Kun valoisan päivän pituus on enää 8 tuntia 12 minuuttia. Ja senkin ajan pilvi peittää taivaan. Eikä parannusta tapahdu kuin vasta 47. päivän päästä. joulukuun 21.päivänä jolloin on talvipäivän seisaus. Silloinkin parannus on lähinnä teoreettista. Pimeitä aikoja eletään jollei pian saada lunta maahan. Taitaa New Yorkissa sataa lunta ennen Poria / Noormarkkua kun siellä on tänäänkin kolme astetta kylmempää kuin täällä:
http://www.accuweather.com/en/world-weather
Tänä syksynä Noormarkun keskustassa on lennellyt Närhi (Garrulus glandarius) pariskunta. En ole niitä kuitenkaan vielä onnistunut kunnolla valokuvamaan, vaikka ne kyllä löytää hyvin kun niiden laulu on niin karseata kuunneltavaa.
Närhi pesii monenlaisissa metsissä, Suomessa eritoten havumetsissä ja havupuuvaltaisissa sekametsissä. Noormarkun keskustassa ei yksittäisiä kuusipuita. Lentomarkan päässä kyllä on havupuita enemmänkin mutta todennäköisesti Närhet ovat tulleet ravinnon hakuun. Ne piilottavat Tammenterhoja talven varalle ja niitä Isotalonpuistossa riittää. Osaavat Närhet lintulaudoillakin käydä.
Närhen valokuvaamiseen täytyisi perehtyä oikein ajan kanssa. Nämä närhet ovat varmaan asuneet kesän metsässä kun ne ovat kovin arkoja ja valvonta on koko ajan päällä. Vähäinenkin liike saa ne karkaamaan .
Paljon paremmin ei eilisessä hämärässä viherpeippojenkaan valokuvaaminen onnistunut. Kovin pitkiksi valotusajat tulivat.
Jostain syystä peipposetkin viihtyivät puidenlatvoissa ja vastavaloisia valokuvia tuli, eikä ollut väliä mihin suuntaan valokuvasi.
Lahottaja sienet ovat löytäneet metsästä kannon.
Eilen seurasi televisiosta The Voice Kids laulukilpailun semifinaali lähetystä. Olin ensin huolissani siitä että nuoret laulaja lahjakkuudet lauloivat englanninkielellä. Mutta lopuksi ei sillä niin paljon väliä ollut millä kielellä lauloit kun tähtivalmentajat olivat tekopyhiä, eivätkä uskaltaneet tehdä itse ratkaisuja loppukilpailuun pääsevistä. Moni todella hyvä laulaja putosi pois finaalista ettei loukattaisi kenenkään tasa-arvoa.
Päivän DigiArt Portti
Tuttu sanonta 'vetää vesiperä' on alun perin aivan konkreettista kalastussanastoa. Kun nuotta vedetään sisään, niin kalat, jos niitä on, pakkautuvat sen perään. Jos kaloja ei ole, niin perässä on pelkkää vettä, mikä tuottaa tietysti pettymyksen nuotanvetäjille.
Termi 'vetää vesiperä' on nyt yleisessä käytössä ja tarkoittaa epäonnistumista
Onko tämä parin työpaikan arvoista?...
Ekokem suunnittelee laajennusta Poriin
http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194850371561/artikkeli/ekokem+suunnittelee+laajennusta+poriin.html
Lastemme lapset kiittää tästäkin touhusta. Meidän aikanamme ei vielä paljon ehditä kärsiin seurauksista mutta tuleville sukupolville hirvittävä perintö nämäkin virolaisten myrkyt. Voisi vähä ajatella eteenpäinkin asioita tässä kohtaa.
Ymmärrän kun omia jätteitä käsitellään ja loppusijoitettaan johonkin. Mutta kun niitä aletaan rahtaamaan ulkomailta niin silloin ollaan kyseenalaisilla "vesillä". Koska yritys tekee sitä tuottaakseen voittoa ja nyt on mahdollisuus( vaikka pienikin) että sattuu joku ympäristöonnettomuus.
Ja kuten tunnettua ei toimivilla yrityksillä varat/vakuutukset riitä ja koko homma kaatuu yhteiskunnan/kunnan syliin ja voitot on kääritty sitä ennen parempiin liiveihin.
Näin ollen tulisi yhteiskunnan verottaa moista toimintaa jollakin maksulla, koska yhteiskunnan maalle sitä sontaa ajetaan ja näin ollen osan tuotosta kuuluisi tulla yhteiskunnalle.
Näissä kun lupahakemuksissa ei yleensä ole haettu lupia ulkomaiselle "paskalle", joiden koostumuksista ei taida ottaa selvää edes vanha Erkkikään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti