Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 15. maaliskuuta 2021

Liekö turhaa unelmointia, kalojen narraaminen ? ...Is there a pointless dream, fooling around with fish? .......Finns det en meningslös dröm, lura sig med fisk? .... ...Gibt es einen sinnlosen Traum, mit Fischen herumalbern? .......Есть ли бессмысленная мечта? ...

 Jollain tapaa pitää koittaa taitaa päästä  synkät ajatukset , vaikka ei kai koronastakaan pään sisällä eroon pääse kun sitä joka tuutista  silmiin tulee pakkosyötöllä.    Jostain päähän pälkähti kuitenkin kesäajatus / haave.  Siihen varmaan vaikkutti facessa  nähdyt pilkkimällä saadut ahven saalit.    Mato onkiminen olisi  halpa harrastus, sihen  ei tarvitse hankkia edes kalastuslupaa. 

Kalastus perinteisellä mato-ongella  ja pilkkiminen ovat Suomessa   kaikille maksutomia  yleiskalastusoikeuksia.  Muut kalastusmuodot   tarvitevat maksullisen kalasushoitomaskun suorituksen  18 - 65 vuotiailta.   Kalastuhoito maksu on koko kalenterivuodelta 45 euroa,  viikon maksu 15 euroa  ja 6 euroa vuorokausi. 





Mato-ongella en ole onkinut kuin pikkupoikana Haukijärvellä , kesämökin rannassa.  Minulla on  kuvassa päällä keltainen sadetakki   ja  silloin oli jo hattu päässä.  Kalaämpärikin kuvassa on, kai  niitä kalojakin  tuli äidin perattavaksi 






Isä Veikolla  oli  filmikoko  6x6 kuvia ottava  venäläinen  Lubittel 2 kamera.  Sen ominaisuudet eivät näytä riitäneen  soutuvenestä, tärähtämätöntä kuvan ottoon.  Idea on  kyllä isällä ollut  hyvä , itsekään en poserraa samoin kuin rannalaotetussa kuvassa yllä. 




Vikun polulta olisi lyhyt kävelymatka  Noormarkunjoen rantaan.  Urheilukentän uimarannan  eteläpuoleisella rannalla on matonpesupaikka Myllykosken alapuolella , eikä sillä näytä  eräluvat.fi 

sivuston mukaan  olevan  kalastuskieltoakaan.   Mato-ongella siis voisin sinne mennä  kaloja narraamaan.  Mutta jos laitan sen mato-ongen  virveliin kiinni niin sitten jo kalasuksenhoitomaksu pitää maksaa.  Vaikka olen eläkeelejäänti kokeilussa niin se ei tuo oikeutta kalastaa ilmaseksi  muula kuin ongella ja pilkillä.   Kaksi vuotta pitää vielä odotella että täytään  vaadittavan 64 vuoden iän joilloin saa leivän jatketta ilmasiseksi kalastaa. 





Kalastushattu minulla jo on  tiroliasityylinen  vihreä , kotimainen fredrikson , Jyväskylässä valmistettu .  Vain sulka puuttuu.  Mutta voihan tuohon tuunata  koukkuja .




Tämä hattun on on suvussa säilynyt  isoisän hattu  tuhatyhdeksänstaakuusikymmenttä luvun alku vuosilta.  


Vaikka onkiminen onkin  kaikille luvallistta niin  ongen saitta pitää varmaan hankkia kaupasta sillä onkisaitan katkaisu rannan pusikosta ei  kuulu jokamiehenoikeuksiin .





Kesäisellä rannalla on  muutenkin hyvä nautiksella omasta rauhasta ja seurata luonnon ihmeitä , soliseva viran vesi rauhoitaa ja korvakin lakkaa soimasta .



https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html?gclid=Cj0KCQjwi7yCBhDJARIsAMWFScP9uvepbgwBivcXFJoOip-rJ6AYt72DVPaCQHmaCea2qzhZE6B8ewAaAuehEALw_wcB



Lue myös Ollin  kalan perkaus juttu :  https://ttvehkalahti.blogspot.com/2013/11/olli-perkaa-kalapulla-kalatolli-gutting.html




Vähän aikaa tässä ehtikin hyvä olo olla mutta DNA sen pilasi kun DNA ahneutaan  nostaa puhelimen  liitymähintaa kolmella   eurolla  ( 3 € )  DNA  jämpti Lite -liitymän  johdosta 19.4. alkaen    DNA:lla olisi DNA puhe liitymäkin mutta   minulta kysymättä  kalliiman liitymän nimeksi vaihtoivat.  DNA:lla olisi halvempikin DNA-puhe liittymä muttei DNA   tietenkään voinut sitä tarjota kun ahneutaan halvemman kaliimpaan kysymättä vaihtaa.  Eikä tästä kolmen euron korotuksesta minulle henkilökohtaista hyötyä ole kun en omista älypyhelinta vaan pelkän Nokialaisen peruspuhelimen  jolla voi soittaa ja vastaan ottaa puheluita.  Tekstakain sillä visiin voi mutta ei näillä nakkisormilla aina osu tietokoneenkaan oikeille näppäimille niin mitenkäs sitten pienille kännykän näppäimille. 



Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti