Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Jopas kylmä sää laski verensokeria... Cold weather lowers blood sugar ... Kallt väder sänker blodsockret ... Kaltes Wetter senkt den Blutzucker ... Холодная погода снижает уровень сахара в крови ........ El clima frío reduce el azúcar en la sangre ...

Noormarkussa niinkuin muualakin suomessa oli kylmä pakkas sää yöllä ja vielä aamulla kello seitsämän aikaan aamukahvia juodessa  Noormarkussa oli  - 12 astetta pakkasta.    Pientä lauhtumista tapahtui ennen pihalle lähtöä mutta  yhdentoista aikaan.  Mittasin verensokerin ennen ulos lähtöä ja verensokerimitari näytti 7.5 mmol/l   se olisi normaaliin olekeluun hyvinkin riitänyt  mutta tankkasin kuitenkin kahdelle  sentin paksuisella vehnäpullän siivulla ja kahvikupillisella .  Oletin sen riitävän tunnin kävelylenkille.   Mutta tosin kävi, kotiin tullessa verensokerini oli laskenut 3.4 mmol/ l   ja vähän heikolta loppumatka oli tuntunutkin.   Kylmä sää laskee yllätävän nopeasti ja paljon verensokeria.



Auriko paistoi ja pullasorsatkin olivat sen valoon aikaa viettämään.









Noormarkunjoki on alkanut jäätyä.  Myllykosken  alajuoksulla on vielä vapaana virtaavaa vettä. 



Puoli kilometriä alempana jääkansi peittää koko joen 



Noormarkunkirkosta  ei tahdo mistään  pitemmän matkanpäästä saada hyvää valokuvaa  kun   pori ei ole omia joenrantojaan siistinyt.    Raivaus työtä tarvitasin, nyt pakkas sääantasi hyvän ajankohdan raivaustyölle. 




Noormarkunseurakunata  on siistinyt  paljon  kirkon ja hautausmaan ympäristöä , jokunen ruma koivu vielä on 




Noormarkun notariaatilla on asiaa .   Kaikkien ikääntyvien pitäisi huomioida edunvalvonta suunitelman tekemien 







Noormarkun Notariaatti
17 tuntia ·


Mistä tunnistat laadukkaan edunvalvontavaltuutuksen - checklist

Edunvalvontavaltuutus on oiva asiakirja oikeudelliseen ennakointiin. Sen avulla asiasi hoituvat mutkattomasti siinä tilanteessa, kun et pysty itse niistä päättämään. Jotta valtuutuksesta saisi suurimman mahdollisen hyödyn, se pitää suunnitella huolellisesti. Tässä vinkkejä:

- varavaltuutettuja ja toissijaisia valtuutettuja saa olla nimettynä useampia
- perheen ulkopuolinen varavaltuutettu tarvitaan aina, jos valtuutuksessa on määräys lahjan antamisesta sukulaiselle. Perheen ulkopuolinen valtuutettu voi myös hyväksyä esim. perinnönjaon tai kiinteistökaupan sukulaiselle
- mikäli tarkoitus on, että valtuutettu saa myydä kiinteää omaisuutta, tästä on oltava nimenomainen määräys valtuutuksessa
- valtuutettu ei ole velvollinen hakemaan maistraatin lupaa suuriinkaan oikeustoimiin (toisin kuin edunvalvoja), jollei valtuutuksessa muuta määrätä. Mm. valtuuttajan yritystoiminnan jatkaminen on mahdollista ilman maistraatin lupaa.
- valtuuttaja päättää valtuutetun toimien valvonnan laajuudesta. Valtuutetulla ei ole velvollisuutta vuositilin antamiseen maistraatille, jollei valtuutuksessa toisin määrätä.
- valtuuttaja voi antaa valtuutuksessa luvan muutoin salassapidettävien tietojensa luovuttamiseen, esim. puolisolle ja lapsille.
- Lopuksi, kattava edunvalvontavaltuutus maksaa itsensä takaisin, kun valtuutuksen puutteiden takia ei tarvitse lähteä hakemaan edunvalvojaa ja maistraatin lupia.



2 kommenttia:

  1. Very beautiful images.
    Mrs M and my self recently revised our Continuing Powers of Attorney documents. I'm surprised at how many people do not have those very important documents.

    VastaaPoista
  2. Bạn có thể tự tháo lưới lóc ra để vệ sinh tấm lọc.

    VastaaPoista