Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Hyvää Juhannusta kaikille tasapuolisesti.Happy Midsummer to all equally.Feliz verano a todos por igual.Verão Feliz para todos igualmente.Alles Gute zum Mittsommer an alle gleichermaßen.Saint-Jean Bonne à tous également.Felice di mezza estate tutti ugualmente.Счастливые летнюю всем одинаково.すべて平等に幸せに真夏。

 

Vallan meinas unohtua meidän Noora-Liinalla on tänään ollut synttärit

Noora-Liina Kovalainen

oon kyllä otettu, että mun synttäripäivä on kansallinen juhlapäivä. :) kiitos onnitteluista ♥ ja no, ihan jeessi noora26veepäiv....eiku juhannusta teille kaikille! :)http://nooranelamaa.blogspot.fi/

Juhannuskokko

juhannus 1959 honkio 015

Juhannuksen viettoa Noormarkun Vanhansahan koskella vuonna 1959

juhannus 1959 honkio 002

Noormarkkulaiset olivat 1950 luvulla ahkeria käymään oman kunnan perinteisillä Juhannus juhlilla, oli tanssilava jossa Noormarkun torvisoittokunta esitti tanssimusiikkia.  Juhannuskokko sytytettiin puoliltaöin Noormarkunjoen Vanhansahankosken rannalla.

juhannus 1959 honkio 014

Yleisö seuraa juhannuskokon palamista

juhannus 1959 honkio 011

Mustavalkoiset  valokuvat ovat säilyneet hyvin ja taitavat kestää vielä tulevillekin sukupolville. Digi valokuvista ei niinkään ole varmuutta, saattavat kadota bittiavaruuteen milloin tahansa.

juhannus 1959 honkio 012

Noormarkunjoki veneitä rannassa ja juhannuskokko palaa.

Nykyisin Noormarkkulaisia ei yhdellä kertaa näin paljon kokoonnu yhteen paikkaan.

Kipa Koskela Hienoja kuvia isäsi on ottanut. Joka juhannus olin niissä pippaloissa mukana. Isäni, Voitto Koskela, soitti soitti tanssimusiikkia hanurilla. Muistaakseni mukana oli myös ainakin rumpali. Hyttysilläkin oli juhlaa; niitä tuntui olevan miljoonia. Toisella puolen jokea päivysti palokunta, mutta onneksi eivät kipinät koskaan sinne lentäneet.

 

Juha Vainio - Juhannustanssit (levyversio) Joululauluja on joka lähtöön, mutta juhannuslauluja löytyy vähemmän. Tässä yksi, ja ihan paras.

Alkuperäinen Watt-klassikko vuodelta 1963. Juha Vainion (1938-1990) kokoelma-albumilta Sellaista elämä on, Junnun 50 parasta. Music of WMG.

 

 

Juhannuskokko syttyy kaupunkilaisille kello 24

 

Porin Etelärannassa vietetään tänään ja huomenna kaupunkilaisten juhannusjuhlaa, kun Barcon ja Suomalaisen Klubin väliin nousee kahden päivän ajaksi viihdekeskus. Ohjelmassa on muun muassa perinteinen kokonpoltto tänään keskiyöllä.

Juhannusjuhlan tavoitteena on luoda kaupunkiin uusi eläväinen keskikesänjuhla. Tapahtumasta toivotaan jokavuotista perinnettä.

Etelärannan länsipuoli on suljettuna juhannuksen ajan.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194749422917/artikkeli/juhannuskokko+syttyy+kaupunkilaisille+kello+24.html

 

Juhannuskokko on juhannusyönä poltettava kokkovalkea, juhannustuli.

Yleensä perheet, suvut, yhteisöt tai seurueet rakentavat ja polttavat juhannuskokon yhdessä. Juhannuskokkoja on tapana polttaa vesistöjen tai aukeiden rannoilla. Juhannuskokot ovat hyvin vanha perinne, joka tunnetaan edelleen varsinkin Itämeren lähialueilla, mutta myös esimerkiksi Irlannissa. Suurimmassa osassa Suomea juhannuskokot ovat erittäin yleisiä, sillä monet menevät juhannukseksi kesämökille, josta usein löytyy turvalliseksi ja näkyväksi polttopaikaksi soveltuva ranta. Kokkoja poltetaan myös yleisillä rannoilla ja aukioilla, jolloin lähialueiden väkeä saattaa olla runsaastikin seuraamassa. Mikäli maasto on kuivaa, kokko voidaan rakentaa myös lautan päälle ja ankkuroida kauas rannasta, jolloin tuli ei pääse kovin helposti leviämään.

Suomessa juhannuskokkoja poltettiin perinteisesti lähinnä Itä- ja Sisä-Suomessa sekä Karjalassa. Juhannuskokon ”perinteisin” polttopaikka onkin järvenranta, jollaisia löytyy eniten Järvi-Suomesta. Isoja tulia poltettiin Länsi-Suomessakin, esimerkiksi pääsiäiskokot ja Helluntain helavalkeat. Osassa Suomesta juhannuskokon polttaminen yleistyi vasta 1800-luvun lopulla. Suuressa osassa Pohjanmaata juhannuskokko ei vieläkään ole yleinen. Sen sijaan poltetaan pääsiäiskokkoa pääsiäisenä.

Karjalassa on poltettu vieri vieressä useita kokkotulia rannansuuntaisena ketjuna. Näistä isointa ja keskeisimmällä paikalla sijatsevaa on kutsuttu Ukko-kokoksi. Piikkimäisen kapea ja korkea juhannuskokko säärikokko eli tornikokko on tunnettu vain Karjalankannaksella, tosin Alpeilla on poltettu samantapaisia juhannuskokkoja.

Kokko-tulien eräs alkuperäinen tarkoitus on ollut pitää pahat henget loitolla. Henkiä on peloteltu myös meluamalla. Vastaavia tulia on poltettu myös talvipäivänseisauksen aikoihin. Ilmeisesti uskottiin, että näinä taianomaisina aikoina, kun auringon liike näyttää pysähtyvän vähäksi aikaa ääripäähänsä, tulevat henkiolennot levottomiksi ja http://tyyne ja lampada ytubelähtevät liikkeelle.

Venäjällä on joskus juhannuksena tavattu laittaa palava kärrynpyörä vierimään rinnettä alas. Latviassa on poltettu juhannusyönä mäkien päällä Jāņi-tulia. Jāņi-tulessa poltetaan paaluun kiinnitetty, tervattu kärrynpyörä. Pyöriä polttamalla on symboloitu vuodenkiertoa. (katso: aurinkopyörä)

 

http://www.tilannehuone.fi/halytys.php

Tyyne - Lambada

www.youtube.com

 

 

 

Seuraa Juhannusjunaa sosiaalisessa mediassa

Juhannusjunan kyytiin pääset myös sosiaalisessa mediassa. Matkalta päivitetään raportteja ja kuvia blogisivulle, Facebookiin ja Twitteriin (#juhannusjuna). Pyrimme kertomaan tapahtumia ja kommelluksia, joita tv-kamerat eivät taltioi. Facebookissa on luvassa myös kisoja ja visoja, joissa voi voittaa huikeit.. tai no, palkintoja (ei, en kerro vielä mitä)!

Pysähdysasemat:

Helsinki klo 18.52
Pasila klo 18.57 - 19.00
Tikkurila klo 19.41 - 19.44
Riihimäki klo 20.19 -  20.22
Hämeenlinna klo 20.46 -  20.48
Tampere klo 21.38 -  22.11
Parkano klo 23.05 - 23.08
Seinäjoki klo 00.12 -  00.14
Kokkola klo 02.01 -  02.30
Ylivieska klo 03.38 -  03.40
Oulu klo 05.14 -  05.19
Kemi klo 06.27 - 06.31
Rovaniemi klo 07.50

Mukana junassa ovat toimittajat Arttu Silvast (@arttusilvast), Tiina Raekallio (@TiinaRaekallio) ja Janne Huttunen (@huttuja). Myös pianistimme Iiro Rantala (@iirorantala) tunnetaan innokkaana twiittaajana ja matkustajien näkökulmaa tuovat mukaan mm. Teemu Leminen ("puksutepsu) ja Tuomas Aivelo (@aivelo).

http://blogit.yle.fi/juhannusjuna/seuraa-juhannusjunaa-sosiaalisessa-mediassa

 

Timo Heinonen

http://www.timoheinonen.fi/: Pekkalan kokko Loppijärven rannalla 2012.

 

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194749518057/artikkeli/kaupunki+ei+hiljene+juhannuksenakaan.html

Dingo juhannustanssit

http://www.youtube.com/watch?v=w1EZB0Nxo88

Dingo juhannustanssit

www.youtube.com

 

 

Porin Kaupunki ei hiljene juhannuksenakaan

Kaija Vuorela

Nyt on saunottu kunnolla.....ja hakattu olantakaa vastalla......mahtavaa juhannusaattoiltaa kaikille ♥♥♥ iso juhannushali jok'ikiselle ♥♥♥

 

Ministerin runo juhannukselle

Mustaan mekkoon pukeutunut nuori nainen hivelee käsissään runolappuja ja kävelee yleisönsä eteen. Liikenneministeri Merja Kyllönen, 35, näyttää ihan tavalliselta kainuulaiselta emännältä, koska hän haluaa sitä.

Liikenneministeri Merja Kyllönen kirjoitti runon juhannukselle

Juhannus

Ilmassa kesäinen koivun tuoksu

Tuomi kukkii pihamaalla

Sinisen järven syleilyssä

Voit huuhtoa kiireen pois

Kesäauringon hyväilyssä

Metsälammen rannalla

Yksinäisen kuikan huuto

Kesäheinän kosketus iholla

Mitä ihminen voi enemmän pyytää

Rauhaa, luonnon ääniä, yhdessä-oloa

hetken hiljaisuutta

Keskikesän kaipuussa

Juhannuksen juhlassa

http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194749423316/artikkeli/ministerin+runo+juhannukselle.html

 

Antti Kukila

Juhannusjuna vihelsi ohi Toijalan risteysaseman..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti