Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 29. marraskuuta 2011

Vest.Pocket Kodak Model B

 

 

Vest.pocket Kodak Model B on pieni paljekamera.  Kokontaitettuna vain 12cmX6Cm

Vest Pocket Kodak model B, 1925-34

kameroita 005

Vest Pocket Kodak Malli B oli aivan erilainen kamera, primitiivinen kokoontaitettava palje kamera teki 4 × 6.5cm valokuvia 127 filmistä.

Sitä markkinoitiin partiopoika Kodak kamerana ja Girl Scout Kodak kamerana. Sen linssi on kaksielementtinen, pyörivä suljin, tai Kodak Periscopic objektiivin Kodak suljin. Pyöritettävässä säätöpyörä levyssä on neljä reikää jotka toimivat aukkoina,ne ovat  numeroitu1-4. Malli B  ladataan filmi etupuolen kautta.  Malli B:tä tehtiin vuosina 1925-1934 ja se maksoi 7,50 dollaria. Malli B on  "autographic" ominaisuus. "Hawk-Eye" versioita Vest Pocket Kodaks olivat Huippumalleja ja "Special"-mallit olivat kehittyneempiä objektiivi / suljin yhdistelmillä.

Erityinen Vest Pocket puinen kehitys säiliö tyyppi 127 rollfilm oli saatavana Kodak sekä erityinen Vest Pocket  kamera.

Vasemman käden peukalolla aukon säätö käy näppärästi karhennetusta pyörästä pyörittämällä

vest pocket pilvi 003

 

vest pocket pilvi 006

Model B aluperäisvarustukseen on kuulunu kynä jolla on voinut filminsuojapaperiin tehdä muistiinpanoja takakannen luukusta.

vest pocket pilvi 015

Kokoon taitettuna vest pocket kodak model B 127 on ollut aikansa taskukamera.

vest pocket pilvi 021

Vertailukohtana on Nokian matkapuhelin 6110

vest pocket pilvi 025

 

 

 

Jon-Are Berg-Jacobsen

Psykologi: Breivik oli seksuaalisen hyväksikäytön uhri.

Breivikin asianajaja Geir Lippestad kertoo järkyttyneensä luettuaan psykologien raportin asiakkaansa mielentilasta ja lastensuojeluviranomaisille laadituista lausunnoista.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/psykologi-breivik-oli-seksuaalisen-hyvaksikayton-uhri/art-1288431576237.html

Anders Breivikistä taidetaan saada tehtyä syyntakeeton ja uhri. Ei oikein mene minulle jakeluun tämä nyt, olen pitänyt Norjalaisia viisaina viikinkien perillisinä mutta jos heidän oikeusoppineensa antavat tämän asianajaja Geir Lippestadin manipuloida ihmisiä niin pääasia unohtuu ja Breiviik on tuota pikaa uhri ja syytön tekemäänsä joukkomurhaan.

 

image

Henkilöhistoria

Breivikin syntymän aikoihin hänen vanhempansa asuivat Lontoossa, jossa liikkeenjohdollisen siviløkonom-yliopistotutkinnon suorittanut isä työskenteli diplomaattina Norjan lähetystössä. Äiti puolestaan oli sairaanhoitaja. Behring Breivikillä on kaksi velipuolta ja kaksi sisarpuolta vanhempiensa aikaisemmista avioliitoista. Hänen vanhenpansa erosivat kun hän oli vuoden ikäinen. Norjalaisen tavan mukaan hänen keskimmäinen nimensä "Behring" on äidin ja "Breivik" isän sukunimi. Eron jälkeen hän muutti äitinsä ja sisarpuolensa kanssa Lontoosta takaisin Osloon. Behring Breivik opiskeli Oslon kauppakoulussa (Oslo Handelsgymnasium). Hän asui äitinsä kanssa eikä seurustellut. Ennen iskuja Behring Breivik oli pitänyt kolme vuotta vihanneksia kasvattavaa puutarhayritystä, mikä mahdollisti pommin tekoon tarvittavan lannoitteen oston suurina määrinä herättämättä suurempaa huomiota. Behring Breivikin isä asuu nykyisin eläkeläisenä Ranskassa eikä ole ollut yhteydessä poikaansa sitten vuoden 1995.

Breivikillä ei ole sotilaskoulutusta, koska hän ei suorittanut asevelvollisuuttaan Norjan armeijassa. Manifestissaan Breivik kertoo, kuinka hän vältti asepalveluksen kolme kertaa väittämällä, että hänen pitää huolehtia sairaasta sukulaisestaan, eikä hän lisäksi voinut laittaa henkeään alttiiksi pakollisessa asevelvollisuudessa Norjan poliittisten puolueiden suuntauksen takia. Norjan viranomaiset sanovat hänen välttäneen asepalveluksen, koska hän ”ei ollut kelvollinen palvelukseen”.

Valkovenäläisen oppositiohahmon Mihail Rešetnikovin mukaan Breivik oli osallistunut Valko-Venäjällä puolisotilaalliselle harjoitusleirille, jonka järjesti eläkkeelle vetäytynyt KGB-eversti Valeri Lunev. Rešetnikovin mukaan Breivik on vieraillut Valko-Venäjällä kolme kertaa ja hänellä on ollut pysyvät suhteet maahan. Viranomaistietojen mukaan Breivik on vieraillut Valko-Venäjällä vain kerran, turistina vuonna 2005.

Behring Breivik oli Norjan edistyspuolueen jäsen vuosina 1999–2004, puolueen nuorisojärjestön jäsen vuosina 1997–2007 ja nuoriso-osaston paikallisjohtaja 2002–2004. Behring Breivik oli vapaamuurari vuodesta 2008, mutta vapaamuurarijärjestö erotti hänet heti joukkosurman jälkeen, koska jäseniksi ei hyväksytä rikollisia.

Aserekisterin mukaan Behring Breivikille oli rekisteröity Glock-merkkinen pistooli, kivääri ja haulikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti