Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 24. syyskuuta 2020

Kyllä Eva nyt kääntyy haudassaan. ... Yes, Eva now turns in her grave. ...Ja, Eva vänder sig nu i sin grav. ...

 Porin kaupungin  perusturvalautakunta  aikoo loppetaa  Noormarkun terveysaseman sairaalan.  Sitä käsitellään tänään   porin peruturvalautakuunan kokouksessa.    Mutta niinkuin mota kertaa ollaan jo koettu niin porin lautkunnata ovat pelkästään kumileimasia ja päätökset tehdään   virkamiesten esitysten mukaan.  Pori ei saanut aikaan sellaisia YT-neuvoteluja   aikaiseksi joissa    olisi saanut ihmisiä irtisanoa niin  pakolliset säästöt joudutaan tekämään leikaamalla ihmisten, porin kaupugin asukkaiden  palveluista. 

Noormarkkulainen, porin perusturvan jäsen Antti Koskela  ( kok )  sanoo hyväksyvänsä  tehdyt säästöesitykset.   Terve menoa Antille seuraavissa kuntavaaleissa.


Noormarkun terveysaseman sairalla on toiminut   kuntouttavana sairaalana niille joita on satasairaalassa leikelty ja tekoniveliä asenettu.   Alle kuukaudessa on moni lonkkaleikkatu saatu kotiutuskuntoon.

.





Eva Ahlström  lahjoitti vuonna 1908,   300 000  markkaa sairaalan perustamiseksi  ja ylläpitoa varten. 




Alkuperäinen Eva Ahsrömin  rahoittaman  sairaalan suunnitteli  Lars Sonck ja se valmistui 1912 


Alueella sijaitsee myös  turvakoti  ( nyk.  vanhainkoti )  yhtiön ja noormarkkulaisten vanhusten koti ja entinen lääkärin - asunto


Eva Ahströmin  sairaalassa  hodetiin hyvin potilaita ja siellä oli  suomen  ensimmäinrn röntgenkone , eli noormarkun sairaala oli on ollut aivan eturintamassa  suomen   sairaanhoidossa ja nyt pori ja sen perusturvalautakunta  aikoo ja myös ajaa  alas  säästöjen verukeella .



Vanhassa sairaala rakennuksessa toimi nykyään päivätoimintakeskus ja Neuvola 








Rikkaat  siis järjestivät  entisajan sosialitoimintaa , toki vanhassa sairaalassa lääkärit peri  palkkioita  potilaskäynneiltä.  Mutta silloin yksi lääkäri  ehti myös tekemään kotikäyntejä .




  

Alle sata vuotta Evan perintö / perinne  riitti  Noormarkkulaisten  sairallan ylläpitoon.   Tämän kun Eva kuulee niin varmaan Noormarku hautausmaalla kuullaan hautakivien ja luiden kolinaa  kun Eva haudassan kääntyy ja kiroa porin  nykuiset päättäjät. 


Nyt pori katkaiseet tänmän  perinteen säästöjjen varjolla.  Toki pitää muistaa että , Noormarkun  kunnan halitruksen  päätöksellä Noormarkku liitetiin jo silloin pesaukiseen poriin .  Muutama hallituksen jäsenen perheen jäsen sai  hyvän viran porista , mutta jo silloin  alkoi  Noormarkun  palveluiden alasajo.



Kaikki muutkin porin koronan varjolla tehtävät säästöt,  leikkaukset paleveluista koskee  vähäosaisia  ja lapsia .  Ei ole hyvää markkinointia tämä ja porin vetovoima   laskeee huomattavasti jos sitä on enää kymmeneeneen vuoteen  muutenkaan ollut. 

  Se vielä kummasttutta, että sairaalanhenkilökunta ei ole saanut lopettamiseta  tieto muuten kuin lehdestä lukien.   Ja kaikki sähköposti viestit  leikkauksisa ja lopettamisesta on kehoitettu pitää salassa. 

 


Satakunnassa on todettu 1 uutta korona (  covid -  19 )  tapausta tänään keskiviikona ,   Tapaukst nousivat  nyt yhteensä 91 yhdeksänkymmeneenyhteen tapaukseen.   Porin tapaus nousi yhdellä.  Ulvilassa  viisi korona tapausta.   Pori on monien kuntaliitosten jälkeen muutakin kuin pori, laaja alue , joten porin koronatapausten lähteet pitäsi jakaa  Ahlasiin, Noormarkuun  Lavian ja reposaaren tapauksiin. 



Ei Evan tarvitsekaan haudasta vielä nousta opastamaan  porilaisia kuntapolitikkoja 


Päivitys 25.9.2020   Pomittu Satakunnankansa lehdestä :  


Hylätyt esitykset:

– Sairaalapalveluiden Noormarkun akuutti lyhytaikaishoidon osastotoiminnan lopettaminen. Esitys hylättiin äänestyksen jälkeen. Noormarkun akuutin lyhytaikaishoidon yksikön tulevaisuus ratkaistaan osana tuottavuusohjelmaa ja sen viitoittamaa palvelurakenteen muutosta.



Vanhukset kuitenkin joutuvat kärsimään  Noormarkussa ja Lavialla 


Noormarkun vanhuspalveluiden lähipalvelukeskuksen toiminnan lopettaminen vuoden 2020 loppuun. Lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että Noormarkun vanhuspalveluiden lähipalvelukeskuksen tulevaisuus ratkaistaan osana tuottavuusohjelmaa ja sen viitoittamaa palvelurakenteen muutosta.




PS. uudessa blogissa kuvat suurenee klikkaamalla 


2 kommenttia: