Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannuksen hyvänmakuinen perinneruoka. Midsummer tradition of good-tasting food. De verano tradición de alimentos de buen sabor.La tradition du Midsummer bon goût des aliments.Tradizione di mezza estate di buona degustazione.Midsummer Tradition der wohlschmeckenden Speisen.Midsummer παράδοση των καλών γεύση των τροφίμων.Летнюю традицию хорошего на вкус пищи.おいしい食べ物の真夏の伝統。Much thanks to Brazil, they have come to last night, five hundredth (500), a visitor to this blog. Muchas gracias a Brasil, que han llegado ayer por la noche, cinco centésimos (500), un visitante de este blog. Thank you very much Zimbabwe, you just became a first visitor to this blog

 

Keitä uusia perunoita kattilallinen, laita mukaan myös uudensadon tilliä.  Silppua varhais sipulia varsineen posliinikuppiin ja kaada niiden päälle vähän perunien keitinlientä sekä laita päälle nokare voita. Lämmitä kupit keittolevyllä siten että voi sulaa joukkoon.

 

ruoka ja ötökkä 002

 

Tämä on Karjalainen perinne sipuli voikastike uusille perunoille.  Tämä ruuan lisuke on tullut appiukon mukana Jaakkimasta  Turkuun josta vaimoni toi sen mukanaan tänne Noormarkkuun.

ruoka ja ötökkä 005

 

Uudet perunat ja sipulivoikastikkeen kruunaa vesta silli.

ruoka ja ötökkä 004

Sipulivoikastike kuppi laitetaan lautaselle ja syödessä kuppiin pilkotaan uudet perunat ja niiden annetaan vähän aikaa maustua sipulivoikastikkeessa josta ne sitten sipulin kanssa nostetaan haarukalla ja liitetään mukaan silli.  Ja A vot, maukas suupala on valmis nautittavaksi.

ruoka ja ötökkä 009

 

Sota-aikana kun puutetta oli kaikesta niin muita lisukkeita tämän ruuan kanssa ei välttämättä ollut. Ja sitä valmistettiin arkena useampanakin päivän heti alkukesästä  kun uusia raaka-aineita alkoi saada. Tällä kertaa mukana oli myös marinoitu porsaan filepihvi. Myös grillimakkara käy. Koska perunoiden mukana ei kaikki sipulivoikastike tyhjene kupista niin raavaat miehet juovat ruokailunpäätteeksi kupin tyhjäksi.

ruoka ja ötökkä 007

 

Jälkiruoaksi kahvia ja raparperipiirakkaa.

 

piirakka 001

2 kommenttia: