Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Olli perkaa kalapulla kalat…Olli gutting fish fish bun ...Olli rensar fisk fisk bun ...Olli evisceración de pescado peces bun ...Olli evisceração dos peixes peixe bun ...Olli Entkernung fisch bun ...Olli strippen vis vis bun ...Olli patroszenie ryb kok fish ...Olli éviscération poisson poisson brioche ...Olli sventramento pesce pesce bun ...Олли потрошения рыбы рыбы булочки ...オリ骨抜き魚魚のパン...奥利古亭鱼面包...Olli απεντέρωση ψάρια κουλούρι ψάρια ...Olli sløying fisk fisk bun ...Olli Slà | ging fiskur fiskur BUN ...Olli Rensning fish fish bolle ...Olli rookimine kala kala kukkel ...

 

Kuusi lahnaa ja hauki, siinä viikonlopun kalapullakalat.

hauki 017

Kalan perkaus kannattaa tehdä mahdollisimman pian kalastuspaikalla, verestyksen jälkeen. Näin kalaa pilaavien mikrobien kasvua voidaan merkittävästi hidastaa

 

Suomustaminen aloitetaan pyrstöstä ja  suomustinta liikutetaan  poikkisuuntaisin kevyin vedoin.

hauki 026

 

Hauki on petokala

hauki 030

Avaa kalan vatsa saksilla tai veitsellä peräaukosta päähän päin tai päinvastoin.

Kalasakset ovat kätevämmät kalan avauksessa kuin puukko.

hauki 032

 

Varo, ettei sappirakko rikkoudu ja tahri syötäviä osia

 

hauki 033

 

Sisälmykset saat pois siististi ja niihin koskematta, kun ensin irrotat kidukset. Katkaise kiduksia leukaan yhdistävä jänne ja tartu sitten saksilla kidusten toiseen kiinnityskohtaan. Väännä kidukset irti ja kiskaise niiden mukana sisälmykset pois.

Kun sisälmykset on poistettu, rapsutetaan kalan selkärangan vieressä olevat munuaiset pois.

hauki 037

 

hauki 039

Perkausjätteistä mirri löytää vielä makoisia suupaloja

kissa tintti 003

 

Ruodoista ei tarvitse välittää kun tekee makoisia kalapullia. Kalapullien tekoon tarvitaan 1 kilo erilaisia kaloja, tässä tapauksessa hauki ja lahna. Lohi, kuha, siika ja ahven käyvät yhtä hyvin.

1 sipuli, 150 grammaa ranskankermaa, puolidesilitraa korppujauhoja, Kaksi kananmunaa, 1-2 ruokalusikallista kuivattua tilli ( kasvukaudella tuoretta) Loraus sitruunamehua, 1 ruokalusikallinen sokeria, 1-2 teelusikallista grillimaustetta. puoli teelusikallista  chilijauhetta, puoli teelusikallista paprikajauhetta, suolaa ja pippuria

 

Jauha kalat hienoksi mössöksi yleiskoneella. Sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, korppujauhot, kananmuna, tilli, sitruunamehu, sokeri ja mausteet. Mausteiden määrät ohjeessa ovat melko viitteelliset, joten oman maun ja fiiliksen mukaan kannattaa jälleen toimia. Jos kalapullataikinassa oleva korppujauho turvotessaan tekee taikinasta niin kovan, että sitä on vaikea sekoittaa, lisää joukkoon vaikkapa kermaviiliä.

Pyörittele taikinasta öljytyin käsin pullia ja paista pannulla öljyssä ja parempana päivänä lisää voita öljyn sekaan.

 

 

Pyhäinmiesten aaton maisemakuva Myllykoskelta.

hauki 001

Sauli Mansikka Fokka kuningaskalastaja,tämä Olli on ollut rakentamassa huippuristeilijöitä jopa Karibialla asti.

 

Tämä mies on ollut rakentamassa huippuristeilijöitä jopa Karibialla asti.

 

  •  

  • Markku Varjonen Kiitos Teuvo. Perkausopas selventävien kuvien kera, ja ainakin minulle unik-resepti, jakoon kaikille.

  •  

     

    Vuoden inspiroivimman blogin äänestys on nyt käynnissä!

    Voit käydä antamassa äänesi suosikkiblogillesi  Indiedaysin sivustolla. 

    Minun blogini Teuvon Kuvat löytyy

    Inspiroivin lifestyleblogi ehdokkaista 

    Käy äänestämässä täällä: http://showroom.indiedays.com/inspiration-blog-awards/

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti