Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 18. helmikuuta 2021

Keskiviikon toimettomuus vaihtui hyötykävelyyn...Wednesday's inaction turned into a utility walk ...Onsdagens passivitet förvandlades till en bruksvandring ...Die Untätigkeit am Mittwoch wurde zu einem Spaziergang ...Бездействие среды превратилось в полезную прогулку ...

 Eilisessä postauksessa pidin keskiviikkoa vähän turhana välipäivinä, mutta niin vain siinä kävi että keskiviikollekin löytyi käyttöä.   Vaimo tarvitsi kaupasta  maitoa ja mehua , niitä  siis piti käydä osuuskaupasta ostamassa.   Tämä johti siihen ettei täysturkiksissa  voinut lähteä likkeelle .  Piti valita kevyempi vaihtoehto hyötykävelylle.    Ei ole eläkeläisharjoittelijan  päivät   samanlaisia ja enakoitavissa. 



Päähineeksi valikoitui suikkamallinen, Teuvan lakkitehdas  oy  1937  mallinen turkishatu .  Näitäkään ei enää kukaan valmista , siis ei ole uusia saatavissa.    Takkina oli kokopitkä oratop  Loden -  Mohair   takki  Siinä on  käytetty 80 % Reine Scur - wolle  ja 20% Mohair   villaa .  Mohair on angoravuohesta saatavaa hienolaatuista , silkin kalataista villaa.   Reine sour Wolle on  Kashmirin vuohen villaa .


Kylillä on hupa näissä asusteissa kulkea , tosin   Noormarkkulaiset ovat  jo tottuneen minun pukeutumistyliin eikä kumastelevia katseita  ei oikeastaan näy.





Aurinko paistoi polvettömältä taivaalta , sorsat olivat kokontuneet  Myllykosken alle lekkotelemaan .   Lumi heijastaa tehokaasti valoa ja on aina vähän testaamista että saa oikean sävyisen valokuvan.



Filmi aikana oli sääntö että piti ylivalotaa  1- 2 aukkoa  lumisessa talvimasemassa , digikameralla valotuksen säätö ei ole niin yksioikoita , mutta  talvinen ylivalotyssääntö pitää kyllä paikkansa. 





Oli taivaalla  heikko yläpilveä ja   lentokoneiden jättö vanoja 




Vastavalo on hankala saada taivas ja varjopuolella olevat kohteet  kohtaamaan  




Isokoivukujan  koivut kimmalteli auringonpaisteessa 









DNA  laskutti yhdestä puhelusta jonka Markulle soitin  tammikuussa  2 euroa  45 senttiä 


Onneksi tämän puhelimen voi pian sulkea kun ei tarvitsae puhelinta  TE-keskuksen soiton odottelun vuoksi  pitää  .  


Suomesa tuskaillaan kunnalisvaalien äänestyksen järjestämisessä,  Koronan tartunnan pelätään  laajemavan jos äänesty pidetään vanhanaikaisesti  äänestyspaikoilla.


Nyt olisi oiva tilaisuus testata suomessa netti äänestystä.   Yksityisnen ihminen joutuu kaikki henkilökohtaiset asiansa suorittamaan netissä, pankki , kela  , ja omakanta asiat, ne ovat paljon riskialtiimpia tuomaan ihmiselle henkilökohtaista taloudelista tai muuta vahikoa kuin yksi kuunallisvaaleissa  suoritettu nettiäänestys.  Puitin ei varmaankaan ole suomen kunnalisvaaleista kiinnostunut, niin ulkopuolinen vaikutaminen  suomen kunnallisvaaleissa on hyvin epätodennäköistä.    Virosakin  netti äänestys toimii, mutta suomi on takapajula  jossa kaikki toimii jälkijunassa 

 mikä näkyy koronarokotustenkin aikataulutuksessakin. 



Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni  

1 kommentti: