Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 17. lokakuuta 2019

En ollutkaan sokerista tehty...I wasn't made of sugar ...Jag var inte gjord av socker ...No estaba hecho de azúcar ...Я не был сделан из сахара ...Je n'étais pas faite de sucre ...

Täytettyäni viisikymmenttä vuotta, päätin ettei herrasmies lenkareita ja kumisaapaita käytä.  Kymmennen vuotta meni ennenkuin päätökseni jouduin perumaan.   Viime kesänä jouduin otamaan käyttöön vanhat lenkkarit kun kävelykengistä oli pohkat kuluneet meiltei puhki.   Nytkun syksyn vesisateet alkoi, katsoin siivouskaapin perillä olevia kummisaapaita vähän kauhuissani, mutta otin ne kuitenkin esiin. 

Pihalle piti päästä kun en siellä lauavantain jälkeen ollut käynyt,  Vettä satoi eikä  lenkkitossut olisi varmaankaan  jalkoja kuivana pitänyt.  Joteen päädyin pukeutumaan uloslähtiessäni kumisaapaihin.




Eikä ne lopulta  niin kamalilta tuntuneetkaa.   Korvien välissä se inho kumisaapasiin varmaan oli kun lapsuudessa ja teiniässä ei tainut muita jalkineita ollakaan kuin hai saapaat.  Hyvä kokemnu, en olekaan sokerista tehty kun en vesisateessa sulanut  vaikka sokeritautin olenkin. 


Ei ulos lähtö pelkästään pukeutumisasia  ollut. piti keksiä joku motiivi , miksi kameran kanssa ulos lähtisi  ja  mihin.  Kaikki kävelymatkan päässä koto on jo nähty moneen kertaan. 

Keksin että käympä katsomassa Kotiseututalo Kaharin mäellä, onko porin kaupunki aloittanut lupaamansa raja-aidan  korjauksen  Noormarkun yhtenäsikolun ja kaharin mäen rajalle .   

Ei ollut 






Kahtena syksynä sitä kotistuyhdistyken puhjeenjohtajalle on luvattu 



Ensimmäisen kerran aida peruskorjausta esitetiin  23.5. 2017  Satakunnan museon maakuntatukija Akuliina Aartolahdelle    Esittelee  museonhoita  Sinikka Valkamaa





Paljon on vettä tällä välillä Noormarkunjoessa virrannut ja aidan kunto on huonontunut entisestään  eikä pelkkä peruskorjaus enää riitä.  Kokonaan uusi aita pitään  rakentaa. 




Ruusan mökin vaahtera on jo kaikki lehtensä pudottanut , mahtaako kukaan niitä pois haravoida ?





Ruusanmökin kattoremontiin saatiin 2018  korvamerkittyä avustusta 7000 euroa , joka olisi pitänyt käyttää  vuoden lopuun mennessä.  Kattoremonttia ei kuitenkaan saatu aloitettua.  Hakemuksella saatiin  avustusraha siirettyä tälle vuodelle  (2019 )   Mutta ei vieläkään ole remontti alkanut 














Joku työläinenkään ei vesisadetta pelännyt, vähän nykyaikasemat  sade varusteet hänellä oli, minun sadevarustus on  1990 luvulta. 



Noormarkkun on tuloss sirkus lauvantaina.  Siitä onkin jo aikaa kun sirkus viimeksi Noormarkussa oli   elokuussaa 15  päivä 2011 


Silloin ei jonoa ollut lippuluukulla  Blogi juttu siltä ajalta  alla olevasta linkistä 









Pienen tilin tein, kolme olut tölkkiä luonnossa lojui 


Nämä kun kaupaan palautuautomattin vien niin saan lauvantain saunaolut pullosta kymmenen prosentin alennuksen.  Mahtaak minulle nyt käydä samoin kuin Jari-Matti Latvalalle, että verottaja alkaa vaivaamaan    ?



Enemmäkin olsi voinut tölkkejä löytää kun koko muovinen olutsalkku luonnossa lojui 



Veikken sokerista ole tehtykään niin paikoin piti varoa ettei liukastu ja jalkaansa  taita. 


Puupinalla pudoneet, märät lehdet voivat olla liukkaita. 



Tämä Noormarkun kirkon kiertoliitymän kevyenliikenteen liitymä  valtatie kahteenkymmenen kolmanteen  on kavelyreitini vaarallisn kohta kun ole ottanut tavakseni ylitää tie linja-autopysäkkien kohdalta 



Kesällä pruukasin istukisa  molemilla pysäkeillä liikenettä  seuratekseni,  



Kauvan ruska kesti mutta nyt se on pudonnut alas




Myllykoskikin on tumma ja harmaa 


Iso koivukajan  koivut vielä kelertää 


Joen varren lehtikuusetkin ovat vielä  rukskanvärinsä säilytäneet 


Tämän kuvan lähetin YLE sääkuvaksi  vaan eipä taaskaan kelvannut 


Varsinasisuomessa  YLE:n mukaan ei varmaan muualla kuin uudessakaupugissa säitä pidetä


Hyvää loppuviikkoa  lukijoilleni 


2 kommenttia:

  1. It's great that you are getting ideas from this article as well as
    from our dialogue made at this time.

    VastaaPoista
  2. Kaiken vakavuuden keskellä, hauskuutta kerrottavana.
    Löytö tölkkien keruusta verottaja ei ole kiinnostunut sinusta, sitä paitti joku on jo maksanut tölkki veron :)
    Kiitos hauskasta postauksesta ja kuvista!

    VastaaPoista