Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Syksy saapui Noormarkkuun...Autumn arrived in Noormarkku ...Hösten anlände till Noormarkku ...В Ноормаркку пришла осень ... L'automne est arrivé à Noormarkku ...El otoño llegó a Noormarkku ...

On tullut syksy.  Ei se yleensä ole minua häirinnyt saatikka masentanut, onhan se työteliäs vuodenaika siinä kuin muutkin vuodenajat joita nuoruudessa vielä oli neljä.   Nythän vuodenaikojen eron näkee lähinnä kalenterista,  Ainakin talven voi  länsiranikkolla unohtaa, ainakin lumisen.


Syksy on sadonkorjuu aikaaKesäkurpitsasta sa pian poimia satoa .  Olen jo aiemmin kehunut porin kaupugin reiluutta kun tarjoaa pyytämättä  ilmaisen kasvivalon , läpi syksyn pimetyvien öinä  veromakasajien rahoilla.
Kesäkurpitsa kylpeee porin ponsoroimalla  valolla
Muuten ei  katuvalosta ole mitään iloa kun se on liian kirkas ja kylmä .   Perjantainvastaisena yönä satoi  vettä, ajoittain aika rankastikin.  Sitä yritin  valokuvaamalla ikuistaa, muttei siitä tahtonut mitään tulla kun porin energian asentama ledvalo polttaa kuvan puhki.
Kuvasssa taustalla näkyy kukkulapolun katuvalo joka on vielä kunnollinen , lämpimän väriläpötilan omaava valaisin, joika ei häikäise  eikä aiheuta mikreeniä.Syksyn saapumien näkyy Noormarkun katukuvassa.  Puiden lehdet kellastuu , koivu pudottaa pian lehtensäLehmuksetkin riisutuva pian lehdistään,  lauantaina ne vielä kylpivät auringonpaisteessa  ja  värittivät finbyyntien  maisemaaSyykuun ensimmäisellä  viikonloppuna on ollut yli kolmenkymmen vuoden  (  35 v )  aikiana Noormarkun Markkinat.  Tänä syksynä ne peruttiin koronan johdosta niinkuin monet muutkin tapahtuma  suomessa, ja maailmallaKotisetutalo kaharilla on ollut   kaksi päiväiset perinne päivät.  Nyt  noormarkun  kotiseutuyhdistys järjesti  Kaharin pop up-kööki päivän.      Väkeä näytti saapuneen paikanpäälle joita kuita , muttei kellän näkynyt  kasvomaskeja.  Noormarkkulaiset eivät koronaa kavahda.


#kotiseututalokahari #noormarkunkotiseutuyhdistys #perinnepäivätoimikunta


Noormarkussa on yksi rakennus johon paistaa aina.  Havulinna on  mäen päällä ja sen torni on näihin vuosiin asti ollut ylempänä kuin piuden latvat  ja se on  saanut aikaiset aamun ammun auringon säteet ja ilta auringon valon,  Havulinnan värityskin sellainen että se   erottuu hyvin  vihreyden keskeltäMutta on Havulinnan päälläkin ajoittain synkkiä pilviä.


Noormarkun yllä on synkkiä pilviä ollut poriliitoksen jälkeen  useammin kuin  Noormarkun itsenäisenä  olessa.   Noormarkun uuden paoaseman rakentaminenkin on katkolla kun porin  kaupuginvaltuuston  pitää hakea sääs


tökohteita  jotta saadaan kaupunginjohtajan 11 000 000 euron lentolippu maksettua.Uuden abs  kylmäasman  liittymään pitäsi saada suojatie


Osterin purun jälkeen rakenetiin uusi K-market jolloin  Noormarku  pää linja-auto pysäkki poistui entisen kaupparaknnuksen sivustalta.  Uusi pysäkki saatiin Kauppojen väliin Finbyyntie vareteen
Mutta siihen  ei olla saatu katosta saati roskista,  Lentoliikenteen tukemissen on porista tahtotila saatu, muun joukkoliikenteen kärsiessä  porin rahapulasta.  Olen jo aiemmin  ketonut, että porin pitäsi liittyä Tampereesen  jolloin  porista tulisi Tmapereen esikaupunki tai pikemminkin lähiö.
Sateen uhan alla käytin Failsworth   rover  fur felt   made in England  hattua


Failsworth  hattu tehdas on perustettu 1903  Lontooseen

http://www.failsworth1903.com/history/
hatt, herrhatt, borsalino


Herrhatt av svart filt, borsalino-influerad modell. Mjuk kulle med lagt veck och svagt uppåtvikt brätte. Hattband med rosett på vänster sida och kantskoning på brättet av svart ripsband. Foder av crémevitt siden. Svettrem av brunt läder.
Fodret märkt med logotyp och text: The Failsworth Hat
London
Stämplat i guld på svettremmen: Failsworth ROVER
FUR FELT - MADE IN ENGLAND
Stämplat i svart på svettremmen: "Showerproof"


Muuton jälkeen on jäänyt perjantaililtasin  Poirot, kun  saunailta siirtyi perjantaille.  Nyt  syksyn sunnuntai iltapäivät voi viettä ratoisasti Poirottia katselemalla kun YLE lähettää  ne uusintanan sunnuntaina  kello 15. 30   alkaen. Hyvää syksyä lukijoilleni 

1 kommentti:

  1. Ya, it's very true and really impressive content. Please share something on Digital Microtome. And again a very thanks for sharing this kind of post.

    VastaaPoista