänyt  kun jäi koulukirjat vähemmälle huomiolle.   Se oli varmaan joskus kolmanenluokan aikana kun siiryin aikuisten kirjaston käyttäjäksi.  Se sijaitsi  silloin  1960 luvun lopussa   Noormarkun kunnantalon yläkerassa.   Siitäkin on jäänyt  muistikuva siitä että kirjastovirkailijakin  ihmetteli, etteikö pienmpi kirja määrä kerralla riittäsi kun kassikaupalla  kirjastosta kirjoja kotiin  kannoin.  


Normarkun poliitikot kirjasi   kuntaliitossopimukseen  vaatimuksen siitä että porin kaupungin pitää  perustaa Noormarkkuun  uusi kirjasto.   Se toteutui  ja Noormakun uuden kirjaston  avajaiset pidettiin Lokakuun  16. 2015 




Noormarkun vanha kunnantalo saneratiin kirjastoksi,  koko kiinteisö on nyt sivistytomen  hallinassa.


Kirjoitin laajan  kuvareportaasin  Noormarkun kirjaston avajasista .    Avajaisten kuvia voi katsella allaolevasta linkistä  Teuvon Kuviin



https://ttvehkalahti.blogspot.com/2015/10/pori-teki-ihmeen.html





Vikun polula pääs nyt turvalliseti kävelmään Noormarkun keskustaan.  Tein toissavuona porin kirjaamoon kuntalsialoitteen  siitä että Noormarkussa Kuurintien ja Mäkelänkujan  risteykseen pitää  rakentaa suojatie kevyenliikenteen kulkijoille. 



PRIDno-2019-3606

Noormarkun keskustassa kevyenliikenteen väylien parantaminen


Noormarkussa asuva kuntalainen on tehnyt aloitteen kevyenliikenteenväylien

turvallisuuden parantamisesta Noormarkun keskusta-​alueella. Aloitteessa on mainittu

useampi kohde,​ johon toivotaan parannustoimenpiteitä.

Päätöksen peruste

Infrajohtaminen on tutkinut aloitteen ja toteaa seuraavaa:

Kuurintien ja Mäkelänkujan risteysalueen kevyen liikenteen turvallisuudesta on Porin

kaupunkia lähestytty jo aiemminkin. Asiaa on tutkittu ja todettu

parannustoimenpiteiden tarve. Infrajohtaminen on laatinut suunnitelman suojatien

sekä pyörätieosuuden toteuttamisesta Kuurintien -​ Mäkelänkujan risteykseen.

Toimenpiteiden toteutus on ajoitettu loppuvuoteen 2020.

Palokujan jalkakäytävän jatkaminen otetaan harkintaan tulevien vuosien

investointiohjelmaa laadittaessa.

Aloitteessa mainittu Finpyyntien kevyen liikenteen ylitys Isokoivukujan kohdalla

olevalle linja-​autopysäkille koskee Varsinais-​Suomen ELY-​keskuksen hallinnoimaa

tietä,​ jonka osalta palaute tulee toimittaa ELY-​keskukselle,​ esimerkiksi palauteväylän

kautta: https://palautevayla.fi/aspa.

Päätös

Päätän,​ että aloitteen tekijälle toimitetaan tämä tiedoksianto.

Tiedoksi

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja, Teknisen toimialan toimialajohtaja, aloitteen

tekijä, Infrajohtaminen -toimintayksikön esimies

Allekirjoitus


Eija Riihimäki, vs. liikenneinsinööri, Tekninen toimiala, Infrayksikkö


Viranhaltijapäätöksen nähtävänäolo

Päätös on julkisilta osin nähtävänä Porin kaupungin verkkosivuilla 03.10.2020






Siinä se nyt sitten on  suojatie Kuurintiellä.  Kukaan ei ole vielä tehnyt porin kaupugille alotetta siitä etttä tuo pieni pätkä kevyenliiketenväylä piäsi nimetä Teuvo poluksi .




Korona on vähentänyt kirjastosakin käyntejä,  Keskiviikona  puolenpäivän aikaan olin ainoa asiakas   ja paikalla oli kolme kirjastovirkailijaa.  


Mitenkän käy kirjastopalvelujen kun suomen hallitus  julisti suomeen poikkeusolot ja kolmen viikon sulkutilan,  alkaen 8.3. 2021    Ravintolat ainakin pannaan kiinni osassa suomea.  sekä toisenasteen opiskeliat  etäopetukseen .


Minäkin olen viimeaikoina vähänlaisesti kirjasto palveluja käyttänyt kun olen tehnyt ns. kuolemansiivousta.  Taannoin päätin lukea kaikki omat kirjat ja  aina kun sain kirjan luettua, pistin sen kierrätykseen.  Kun vähentää turhaa omaisuutta niin jää perillisille vähemmän sivoamista.

Mutta vanhojen kirjoen lukeminen vaati kyllä vastapainoksi  jonkin verran udemmankin kirjallisuuden lukua  ettei oma kieli kääny vanhakantaiseksi.  







Tulevana viikonloppuna ajetaa suomessa. Rovaniemellä   toinen rallin  mailmanmestaruuskilpailu.    Itse olin kahdekankymmentäluvulla ahkera jyväskylän suurajojen  käviä.  Niiltä ajoilta on muistona  seinällä  Kuva Ari Vatesesta  joka signeerasi kuva.     



TV kakkoselta tulle  murusia rovaniemen rallistta mutta kyllä ne pitää katsoa.    Ralli TV lähetykset tulee pätkittäin kakoselta kun  samaan aikaan on hiihdon MM-kista saksan Oberstdorfissa , vaikka siellä on  plus kahdenkymmenasteen  ( + 20 astettas )  kesäkelit 

Rovaniemellä on talvikelit ja ja on siellä siihenkin mahdollisuus  että suomalainen voittaa.  Kalle Rovanperä on nuori  ja häntä kannustan , Kallesta tulee ajan myötä seuraava   suomalainen  rallin maailmanmestari , aito sellainen, ralli englanti taittuu Kallelta .




Kalle Rovanperältä huima veto – uran paras tulos ja MM-sarjan kärkeen!

merkkikuvake
Ylläpitäjä
 Hetki sitten 



  



Torstaina 25.2.2021  menään Noormarkussakin plussa säässä  asteita on postausta kirjoittaessa  + 4.  Ja jollei jolla kulla ole vielä liukasta ollut niin nyt on.




Läksin osuuskaupassa käymään kun ei sen jännitävämpää tänään torstaina  televisotakaan päivällä tule kuin mitä kauppareissu kävellen oli .



Satakunnan Kansa uutisoi aamupäivällä.  "    30- metrinen jätekasa roihusi   Aittaluodossa.  Sammutustöihin lähti kuusi yksikköä "   Uutista ei ole pävitetty, samutustyö Aittaluodossa jatkuu yhä.  Noormarkun vpk sai hälytysen   aamupäivällä  kello kymmenen jälkeen ja  on yhä Aittaluodossa sammutustöissä, tai ainakin jälkisammutusta tekemässä. 

  https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000007824785.html


Hyvää tulevaa viikonloppua lukijoilleni 

1 kommentti: