Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 24. lokakuuta 2019

Kävin vetämässä kellon.... I went to pull the power of the clock ....Jag gick för att dra klockans kraft ... Fui a tirar del poder del reloj ... Я пошел, чтобы тянуть силу часов ....Ich ging, um die Macht der Uhr zu ziehen ....

Eilen keskiviikona oli   tähän syksyyn niin pokeukselisen kaunis päivä, että kävin vetämssä kelloon lisää käyntivoimaa.  Enkä tällä nyt tarkoita sitä   mitä savotoilta kotiin lähtevät  metsurit aikoinaan savotalla metsäkämpällä rehvastelivat lomalle lähtiessän.    Sihen aikaan oli seinäkelloissa  punnukset vitjoen päässä   nostetiin vedon lopussa toinen ylös.  Joku    vääräleuka oli  keksinyt että lomalle lähdettäessä lähdetään kelloa vetämään ja tarkoitetiin sitä, että että käydään naimassa kotipuolessa , onhan mihellä jalkojen välissä punnukset.


Koitin kysellä tätä sanontaa google sedältä , muttei se sitä tiennyt.  Jostain sen olen kuitenkin joskus kuullut  tai lukenut.    Taitaa olla  jossain  Kalle Päätalon   nuoruuteni savota kirjassa  ollut.


Minä kuitenkin kävin vain päiväkävelyllä jolloin ranekelloni   Cerittina DS  podium automatic saa  lisää  vetoa ja käynti voimaa käden heilahduksista , on siis ekoloogin kello kun ei käytä pattereta.




Auringonvalo osui kauniisti Kotiseututalo Kahariin


Taitaa kaharinmäki jäädä ilman  rajaaitaa tänäkin vuonna  kun porin kaupugin tekninen palvelukeskus joutuu priorisoimaan vähät käyttövaransa  kun porin kaupunginjohtaja   osti 11 000 000 euron lentolipun.



Vielä vähän on ruskan väriä puissa, tulevan viikonlopun myrräkkä  nuo loputikin koivulehdet pudottaa


Noormarkun Makkarakosken sillalta on oteetu niin paljon valokuvia että on vaikea löytää uusia kuvakulmia. .  Tässä eilinen oton jossa Pääkonttorikin   vähän pilkotaa tervaleppien välisttä.  valkoset pitkänsillan kaiteet loistaa lolakkunlopun auringon valossa.



Niin paljon Aurinkoinen päivä mieltä virkisti, että innoistuin oikein selfieitä ottamaan.  Minä pitkällä sillalla , tautalla vasemalla Pränni jossa  alkujaan on ollut  viinanpolttimo , oikealla herrasväen sauna jossa nykyään myös kuntosali







Lokakuun keskipäivän  aurinko paistaa matalalta silloin kun paistaa, vähän on vielä syksyn väriä maisemassa


Niin kaunis ja lämminkin päivä eilinen oli, että  Aurinko oli kuivannut penkin ja  hetken istuin Noormarkun urheilukentän uimarannan pukukopin seinustalla  nautiskellen.




Iso Koivukajalla kulkiessani panin merkille sen, että koko peltoa ei olty syyskynnettyä ja siitä tuli mieleeni, että mahdetaanko   arkealogisia kaivauksia  ensi vuonna jatkaa.



Edelliset arkeologiset  kaivauset oli syyskuussa 2015    silloin löydetiin vanha venäläinen hopearaha pellosta.  Alla oleva linkki siltä ajalta .

https://ttvehkalahti.blogspot.com/2015/09/syksyn-kylmin-aamu-porissa.html


https://www.facebook.com/noormarkunnotariaatti/



Tännään torstaina YK-päivänä  keli on taas märempi, lämmin sää kuitenkin on klo  am 9.50  + 9.3 astetta





Tänän ei kuitenkaan voi kiirellä pihalle lähteä kun Vesi ja Lämpö juhala pitäsi tulla taloyhtiön läpöpatterit takistamaan   ennen talvea


Tämä kuva oli   en ollutkaan sokertista tehty jutussa.  Taisi selvitä miksi  tontinrajoja sateliitin avulla tarkistettiin. 



Noormarkkun on tullossa  uusi bensiinin kylmäasema.   Satakunnan Osuuskauppa avaa uuden kylmäaseman  Noormarkun keskustaan ´.  Jakelukenttä tulee K-marketin ja Keskusmarkun väliselle tontille .  Tavoiteena on että uusi kylmäasema avataan ensivuoden toukouussa.

Pitää varmaan käydä dokumentointivalokuvaamssa tontti ennen rakennustöiden alkua


Hyvääpäivän jatko lukijoilleni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti