Meiltä on kivenheiton, no kahden päässä autiotalo jonka pihapiirissä olen ötököiden, hyönteisten makrovalokuvausta harrastanut. Valokuvaus pinta-ala on pienentynyt uuden omakotitalon rakentamisen johdosta. Vielä on kuitenkin sen verran “koskematonta” hylättyä pihaa jäljellä että makrovalokuvaus kohteita löytyy. Sen verran suojaisaakin on että valokuvaaja voi persepystyssä kontata pitkin kankaita ja voi vaikka lankuttaakin jos siltä tuntuu, suuremmin huomiota herättämättä.
Kun alkaa pieniä kohteita valokuvaamaan, pitää palauttaa mieleen että käyttää mahdollisimman nopeaa suljinaikaa. Pienikin tuulenvire heilauttaa kasveja ja valokuvasta tulee helposti epäterävä.
Ensimmäinen tämän kesän perhosvalokuva. Lienee ruutuperhosiin kuluva yksiö, aika pieni.
Aamu oli märkä, mutta Etana näytti sarvensa ja päivästä tulikin aurinkoinen. Kapeaa siltaa pitkin etana aikoo siirtyä kasvin lehdeltä toiselle.
Pekka pekka näytä sarves - Pekka Pouta goes :( – YouTube
Ei muuten löytynyt
YouTubesta etanan etana näytä sarves, onko huomenna pouta lastenlaulua
Hämähäkkikin odotteli auringon kuivattavaa vaikutusta.
Kastehelmet hämähäkinseitissä ja hämähäkki
Kun rakastuu, niin ulkonäöllä ei ole väliä.
Ovatko nämä turilas ja jäärä vai luteitten lahkoon kuuluvia? Ja kumpi on kumpi.
Makrovalokuvaus on yksi niistä asioista jonka takia ei kannata lähteä “merta edemmäs kalaan” omalta takapihalta tai lähipuistoista ja metsistä kyllä löytyy joka neliömetrillä outoa ja ihmeellistä kun maltaa tarpeeksi läheltä katsoa.
Luulitko tuntevasi? Kreikassa ja Turkissa matkaileva joutuu olemaan tarkkana, kun uskoo näkevänsä tutun sitruunaperhosen. Jos etusiiven etureuna on hiukan kupera eikä kovera, laji onkin idänsitruunaperhonen (kuvassa). Digitaalinen valokuvaus tuottaa luonnon tuntemuksen vallankumousta. Nyt voivat mattimeikäläiset ottaa perhosista kuvia ja vertailla niitä netissä julkaistuihin. Netistä saa myös määritysapua, joko vertaistukea tai myös ammattilaisten näkemyksiä. Internet ja jokamiehen huippulaatuiset kuvat eivät kuitenkaan ole syrjäyttäneet perinteisten kuvallisten määritysoppaiden kysyntää. Erinomaiset oppaat taas lisäävät alan harrastusta ja parantavat kuvatarjontaa. Tyrni voi ehkäistä kakkostyypin diabetesta www.ts.fi Tyrnin nauttiminen saattaa vähentää riskiä sairastua kakkostyypin eli aikuistyypin diabetekseen. Turun yliopiston tutkimuksessa on havaittu, että tyrni parantaa Näitkö jonkun näistä perhosista? Tarkista faktat oppaasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti