Tämä Pionyr Dufa kamera on vähän maailmaa nähnyt, mutta toimii.
formaatit: 6 × 6 ja 4,5 × 6 kun 6 × 9 oli Photax kamerassa. Erilaisia versioita tehtiin Dufa . Eri lähteistä riippuen sen tuotanto alkoi 1940, 1948 tai 1950.
Sen objektiivin siirretään työasentoon kiertämällä sitä ulos kameran rungosta. Tämä oli tyypillistä monissa bakeliitti kameroissa (esim. Puolan Druh ). Sen laukaisin on pitkä liikkeinen, syystä että suljin toimii ilman tarvetta virittää. Tästä huolimatta yksinkertainen suljin mekaniikka tarjoaa eri valotusaikoja: 1 / 25 sek, 1 / 100 s, ja B. Toinen vipu linssin alla siirtää asennosta 1 asentoon 2. Eli kaksi aukkoakin on tarjolla. Linssin vasemmassa reunassa on vipu laukaisimen lukitsemiseen, ei tule päälekkäin valotuksia, kunhan muistaa lukita sulkimen.
Pienellä vaivalla tästäkin Pionyr Dufasta saisi siitin keräilykameran.
Suomalaisen Sarvis muovitehtaan kamerat ovat samanoloisia kuin Tsekkiläinen Pionyr ja Ranskalainenen Photax
Oikealla Sarviksen Fotex, keskellä Sarviksen Akromat ja vasemmalla Akromatin esikuva ranskalainen Boyer.
Sarviksen kameraa en ole luonnossa nähnyt, jos jollain Sarviksen kamera on niin kommentoi. Kiitos!!
Tamperelaisella kamerahullu Timo Lautarinteellä on Kaksi Sarvis kameraa. Ja varastossa on noin 3 000-5 000 muuta kameraa ja suuri määrä valokuvaamiseen liittyviä tarvikkeita ja mainosmateriaalia.
Tämä kuva on otettu nykyaikaisella ammattilaisen Nikon digikameralla. Kamerahullu Timo Lautarinne pitelee kahta Sarviksen kameraa
http://www2.aamulehti.fi/moro/uutisellista/moro-kaipaa-tietoa-sarviksen-kameroista/181191
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti