Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 1. marraskuuta 2019

Tosimiehen vihannessalaatti isänpäiväksi ... Hard man's vegetable salad ...Hård mans grönsaksallad ...Ensalada de verduras de hombre duro ...Твердый мужской овощной салат ...Harter Mann Gemüsesalat ...

Yleisesti tiedostettu asia iäkäämpien miesten kasvisten syönnisttä on se. että minä en kanin ruokaa syö.   Nyt kuitenkin  ilmastomuutoksen varjolla koetetaan saada lihan, varsinkin naudanlihan syöjät  muuttamaan ruokavalionsa  kasvispainoteiseksi.   Sitä kuitenkin ihmettelen että, miksi kasvisruoka  koitetaan saada maultaan ja näöltään näyttämään  makaralta tai liha pihveiltä ?   Replika on aina kopio alkuperäisestä ja se on itsepetosta jos  jos uskotelee  että härkkis on jauhelihaa.

Itse en nuormpanakaan varsinaisesti sylkenyt salaatikulhoon, mutta syömättä jätin kun  kasvikset eivät oikein  miltään maistuneet.   Nyt   vanhennuttuani on kuitenkin  kiinostus vihanesten ja kasvisten käytöön  virinnyt.  Lopputuloksena oli että kehitin oman  vihannessalaati, muun kotiruuana lisukeeksi.









Salaatin runkona tällä kertaa on osuuskaupasta löytyvä Kotimaista sarjan Suomalainen  saalattisekoitus jossa on suomalasita jääsalattia, valkokaalia ja punakaalia.   Siihen lisään punasipulia,  keltasipulia, valkosipulia . chiliä ,papuja , vuonankaalia, paprikaa porkkanaa.  Pesto Arrabbiata , cilipesto sisältää aurinkokuivattuatomattia sekä  aurinkonkukkaöljyä









Aluksi ripottelen salattisekoitusta posliinikulhon pohakalle



Noin puolet kulhon tilavuudesta on hyvä määrä tässä vaiheessa



Sitten lisätään muut salatiainekset, alitin suippochili paprikalla ,  fiskarssin isot yleis-sakset ovat  oiva välinen  salatin lisukkeiden silpuamiseen.  Punainen chili silputaan kokonaan salatiin


 Samon keltainen habanero chili,  Chileissä   on paljon terveysvaikutuksia , se alentaa verenpainetta  ja kolestroolia.  C ja E vitamiineja



Tässä vaiheessa on hyvä lisätä Pesto Arrabbiata kasti, kaksi  jälkiruokalusikallista riittä



Vihreät pavut voi silputa palkoineen,  herneen palot ovat sitkeitä sulamaan vatsassa, joten ne pitävät näläntunteen poissa pitempään samoin kuin rahkat , tosin herneenpalkoja pitäsi syödä enemmä kuin mitä tähän salattin tule ,   viisi, kuusi palkoa on sopiva määrä tähän .  pavuista saa proteiinia   B ja C vitamiinia



Yleiset paprikat ovat vihreitä, keltaisia ja punaisia,  Tähän salatiin tuli nyt punaista paprikaa väriä antamaan.   Paprika hidastaa myös näläntunetta ja paljon syötynä laihduttaa.   Paprikassa on enmän c vitamiina kuin appesiinissa , Paprika sisältää myös muita tärkeitä ravintoaineita kuten foolihappoa, B- ja E-vitamiinia sekä karoteenia, A-vitamiinin esiastetta. A-vitamiinia on eniten punaisessa paprikassa. Paprikan karotenoidit ehkäisevät ihon rypistymistä ja lisäävät sen pintaverenkiertoa. Karotenoidit voivat olla toimiva keino myös aknea vastaan.


 Varsiselleri , sellerit sisältää monenmosia mineraaleja, kuten kaliumia ja sinkkiä mikä on miehille, sinkkiä tarvitaan testosteronin tuotanatoon , likhakillekin se on eduksi.




Sipulin terveysvaikutuksia on niin paljon etten niitä nyt kaikkia tähän latele, mutta jo muinoin  merimatkoille otetiin paljon sipulia evääksi kun se torjui keripukkia.   Hurjimpien väitteiden mukaan sipulin nauttiminen estää syöpiä.  
Sipulin phytoravinteet, kuten kversetiini ja muut flavonoidit hyökkäämään vapaiden radikaalien kimppuun. Myös sipulin rikkiyhdisteistä on hyötyä taistelussa syöpiä vastaan.  Sipulit ovat

superfoodien aatelija. Nissä on paljon kaliumia, Kalium puute liittyy yleisimmin diureettien (= nestettä poistavien lääkkeiden) käyttöön. Diureetit poistavat veden mukana elimistöstä myös kaliumia. Kaliumin puutteen aiheuttamat oireet ovat yleensä väsymys, lihasheikkous, turvotus, ummetus ja munuaisten toimintahäiriöt. Kaliumin puutteen vakavin vaikutus on sydämen rytmihäiriöt.


Sopiva kaliumpitoisuus elimistön nesteissä on välttämätön solujen normaalille toiminnalle. Kaliumia on elimistössä pääasiassa solujen sisällä. Veriplasmassa kaliumin määrä on aika vähäinen (0,15 g litrassa), mutta sen merkitys ihmisen koko aineenvaihdunnalle on suuri.



Minun salatiini tulee yksi punasipuli yksi keltasipuli ja neljä valkosipulin kynttä  Valkosipuli  alenta kolestrolia ja hidsastaa valtimoiden kovettumista.


Kun viipaloi sipulit neljään osaan niin on helppo saksia ne salattin jatkeeksi



Salaati kastikikkeisi suosittelen  Texaspete Hot Sauce pitäähän tosi miehen salaati maistua muule kuin rehuille




Toinen vaihtoehto on sriacha sauce  hot chili sauce .

Go-Tan Sriracha chilikastike on tulinen maustekastike, jonka pääraaka-aineet ovat chili, valkosipuli ja viinietikka. Maultaan kastike on melko tulinen, mutta pehmeä ja rakenteeltään sileä.



Lopuksi vielä karkeaa porkanaraastetta



Näin on saatu aikaan kulhollinen Tosimiehen vihannesalaatti




Kotiruuan lisäksi tätä saalattia pitää lautasella olla saman verran kuin  mitä muuta ruokaa on.

Kaikki muut ainekset ovat  vaihtokelpoisia, sipulit ja chilit ja salattikastikeet vakioita.



Hyvää ruokahalua



1 kommentti: