Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Ei ole häpeä leipäjonossa seisoa ... It's not a shame to stand in the bread queue ... Det är inte synd att stå i brödkön ...No es una pena estar en la cola del pan ...Стоять в очереди за хлебом не стыдно ...

Eilen kerroin että eilisen tärkein tehtävä oli käydä noutamsaa ruoka-avustusta Noormarkun Myllykartanolta jossa Toivon puutarha - yhdistys jakaa tiistaisin  Ruoka-avustusta.  Alkujaan aloin käymään noutamassa ruoka-avustusta sen johdostä kun Sipilän hallitus alkoi veloitaa aina vuoden ensimmäisitä apteekiostoksista   viidenkymmen ( 50 € )  euron oma vastuuta myös elämää ylläpitävistä lääkeistä, minun tapauksessan  isnusliinista.    Ajattelin että leipäjonossa seisomalla  saa tämän typerän omavastuun korvattua.    Kävi kuitenkin ilmi ettei se jonotaminen ole mitenkään häpeäksi.  Siellä saa vertaistukea ja hilijalanjälki pienenee kun hakee ja käyttää kaupan hylkäämää ruokaa.  Vähän   viimeisen myyntipäivän  jäkeen moni ruoka tuote on vielä aivan hyvin käytettävää, arkijärkeä  ( ent.  maalaisjärki )  voi käyttää kun avaa ruokapakkausken niin  haju / tuoksu  kyllä ilmoittaa milloin ei kannata ns. vanhentunutta ruokaa syödä.   Kaiken tämän lisksi  tuoka-avussa on aina silloin tällöin  sellaisia herkkuja joita ei tulisi muuten maistettua kun ei niitä  noormaalisti kaupasta tulisi ostettua.  


Eilen niihin  herkkuihin sain Italialaista Parman kinkkua 




Todellinen parmankinkku tulee kypsyttää  vähintään 14 -  18 kk  Parman maakunnassa Italiassa,  Ainakin pakausmerkintöjen mukaan tämä Pirkka parhaat   prosciutto di parma  olisi aitoa parman kinkkua.



Arvo Kokkonen Oy   Ravun pyrstö suolaliemessä 


Tätäkään ei varmaankaan saisi vaimon kauppalappuun lisätä, korkeitaan  pieniä katkarapuja hän ostasi.   Kai näissäkin meren elävissä omega  kolmosta on. 


Kivikylän kuoreton kalkkuna nakki



Tätä ei missän tapauksessa olsi tullut  normaalista kaupasta   kun  raavan miehen nakki on aitoa suomalasit sikaa ja kuoren pitää olla suolta joka purtessa napsahtaa.   Nyt tuleee  kalkkuna tässä muodossa maistettua.


Näiden lisäksi   ruokalaatikossa oli leipää  niin tumma kuin kauraistakin.   Ja sneelmannin  sikaliha lehtipihvit tuli syötyä  ja pakkau laitettu muovin keräykseen ennen tätä päivitystä.  Mozrella juustoakin oli kahta laatua. 



Varikset ja naakatkaan eivät ole kovin nirsoja  ruokansa suhteen , käyvät ruokailemassa aina siellä missä sitä on saatavilla. 



Tänään keskiviikona oli koko päivä vähän utuinen .  Myllykoski usva  ja ruska 



Puolen päivän aikaa Aurinko koitti läpäistä pilven, muttei  sen voima siihen riittänyt 


Heinä sorsat Myllykoskella



Sorsat viihtyivät Myllykoskella koko viimetalven  jon koski pysyi  auki ja ruokinta toimi 





Olen tehnyt porin kaupungin kirjaamoon kunalaisaloiteen jossa kehoitan lisämään Noormarkun kevyenliikenteen turvallisuutta  Palotiellä ja  Kuurintien ja Mäkeläntien risteykseaa .  




Tänään lähetin porin kirjaamon kuvan Finpyyntien  ja Isokoivukujan  risteyksetta jonka yli on kulku linja-auto pysäkille.  Suojatie pitäsi tähen saada.  Kevyenliikenteen turvallisuuden lisämisellä kannustettasiin ihmisiä jättämään pienemmän hiilijalanjälen  kun siirtyisivät   pyöräilemään, kävelemään ja käyttämään yleistä liikennevälineitä.




Iso Koivukuja  Fiinyytntieltä 




Uimakausi on jo hetken ollut loppu.  Noormarkun urheilukentän  laituri ja uimapuomi on nostettu rannalle.


Mataako Porin vapaa-ajan lautakunta vielä ensi keväänä  laituria uusia ?  Vai kuuluko uimarannan rakennelmat teknisen palvelukeskusen toimialaan ? 



Kotisututalo ja  Noormarkun yhteinäsikolun   uutta raja-aitaa on porin  tekninenpalvelukeskus luvannut  jo kahtena syksynä, ei ainakaan viel ole työt alkanut 


Mahtaako huomenna torstaina olla yhtä sumuinen ajokeli satakunnassa kuin tänään 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti