Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 17. marraskuuta 2020

Jalat ei kastunut, mutta niljakasta oli....The legs didn't get wet, but the nilies were ...Benen blev inte våta, men nilen var ...Las piernas no se mojaron, pero fue ...Ноги не промокли, а вот нили были ...

 Koko pimeä syksy on mennyt  jotenkin  laiskasti.  En mielestöni masentunut ole mutta ulkona on tullut liikuttta lähinnä vain vältämättömät kauppareissut.  Eilen nosti itseni sovannurkasta ylös kun keskisn oikein syyn miksi lähteä kävelylenkille.   Noormarkussa Mäkelänkujan alikulussa, joka vie valtatie 23 alitse  Eva Ahlströmin tielle on ollut aiemmin syksyllä sateiden jäkeen pieni tulva.  Ihmistä on jalat kastunut kun ovat Noormarkun terveysasemalla  käyneet tätä reittiä käyttämällä. 


Tämä alikulun kunnon tarkistaminen tuli ajankohtaiseksi kun vaimon pitää päästä käymään Noormarkun terveysasemalla, kävellen  kyynärsauvaan tukeutuen. 





Alikulla ei nyt enää jalat kastunut, mutta porin tekniseltälautakunnalta on jäänyt jälkityö tekemättä.  Syksy on pudottanut puista lehdet ja ne ovat päätynyneet alikuluun  muodostaen niljakaan pinnan asfaltin päälle. 


Pumpun ääni kuului, muttei kukaan ole vaivautunut  viemärin kantta puhdistamaan tulvan ensihoidon jälkeen.  Seuraava sade saa taas aikaan  tulvan valtatie 23 alikulutunnelliin. 




Kun kävelämään päätin lähteä niin sitten myös lähdin.  Loppukesästä valmnistui  Noormarkun ja porin välille kauvan odotettu kevyenliikenteen väylä.  Aiemmin en ole vielä tätä tietä kulkenut.




Vähän aikaa seurasin  peltiposissin, nopeusvalvontakameran vaikutusalueella  liikenettä, muttei kamera  sinä aikana välähtänyt.  Mahtoiko olla toiminnasakaan .



Kovasti on kevyenliiketeen väylä jyrkemmäksi tehty kuin vierssä kulkeva valtatie 23 



Noormarkun  ja porin välinen uusi kevyenliiketeen väylä   Sai nimekseen Lotan Etappi ,  maantiepyöräilijä Lotta Henttalan mukaan.  Kukaan ei vielä ole ollut ilkikurinen ja poistanut yhtä kirjainta  nimikyltisä. 



Rauhalmmintien ja valtatie 23 risteysaluuella on sentään vielä Noormarkun kunnan  asentama linja-autopysäkin katos , vino mutta kuitenkin sadesuoja 


Noormarkun keskustassa ei kuitenkaan linja-autopysäkin katosta ole pori saanut aikasiseksi .


Noormarkun keskustassa, kotisaeututalo Kaharin kohdalla on  kaupukiliikenteen bussi pysäkki muttei katosta



Sen sijaan yksityisautoilla kuljetataville lapsille on katos laiteetu Noormarkun yhtenäsikoulun portille , näkyy kuvaassa  vasemassa reunassa .


Tässä porin kaupugin Noormarkun yksityisautoilun  pyskäkki katoksineen,  


Pori suosii varkaimpien liikenöintiä / matkustelua tukemalla  lentoliikenettäkin  11 000 000 €  Viimeisen tilaston tuki lentoliikenteessä on  olllut Helsingin  lennolla  860 €  matkustajaa kohden.  Porin kaupungin yksityisautoilun tukeminen näkyy Noormarkussa parempana palveluna  yksityisautoilla kukeville odeottelu katoksen muodossa. 


Rauhalmmintien  ja valtatie 23  risteysaluuen  alikulku oli kuiva ja siisti 



Marraskuu on jo yli puolenvälin ja Marraskuu on perinteisesti laskettu suomessa talvikuukaudeksi.  Liekö sitten ilmastonmuutoksen  syytä vai onko uuden kevyenliikenteen pientareen maanrakennus materiaali harvinasen ravinteikaista kun  monessa kohtaa sen pientareella  kesäkukat kukki 




16. marraskuuta 2020  Noormarkussa oli  + 5 astetta  lämmintä. 


Tänään  17.11 taitaa  tulla vieläkin lämpimämpi  marraskuun päivä


Kuva on otettu vähän ennen auringon nousua.  Tätä päivitystä kirjoittaessa  ulkolämpömittari näyttää + 7.2 astetta.



Blogi päivityksetkin on jäänyt  bloggerin uudistuksen jälkeen vähiin kun kuvien asettelu on tehty vaivalloiseksi ja hankalaksi, venuttamisen johdosta.  Ennen oli paremmin kun sai vaan kolmesta kuvakoosta valita, kaikki kävi paljon   nopeammin.


Hyvää viikon jatkoa lukijoilleni 

2 kommenttia: