Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Ahkerasti me pölytämme omenapuunkukkia. We diligently pollination apple blossoms. Nos empeñaremos en flores de la manzana de la polinización. Nous diligemment la pollinisation des fleurs de pommier. Wir fleißig Bestäubung Apfelblüten. Abbiamo diligentemente fiori di melo impollinazione. Εμείς επιμελώς άνθη μηλιάς επικονίαση. Мы старательно цвету опыления Apple. 我々は熱心に受粉リンゴの花.

 

Pölyttäjät imevät kukista ravintoa, ja samalla levittävät siitepölyä kukasta kukkaan. Tämä varmistaa kukkaloiston myös seuraavana kesänä.

 

mustarastas ja pölytys 020

 

mustarastas ja pölytys 026

Mehiläisen pintarakenne imee valon ja omenapuunkukat ovat niin vaaleat että ylivalottamiselta ei välty.

mustarastas ja pölytys 043

 

mustarastas ja pölytys 018

 

mustarastas ja pölytys 035

 

mustarastas ja pölytys 044

 

Onnistunut pölytys on runsaan omenasadon edellytys

Omenapuiden kukkien pölyttyminen on ehdoton edellytys hyvän sadon muodostukselle. Kukinnanaikaiset sääolot ja oikea lajikevalinta määräävät täysin pölyttymisen onnistumisen. Hedelmöittymisen kannalta paras säätila on noin +20 asteen lämpötila ja mahdollisimman tyyni sää, jolloin liikkeellä on runsaasti pölyttäjiä. Kylmä ilma ja voimakas tuuli vaikeuttavat pölyttäjien työskentelyä, niin kuin valokuvaajankin työtä.  Kovalla helteellä taas kukinta menee liian nopeasti ohitse, jolloin pölytystä ei ehdi tapahtua riittävästi tai pölyttäjän lyhyt kukinta ei satu samaan aikaan pölytettävän kanssa.

mustarastas ja pölytys 041

Nämä pölytyskuvat ovat tämän kesän ensimmäiset lentävien pörriäisten valokuvia.  Kunhan kesä oikein lopulta tulee ja kedot alkavat kukkimaan, niin eiköhän ötökkäkuvia sitten taas tule otettua oikein urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti