Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 19. kesäkuuta 2014

Sainpas makro valokuvia otettua....I've got a macro photographs taken ....Jag har ett makro fotografier tagna........私が撮影したマクロ写真を持っている.........我有一个拍摄微距照片............У меня есть макро фотографии, сделанные ...........Ho una macro fotografie scattate ..........Ich habe ein Makro-Aufnahmen gemacht habe ..........J'ai une macro photographies prises ..........Eu tenho uma macro fotografias tiradas ..... ....Tengo unas fotografías tomadas macro ....

Vaikka kesäkelit ovatkin vähäksi aikaa siirtyneet tuonnemmaksi niin sain kuin sainkin eilen muutaman ötökkäkuvan otettua.  Kuvauskalustona  oli AF Nikkor  28 - 70mm  1:3.5 - 4.5 objektiivi.   Siinä on  0.5 metrin tarkennusmerkin jälkeen  oranssi viiva ja iso M kirjain merkitsemässä makrokuvaus etäisyyttä.  Jossain kolmenkymmenen sentin vaiheilla se lähin tarkennusetäisyys on ja vähän täytyy raajamalla kuvia suurentaa että kaikki kärpäset tulevat nähtäväksi.Tumenkehrääjä koit olivat palaneet puihin, taisi olla kovan tuulii syynä niiden  vaellukseen viikonloppuna.


Jolle kovia, rankkoja  sateita saada niin pian nähdään taas aavepuita kun tuomenkehrääjätoukat kuorruttava puut harmaalla seitillään.


Kolea sää taisi olla loppuen lopuksi olla hyvä hyönteikuvaus sää, kun ötökät vaihtolämpöisinä  eivät oleet kovin vikkeliä liikkeissään.


Vielä kun joku kertoisi  nimet näille ötököille
Sadepisaroilta voi suojauta vaikka  ruohon lehden alle


Tai kukan alle

Pienellä mustalla ötköllä pitkät tuntosarvetAika pitkät kokoonsa nähden tälläkin on tuntosarvet


Tämä oli vähän isompi siivekäs.  Mutta ei kai se kuitenkaan korento ole?


Kärpäsen tuntee kaikki


Tämä on leppäkertun toukka, aikamoinen peto


Kun on vähän laajempi kuvakulma niin saa hyönteisten elinympäristönkin kuvaa, makro-objektiivilla olisi tullut koetettua ottaa vain tarkka lähikuva ötököstäHyönteis maailma on mielenkiintoinen valokuvauksen osa-alue,  kunhan vaan oppisi kaikki kuvaamansa tunnisttamaan.  Joku joka näistä jotain tietää niin voisi kyllä kommentoida  niin saataisiin tietoa jaettua.


Juhannuksena pitää kyllä käydä oikein makro-opjektiivin kanssa kontaamassa puskan aluset niin saisi vähän tarkempia kuvia näistä pienistä kanssakulkijoista


Kevättalvella Pori Energian lämpöyksikkö repi auki Finbyyn kevyenliikenteen väylän kaukolämpöverkkoa Noormarkun keskustaan rakenaessaan.  Näyttää vähän siltä että Porin kaupungin käyttövarat ei tämän pitemmälle riittänyt , toivottavasti  syksyksi kevyenliikenteen väylä saataisiin asfaltoitua kun koulut  loman jälkeen taas alkavat.  Voi kyllä olla että porin päättäjien kaikki huomio menee tulevaan Lavia liitokseen.  Lavialaisille neuvottelijoille neuvoksi että pitää porin päättäjien kanssa olla tiukkana eikä tulla neuvotelupöytiin altavastaajana.  Silloin on peli menettetty jos tullaan neuvottelu pöytiin  vähän niinkuin että anteeksi että olen olemassa tyylillä.Suunnittelin uutta profiilikuvaa facebookin, mutta ei sinne tämmötä voi laitaa kun tuo peili on linnunpaskassa.


Eilenn noormarkun urheilutalon parkkipaikalla oli extreme motor show, action FMX show.  Säästin 17 euro kun en mennyt...

Punainen pelle autoTänään varmaan pitää käydä maitokaupassa jo aamupäivällä että pääsee vähemmällä jonottamisella. Alkossa tulikin käytyä jo eilen.  Tätyy sekin miettiä että pitääkö alkossa käydä hamstraamassa juomia varastoon kun ei voi tietää minkälaista hintapolitiikkaa uusi omistaja alkaa pitää.  Kotimaisen viljan käytön vähenemisestä alkoholijuomissa minulle ei ole henkilökohtaista  huolta kun käytän vain skottilaista elämän vettä,  viskiä.

Päivittäistavarakaupat saavat juhannusaattona perjantaina olla auki kello 7–12. Juhannuspäivänä lauantaina kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni. Sunnuntaina pikkukaupat saavat olla auki vapaasti, muut vähittäiskaupat ovat avoinna kello 12–18.


Käyttääkö Putin hyväkseen Suomen Juhannusta  kyperhyökäykseen.  Facebookin hän on jo onnistunut kaatamaan.

Yhteisöpalveuun ei pääse kirjautumaan tällä hetkellä lainkaan.
Yhteisöpalvelu Facebook on nurin ympäri maailmaa. Palvelu ei joko vastaa käyttäjilleen lainkaan tai nämä saavat "jotain meni pieleen" -ilmoituksen. 


http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288703852124.html?pos=navnow


Kun ei kerta facebookin pääse kirjautumaan niin lukekaa nyt ajankuluksenne tämäkin juhannus juttu


Teuvon kuvat -Teuvo images: Hyvää Juhannusta kaikille ...

ttvehkalahti.blogspot.com/2012/06/hyvaa-juhannusta-kaikille.html
22.6.2012 - juhannus 1959 honkio 011. Mustavalkoiset valokuvat ovat säilyneet hyvin ja taitavat kestää vielä tulevillekin sukupolville. Digi valokuvista ei ...


Teuvon kuvat -Teuvo images: Juhannuksen hyvänmakuinen ...

ttvehkalahti.blogspot.com/.../juhannuksen-hyvanmakuinen-perinneruoka...
25.6.2011 - Juhannuksen hyvänmakuinen perinneruoka. Midsummer tradition of good-tasting food. De verano tradición de alimentos de buen sabor.

http://ttvehkalahti.blogspot.fi/2011/06/juhannuksen-hyvanmakuinen-perinneruoka.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti