Yksi nuoruuden herkuista oli höyrymakkara. Nykyisin sitä ei enää saa enää mistään, karsinogeeninen grillimakkara on sen syrjäyttänyt.
Höyrymakkara korvikkeen voi kotona tehdä helposti ja yksinkertaisesti. Pitää olla vain kattila ja keittolevy. Raaka-aineet voi hakea kaupasta jollei niitä satu kaapissa valmiina olemaan.
Makkaraksi hankitaan Jämin Rahtipalvi Oy:n Maalaisherkku A-luokan herkkulenkki.
Käy äänestämässä kilpailukuvaani numero 2 satakunnakansa valokuvakilpailussa http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Kilpailut
Laita kattilaan sen verran vettä että se juuri ja juuri peittää makkaran. Vaikka herkkulenkki hyvää sellaisenaankin on, niin Suomalaista makkaroista on tehty liian terveellisiä. Siispä lisää makkaran keitinveteen Jozo suolaa ripaus. Suola tuo myös ekologiaa keittämiseen, koska suolainen vesi kiehuu aiemmin kuin pelkkä kraana vesi.
Taita makkaralenkistä sopivan mittainen pala. Miehellä on omasta takaa mitta matkassa, mutta kun miehen mieli on taipuvainen liioitteluun niin katkaise lenkistä itselle mieluisa pala ja pudota se kattilaa.
Anna veden kiehua noin 10 min. Kovan himon yllättäessä makkaran voi kyllä syödä aiemminkin.
Perinteisesti höyrymakkara pitäisi syödä voipaperi tötteröstä, mutta nyt hienostellaan ja asetetaan makkara posliinilautaselle. Porilaisina käytämme mausteena Yyterin sinappia, sitä Porilaista vahvaa.
Koska Porissa ei enää olutta panna niin käytämme makkaran kyytipoikana Olvin tuplapukki olutta, 8.5%
Ja sitten syödään, maistuis varmaan kaima Hakkarainen
Kaikille oikein mukavaa keskikesänjuhlaa !!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti