Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Kuusikymmentä Vuotiaalta ei urakkatyö onnistu...Sixty Years of No Contract Work ... Sextio år utan kontraktsarbete ... Шестьдесят лет без контрактной работы ...

Kyllä vanha ikämies on vanha ja kilpailukyvytön.  Kävin viime lauantaina   12.10  kuvaamassa Harjunpäässä  Vetku  Loska-ajo vanhoja veteraanikuorma-autoja,  110 valokuva  otin.  Lauvantaina en niitä ehtinyt käsittelemään kun oli kyläilyä  ja illalla sauna.   Kuvien läpikäynti ja mukaaminen blogia varten  jäi sunnuntaille.  Maanantaina sitten aloin blokia   kirjoittamaan ja kuvatekstejä kirjoittamaan.   Piti veteraanikuorma-auton sivustolta  kuvatekstit poimia.  Blokin formaatti ei oikein hyväksy kopiointia kun  teksti tulee silloin valkoiselle pohjalle, enkä mistään löytänyt korjausta tähän asiaan ja aikaa paloi  kun piti kaikki käsin kirjoittaa.   Lopulta latasin ensin kaikki 110 valokuvaa  ja sitten jälkeen päin piti kuvatekstit kirjottaa, kesken se  maantailta jäi kun oli muutakin tehtävää.   Ja taitaa jäädäkin kun tähän mennessä  juttua on luettu alle kolmekymmentä kertaa.

Vielä viisikymentä vuotiaana kävin  luontoa ja tapahtumia kuvaamssa kolme kertaa päivässä,
 aamulla aikasin maisemia,   keskipäivällä ötököitä  ja muita otuksia ja iltapäivällä vielä jos sattusi jotain mielenkiintoista näkymään.    Illalla vielä tein blogijutun jonka seuraavana aamuna julkasin  ja sama alkoi taas aalusta.  Silloin vielä oli virtaa ja jaksoi koheltaa, mutta kymmenessä vuodessa   asiat muuttu, kuusukymmenvuotiaana päivät menee niin nopeasti ettei ehdi  eikä jaksa enaa ryskätöitä tehdä.  Nykysin aamupäivän katkasee  TV1  sydämmenasialla  ja iltapäivällä   kello yhden maissa vanha kotimainen  elokuva.  Ruokailu on  kolmen aikaan eikä sen jälkeen  jaksa  mihinkään lähteä.   Kolmekymmetäviisi vuotta ehdin veroja ja eläkemaksuja maksaa, ennen työttömyyttä, joten kyllä varoja pitäsi minun kohdallani riitää eläkeelepääsyä ,mutta valtion ja eläkevakuutusyhtiäiden ahneuden vuoksi joudun vielä neljävuotta odotamään eläkeellepääsyä vaikka  olen kilpailukyvytön  nyky maailman työtahdissa.

Eikä siinä kaikki, tämä maailma ja oma lihamme viettelee  meitä tekemään tyhmyyksiä tai ainakin paremmin miettimättä turhia  hankintoja  kun halvalla saa.  Ostin kuudellakymppiä  Kameran , siihen kuului objektiivi, millä Loska-ajo kuvat otin sekä  Salamalaite.



Starbitz 3800 DEF




Tässä on SD-system soviti Nikon kameroihin , Pääsalaman alla oleva  pieniempi salama kääntyy, mutten tiedä miksi.





Hieno mauaalikameroihin tehty salama, mutta ei se nikonin digikameroissa toimi , siinä ei ole  liitintä  syngrojohdolle  millä sen saisi kytkettyä kameraan, eikä uusien dikikameroiden salamakenkä tätä tunnistta.  Toki kokeilin sitä manuaalikamerassa ja toimihan se, muttei sillä mulle ole käyttöä , kun filmikameroilla kymeneen vuoteen ole kuvannut.   Kallis se ei toki ollut kun  koko kamera paketti,  kolmella osalla  kuusikymmentä euroa maksoi niin  tämän laksennallinen hinta oli kaksikymmentäeuroa .  Kameratorillä tälläinen on myynissä  yhdeksällätoista eurolla  joten  kai koko pakettin hinta aika kohdilaan oli.  Kamera on  Nikon D 40 , alle kymmentuhatta kuvaa otettu ja  objektiivi  Nikon af 28 - 100 mm  1:3.5 - 5.6 G




Eilen illalla söin ilatapalaksi Pirka PRO  rahka  rukiinen pähkinä  Virrossa tämäkin pirkkatuote on valmistettu



Ilta yhdeksältä tämän nautin  ja TV tä katsoin ja möhönötin  puoleenyöhön asti.  Nukuin aaamu  puoli kahdeksaan ja aamu sokerit oli 8.3 mmol/   Saataa se ihan hyvä iltapala olla.



Märkä päivä tästä keskiviikosta on tullossa,   eikä neljää astetta lämpimämpää ole luvassa 





Noormarkkuun on avattu uusi lakitoimisto  Noormarkun Notariaatti joka hoitaa perheasiota, tästä myöhemmin lisää


1 kommentti:

  1. Jorma Lindqvist: Pari kertaa olen kopiona laittanut tekstiä bloggeripohjaan. Jotta fontti ja tausta pysyi aisoissa, tein näin:
    Ensin tekstin kopiointi lähteestään. Teksti tekstinkäsittelyohjelmaan "liitä määräten"- toiminnolla, jossa valitaan "liitä muotoilematon teksti. Sitten valitaan liitetty teksti tekstinkäsittelyohjelman ruudulta, ja kopioidaan -tai leikataan. Jonka jälkeen liitetään blogikirjoitukseen.
    Työläältä vaikuttavaa, mutta siihen harjaantuu nopeasti.
    Ei tekstinkäsittelyohjelmaa käytettävissä?
    Sellainen on kaikissa koneissa vakiona, ei tarvita wordia tai vastaavaa maksullista, open-officekin käy.

    VastaaPoista