Kuusi lahnaa ja hauki, siinä viikonlopun kalapullakalat.
Kalan perkaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian kalastuspaikalla, verestyksen jälkeen. Näin kalaa pilaavien mikrobien kasvua voidaan merkittävästi hidastaa
Suomustaminen aloitetaan pyrstöstä ja suomustinta liikutetaan poikkisuuntaisin kevyin vedoin.
Hauki on petokala
Avaa kalan vatsa saksilla tai veitsellä peräaukosta päähän päin tai päinvastoin.
Kalasakset ovat kätevämmät kalan avauksessa kuin puukko.
Varo, ettei sappirakko rikkoudu ja tahri syötäviä osia
Sisälmykset saat pois siististi ja niihin koskematta, kun ensin irrotat kidukset. Katkaise kiduksia leukaan yhdistävä jänne ja tartu sitten saksilla kidusten toiseen kiinnityskohtaan. Väännä kidukset irti ja kiskaise niiden mukana sisälmykset pois.
Kun sisälmykset on poistettu, rapsutetaan kalan selkärangan vieressä olevat munuaiset pois.
Perkausjätteistä mirri löytää vielä makoisia suupaloja
Ruodoista ei tarvitse välittää kun tekee makoisia kalapullia. Kalapullien tekoon tarvitaan 1 kilo erilaisia kaloja, tässä tapauksessa hauki ja lahna. Lohi, kuha, siika ja ahven käyvät yhtä hyvin.
1 sipuli, 150 grammaa ranskankermaa, puolidesilitraa korppujauhoja, Kaksi kananmunaa, 1-2 ruokalusikallista kuivattua tilli ( kasvukaudella tuoretta) Loraus sitruunamehua, 1 ruokalusikallinen sokeria, 1-2 teelusikallista grillimaustetta. puoli teelusikallista chilijauhetta, puoli teelusikallista paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
Jauha kalat hienoksi mössöksi yleiskoneella. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, korppujauhot, kananmuna, tilli, sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Mausteiden määrät ohjeessa ovat melko viitteelliset, joten oman maun ja fiiliksen mukaan kannattaa jälleen toimia. Jos kalapullataikinassa oleva korppujauho turvotessaan tekee taikinasta niin kovan, että sitä on vaikea sekoittaa, lisää joukkoon vaikkapa kermaviiliä.
Pyörittele taikinasta öljytyin käsin pullia ja paista pannulla öljyssä ja parempana päivänä lisää voita öljyn sekaan.
Pyhäinmiesten aaton maisemakuva Myllykoskelta.
Sauli Mansikka Fokka kuningaskalastaja,tämä Olli on ollut rakentamassa huippuristeilijöitä jopa Karibialla asti.
Tämä mies on ollut rakentamassa huippuristeilijöitä jopa Karibialla asti.
Markku Varjonen Kiitos Teuvo. Perkausopas selventävien kuvien kera, ja ainakin minulle unik-resepti, jakoon kaikille.
Vuoden inspiroivimman blogin äänestys on nyt käynnissä!
Voit käydä antamassa äänesi suosikkiblogillesi Indiedaysin sivustolla.
Minun blogini Teuvon Kuvat löytyy
Inspiroivin lifestyleblogi ehdokkaista
Käy äänestämässä täällä: http://showroom.indiedays.com/inspiration-blog-awards/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti