Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 1. maaliskuuta 2021

Korona ahdistus tuonut kaksi lisäkiloa...Corona's anxiety brought two extra pounds ...Coronas ångest gav två extra pund ... Coronas Angst brachte zwei zusätzliche Pfund ...Беспокойство Короны принесло два лишних килограмма ...

 Vaikka olen koettanut olla niinkuin ei mitään kummempaa  olisi  koronasta  omaan elämään ollut   vaikutusta .  On ollut oman mielentasapainon kannalta  tärkeää olla ajatelematta  jokapäiväsiä korona uutisa ja sairastumislukuja, kuolleista puhumatkaan .  Mutta kyllä se minuunkin on vaikuttanut kun on vähemmän noormaalin mailmanmenoon verrattuna on tullut   vähemmän liikuuttua  kunnon ylläpitämiseksi.  Alkuvuoden aikana on tullut kaksi lisäkiloa , saatta joulultakin  joku gramma vielä olla kuluttamatta.    Lisäkilot ovat vaikutaneet siten  että olen joutunut lisäämään  aamun leverim insulinin pistokseen  kaksi yksikköä lisää .  


Mutta mitä seurauksia siitä sitten mahtaa olla jos suomen hallitus asettaa ulkonaliikkumiskiellon.    Kantasuomalasiset  ovat lain kuulijaista kansaa  ja ottavat  lain määräykset vakavasti.    Oman kokemuksen mukaan  vaikutaa siltä että jos korona  aika jatkuu vielä pari vuotta niin sen jälkeen suurin ongelma suomessa on ikäihmisten liikalihavuus  ja sen tuomat  sairausongelmat .    Jos ulkonalikkumiskielto suomeen saadaan aikaan suomen  hallituksen viisikon ansiosta niin sen pitää kohdistua  suurin kaupunkeihin , eteenkin helsinkiin,  ei näihin  maalaismaisemiin,  joissa  ei  tuota tuskaa olla pitämättä toisiin   turvavälejä..  


Satakunnassa on Rauma  ja sen telakka on  vääristänyt  tilastoja.  Pomarkussa ei ole tällä hekellä  yhtään altistusta.    Pomarkusta on Raumalle  78 kilometriä , toki  nykyaikana pienimatka, mutta  silti miksi pomarkkulaisten   pitäsi alistua Raumalaisten vuoksi ulkonaliikumiskieltoon  ?   Noormarkustakaan ei viimeaikoina ole kuulunut että olsi ollut korona altistuksia ihan lähiaikoina.  Päivä sentään näin maaliskuun alussa on jo miltei kymmenen ja puolituntia ja päivän valoaika pitenee tästä eteenpäin monta minuuttia viikossa.    Kartanoruusu  kurottaa  jo hangen keskeltä.  Muitakin pensaita pihassa on ja vaikutaa siltä että pitää tänä keväänä tyytyä niiden talviunesta heräämisen seurantaan. 
Tänä aamuna  kaupugin traktori  kävi sorastamassa Vikunpolun , joten  nyt on paremmat  mahdollisuudet / olosuhteet  lähteä kylille kävelemään.   Finbyyntien kevyenliikenteen väylät ovatkin jo sulina. 

Vaimon puheista päätelen tänään on hyötyliikuntapäivä , osuuskaupassa pitäsi  maitoa ja leipää  hakea .

Riskinsä siinä on mutta liki välttämätöntä.  Kun ei raskaampaa tavaraa vaimon kauppalapussa ole niin kai voisi otaa omankin ruokajuoman  kotimasien   kivennäisveden kantoon. 

Ralli mailmassa oli viikonloppuna surun  ja ilon päivä saalla kertaa.  Noormarkkulaistaustainen    moninkertainen rallimestari Hannu Mikkola   kuoli, 78 vuotiaana .

1980 luvun alkuvuosilta minulla on  aikas paljon rallidioja, mutta   ne on vielä muuton jäljiltä  " hukassa "  Mutta Kameralehteen krjoittamani  juttu oli helpoimiin löydetävissä .Suomen Rovaniemen  MM-ralissa Kalle Rovanperä  sijoittui  toiseksi ja nousi kaikkein nuorempana kuljettajana MM-ralli sarjan johtoon.  Tässäkin on mikäli korona suo  , mielenkiintoista seurattavaa, säilytääkö Kalle sijoituksensa Kroatian asfalttirallissa ?   Siihen on kuitenkin  vielä yli kuukausi aikaa..


Kalle Rovanperä
 päivitti kansikuvansa.

7 min 
📸
Jaanus Ree Photography
/ Red Bull Content Pool

Tilasin porin perusturvasta  hoitotarvikkeita viime viikolla ja ne pitäsi tulla keskiviikona,  korona kuljetuiksella kotiovelle.  Saappa nähdä mitä tällä kertaa   saapuu, lähinnä lansettejen määrää jännitän niisä porin perusturva säästää, muita hoitoarvikkeita kyllä saa riittävän määrän.


Nyt pitää kiirehtää auttamaan vaimoa keittiön verhojen vaihdossa 
Jouluverhot saa kyytiä, hyvin ulottuu rivitalossa ilman apujalkoja  verhot vaihtamaan ,  yli puolimetriä on rivitalossa matalamat huoneet kuin kerrostalossa 

Non ni, suviverhot paikallaan 
Hyvää vikkon alkua lukijoilleni.


3 kommenttia:

 1. Tuula Berg
  5 kiloa tänne tuli ja sokeri nousi kortisoonikuurilla. oi oi ...

  VastaaPoista
 2. You're right. Two more years of Corona - and obesity will become a major problem.

  VastaaPoista
 3. moi, kiva näha kun vielä on ihmisiä ketkä vaihtaa verhoja , nuoret ei enää paljon vaihtaa eikä koristelee jouluksi .. koko ajan sama siisti valkoinen tupa .. minä tykkään vaihtaa joka pyhä ja nyt kun enää ei jaksaa niin kutsun apulaisia . Kiva homma . Hyvää kevättä

  VastaaPoista