Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Taitaa talven selkää tällä viikolla taittua. ...I think the back of the winter folded this week. ...Jag tror att vinterns baksida viks den här veckan. ...Ich denke, der Winter hat sich diese Woche gefaltet. .Я думаю, что на этой неделе зима закончилась. .....Creo que la parte posterior del invierno se dobló esta semana. ...

 Viimeviikon lauantaina  oli kevätpäiväntasauspäivä.   Päivä pitenee  ja päivän valoa  on   enemmän kuin yön pimeyttä.   Tänään   tiistaina  päivän pituus on jo 12h ja 31 miinuuttia.  Kovasti kynnet jo syhyää , pitäsi pääsrää sulaa  pihaa ruoputtamaan .    Taitaa siihen silti vielä tovi mennä vaikka tästä eteenpäin   taidetaan yölläkin vähän  plussalla pysyä.






Takapihalla lunta riitää, vaikka olen sitä ottanut ämpäriin sisälle sulamaan. chilejen kastelu vedeksi.  Lumesta puuttu vesijohtoveden kloori ja muut haittaiaineet.  Sulatettusta lumesta tulee   luomuvettä. 




Sisällä kasvit pärjää keinovalon ansiosta.  Kun muutto rivitallon tuli vaimon kulkuvaikeusien  johdosta vähän hätäseen, ei tullut mietittyä huoneiston asentoa auringon kiertokulkuun nähden.  Olohuoneen   seinän kokoisista ikkunoista tulee kyllä luonnonvaloa, mutta aurinko pääsee säteitään chileile vasta iltapäivällä  puoli kahden aikaan paistaamaa.   Ja jo iltapäivä kuuden aikaan aurinko laskee metsän puiden taakse . Talo on aivan väärin asemmoitu auringon kiertoon  nähden. 




Kiinalainen sanalasku sanoo ettei mikään ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää.    Ja se korostu taas kun posti toi masentavaa luettavaa.   Oli  jo vähän aikaa aika onnelisessa olotilassa kun edellinen TE-keskuksen virkailia porista kertoi että hän siirtää minut  raumalaiselle virkailijalle joka hoitaa  niiden työttömien asioita joilla on oikeus ns.  lisäpäiviin , olisin   saanut rauhassa  odotella tulevia eläkepäiviä.  Mutta tosin kävi .  Sanna Marin SDP  sääti esikuntineen uuden paskalain 1269 /2020  Työllisyyden editämisen kuntakokeiluun.  Asiakkuteni siirtyy kotikunnalleni  poriin, jossa kaikki  asiat hoidetaan kuin takaperii puuhun nousten .   Edelisessä Sipilän kuntakokeilussa  jouduin itse etsimään  kuntouttavan työpaikan kun porilainen sossutäti ei sellaista minulle löytänyt.  ja sitä kuntouttavaatyötä tein 18 kk  ja sen jälkeen vielä 6 kk  työelämääntutustumis kokeilussa.    Kertaakan tuona aikana ei porin vastuu henkilö minuu ottanut yhteyttä.  Porille riitti se kuhan on pois silmistä  eikä sen tarvinnut maksaa  4000 euron sakkoa valtiolle työttömästä.  


Tällä kokemusella en näe tästä uudesta SDP:n  Marinin kuntakokeilusta mitään iloa porilasille työttömille.  




Puutarhanhoito kyllä antaa energiaa noita tuulimyllyjä vastaan taistelusa.  Kevään ensimmäinen habanero chili on jo saanut väriä.



Pakko se chilinmarja oli aamupalle poimia, vaikka pikkasen vielä raaka olikin.   Aamupalasämpylän väliin kun sivelee nutelaa ja sen päälle leikka chilin marjan palasia , niin johan päivä strtaa.  Chili on silloin sopivan väkevää kun hiusrajaan nousee hikipiasroita.   Chiki ja valkosipuli pitää taudit loitolla.





Valotusmittari laatikosta löytyi vielä  kaksi cossen valotusmittaria.    Cossen sixtomat   Kameratorilla  siitä pyydetään 24 euro  toinen on cossen sixtino   siitä kamera tori pyyttää alenettuna 14,5 auroa 




Vanhoja valkuvia katsoessa löytyi kuva vaimosta  ja autosta   vuodelta  1989  siinä mielsssä ajankohtainen kun poikamme Max ajo syksyllä ajokoritin ja kuvassa   vaimolla on takaikkunassa   kahdeksankympin  lätkä, hän ei saanu ensimmäisenä vuoten sen lujempaa ajaa.   Nykyisin sellaista sääntoä ei enää ole.   Auto oli Fiat Uno  70 sl 


Ensi viikko on pääsiäsiviikko , sen kunniaksi pieni kasku


Kun vihittyä viiniä kerran läikähti maahan ehtoollisenvietossa  Wittenbergissä vuonna  1542, tuli Lutherille  kyyneleet silmiin, hän juoksi paikalle ja nuoli nopeasti viinistä kaiken minkä sai, antoi sitten höylätä lattian siltä kohdalta, johon viiniä oli kaatunut ja poltatti lastut.  



Hyvää pääsiäisajan  aikaa lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti