Keitä uusia perunoita kattilallinen, laita mukaan myös uudensadon tilliä. Silppua varhais sipulia varsineen posliinikuppiin ja kaada niiden päälle vähän perunien keitinlientä sekä laita päälle nokare voita. Lämmitä kupit keittolevyllä siten että voi sulaa joukkoon.
Tämä on Karjalainen perinne sipuli voikastike uusille perunoille. Tämä ruuan lisuke on tullut appiukon mukana Jaakkimasta Turkuun josta vaimoni toi sen mukanaan tänne Noormarkkuun.
Uudet perunat ja sipulivoikastikkeen kruunaa vesta silli.
Sipulivoikastike kuppi laitetaan lautaselle ja syödessä kuppiin pilkotaan uudet perunat ja niiden annetaan vähän aikaa maustua sipulivoikastikkeessa josta ne sitten sipulin kanssa nostetaan haarukalla ja liitetään mukaan silli. Ja A vot, maukas suupala on valmis nautittavaksi.
Sota-aikana kun puutetta oli kaikesta niin muita lisukkeita tämän ruuan kanssa ei välttämättä ollut. Ja sitä valmistettiin arkena useampanakin päivän heti alkukesästä kun uusia raaka-aineita alkoi saada. Tällä kertaa mukana oli myös marinoitu porsaan filepihvi. Myös grillimakkara käy. Koska perunoiden mukana ei kaikki sipulivoikastike tyhjene kupista niin raavaat miehet juovat ruokailunpäätteeksi kupin tyhjäksi.
Jälkiruoaksi kahvia ja raparperipiirakkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti