Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 11. lokakuuta 2019

Kävelin päiväkävely lenkin vastapäivää...Kavel Day Walking Counterclockwise ...Kavel Day Walking moturs ...Kavel Day Walking en sentido antihorario ..Andei o dia no sentido anti-horário ...Кавель Дей, идущий против часовой стрелки ...

Torstain päiväkävelylle halusin vaihtelua, mutten muuta keksinyt kuin sen, että kävelin totutun lenkin vastapäivään ja oasin toisella puolen finpyyntietä,  jotta maisemasta löytyisi jotain uutta kuvattavaa.   Eilen 10.10  oli Aleksi Kiven Päivä ja siitä on muodostunut myös  suomalaisen kirjallisuuden päivä.  Suomen lippuja oli nostettu salkoon pitkin Noormarkkuakin.


Koivukujan Päiväkoti peruskorjattin A.Ahlström kiinteistö Oy:n varoin   Pori olisi sen purkanut kun ei sen rahat olisi muuhun riittännyt .  Nyt sielläkin taas liputetaan



Kävin perjantain kävelylenkillä kuvaamassa Koivukujan päiväkodin.



Rakennus on alun alkaen  Antti Ahlströmin  1874 perustama Noormarkun ensimmäinen kansakoulu.  Rakennuksen suunniteli agronomi Henry Gibson  Nikkari tyylistä rakennusta on laajenettu 1903 jolloin sen päätyyn rakennetiin uusi luokkahuone .  Rakennus siaitsee Ketunmäen juurella, peltoaukean laidalla ja on siten maisemallisesti keskeisellä paikalla.  ( Annelli Bjorkgvist )   Ja näkyy  vt 23  Söörmarkusta tulleessa   Noormarkun kiejonkiertolliitymän vasemmalla puolella.

Ja porin  sivistystoimialaa johtajatavan johtaja Esa Kohtamäen mukaan pori olisi purkanut näin kultturihistorialaisen  talon / rakennuksen  jollei A.Ahlström kiinteistö Oy toimitusjohtaja Peter Ahlström olis tullut apuun ja rahoittanut rakennuksen peruskorjauksen .





Noormarkunjoen ruskaa Lamboudin silalta kuvattuna




Tänkin olisi voinut YLE:lle sääkuvaksi lähettää , mutta eihän mun kuvat niille kelpaa kun mainmitsen rehelliseti kuvauspaikaksi Noormarkun.



Naakat ovat Noormarkussa vähentyneet, lieneekö syy  siinä  että niiden rauhoitus päättyi elokuussa.



Sisu kuorma-autoista on moneksi, tässä sen lavalla on   Kesla   kuorimakone 



Kun nämä koneet on loppuun käytetty, niin ei niitä enää näe liikenteessä, kun Kesla Oyj  on luopunut isojen autohakkuriprojektien tototeutuksesta ja keskistyy   jatkossa traktorivetoisiin hakkureihin.
https://www.koneporssi.com/uutiset/kesla-panostaa-traktorihakkureiden-kehittamiseen/



Merlkein on sama kumminpäin Myllykoskea kiertää, mutta tällaista kuvaa ei ole tainut blogissa vielä olla




Tälläinen Myllykoken kuva tulee, käveelee kävelylenkin miten päin tahansa, tämä on umpikuja



Vähän piti testailla huvimaja kuvaa


Ylimmäinen kuva on otettu  Nikon D 300  Nikon af Nikkor  28 - 100 mm 1:3.5 - 5.6 G  P automaati asetuksella

Alimmainen muuten sama mutta kytkin kameran oman  apu  salamalaitteen  toimintaan.


Taitaa olla makuasia kumpi on parempi.  Ehkä ylimmäinen on luonnollisempi ?



Lamboudin   ( finpyyntien silta ) silta ruskan sävyen keskellä



Autokorjaamo Jussi Aalon Toyota Corolla 1970 luvulta   kaksi ovinen sporyyi  kultaisin vantein 



Porin kaupunki on varmaan käynyt kaikki Noormarkulaset kiinteistönsä tarkistamass kun Noormarkun paloasemalta paljastui paha vesivahinko.  Noormarkun yhtenäsikolun yhteydessä olevan autotallien oviin on ilmestynyt lappu jossa kehoitetaan tilan käyttäjää ottamaan yhteyttä   porin tekniseen toimialaan  tilayksikköön  puh 044 701 7918


Eilenkään  ( 10.10.2019 )   ei Aurinko jaksanut pilvipeitettä lävisää  Noormarkussa .  Kuva Museotieltä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti