Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 22. helmikuuta 2021

Ollaan varovaisia siellä yleisellä tiellä kulkiessa.... Let's be careful there on the public road .... Låt oss vara försiktiga där på allmän väg ....Seien wir dort auf der öffentlichen Straße vorsichtig ...Будем осторожны там, на дороге ......Faisons attention là-bas sur la voie publique ...

 Eilen satoi silkkaa vettä, se jäätyi  teiden pinalle ja nyt on  poikeuksetta kaikilla kevyenliikenteen väylillä haastava keli kulkea  apastolinkyydillä hiilineutraalisti.    Mitenkään huolettomasti ei kannata kävelylenkille lähteä, jalat lähtee ylättävän nopeasti alta kun oikein huono tuuri on.     






Toki ennekin liukkaita kelejä  on ollut, mutta  kun  monta talvea ollan saatu sulilla teillä kukea niin pakkaa unhtumaan  kaljamakelit .



Kotoa kyllä minäkin pääsen turvallisesti lähtemään ulkoilemaan, kun  koko talven olen hyvin pihapolkuni hoitanutu.





Kiinteito hoitaja Lammi  sorasti jo eilen aamupäivällä pihaalueet .  Taustalla  Noormarkun paloaseman letkutorni ,  Noormarkkuun on tullossa uusi paloasema .   Tämä  nykyinen paloasema on vuodelta 1964   ja se on tullut tiensä päähän toimivanan rakennuksena.    Uusi  Noormarkun paloasema on jo suuniteltu ja  ja sen rakennustyä pitäsi  alkaa tänä vuonna ( 2021 )  ja valmistua vuonna 2022 ,  Uusi paloasema rakentuu vanhan paloaseman viereen  ja vaha puretaan  uuden valmisttutua.   Hankeen arvo on  3.8 miljoona euroa.    Asemalla toimii sopimuspalokuntana  Noormarkun VPK ry .    

Uuden paloaseman rakennustyömaan  seuraaminen  on varmaan eläkeelle jäänti harjoittelijalle  hyvä kesä toimi.





Noormarkun Kiinteistöpalvelu Oy   tj Jorma Lammi  on sorastanut pihaalueen ja  pihasta pääsee turvalliseti  yleiselletielle .



Aamulla postilaatikolla käydessä Vikunpolku oli liukas , eikä se houkutellut  pitemmällelähteä





Mutta tilanne korjaantui tätä postausta kirjoitaessa.  Kaupugin traktori  kävi tien sorastamassa.   Nyt on hyvä   lähteä päiväkävelylle .

Huomena pitäsi  käydä  ruokaapua hakemassa Myllykartanosta.  Nyt ei enää onnistu Ruokakasien haku   ahkiolla, perässä vetämällä  mutta sattaa olla riskaapelia painava kuorma polkupyörällä kuljetta.   Onneksi on  hiitoloma-aika kouluissa niin Max saataa ehtiä kuljetamaan minut autokyydillä. 




Viikonloppuna käytiin UMK  laululukilpailu  euroviisu kilpailuun osallistujasta.  Sen voitti  vuoden 2006  voittaneen  Lordin  pehmoversio ,  Blind Chanel  Dark Side  ei tule pärjään kun Lodrin   vuoden 2006 voittokapale  Hard rock hallelujah  on vielä euroviisuyleisön   muistissa niin paljon parempana.


Dannyn  Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua kappale olisi  ollut euroviisuissa kovaa kamaa jos se olsi laulettu englaniksi, jolloin muutkin olisi sen sanoman ymmärtänyt.  On kumma etti Danny enempää ääniä saanut kuin 60 ääntä.  Suomen suuret ikäluokat ovat jo siinä iässä että perinnön hamuajat  hiovat jo kynsiään , jako  sekä perintöriidat  työllistää perunkirjotajia.

 Noormarkussa  ja  sen ympäristössä perunkirjoitukset hoitaa  Noormarkun Notariaatti.  





Varatuomari Anne Moisio   Perhe- ja jäämistöopikeuden asinatuntija 







https://www.youtube.com/watch?v=VGkRE515kVk


Videot









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti