Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

SUPO 1952 Olympiavuoden juhlamalli. SUPO52 Olympic year anniversary model.SUPO 1952 año olímpico aniversario del modelo.SUPO 1952 Olimpice de an aniversar model.SUPO 1952 Olympic Jahres-Modells hervor.

 

 

pyörä sieni reissu liikennettä 003

Viittaako SUPO polkupyörän keulamerkki Olympia vuoteen 1952

 

pyörä sieni reissu liikennettä 007

 

Suomen polkupyörä ja konetehdas

Tehtaan perusti Kustaa Merilä. Hän ja hänen sukupolvensa loi ja kasvatti suomalaisen polkupyöräteollisuuden.Merilä innostui nuorena polkupyöristä. Hän rakensi neljä itse pyörän Mietoisissa paikallisen sepän pajassa.

Merilällä oli 1898 Turkuun muuttaessaan tarkoitus työllistyä johonkin polkupyöräliikkeeseen. Epäonnistuttuaan tässä hän perusti 15 mk alkupääomalla oman liikkeen. Tästä alkoi vertaansa vailla oleva 64 vuotinen ura suomalaisen polkupyöräteollisuuden pioneerina. Merilän polkupyöräliikkeen ensimmäinen ilmoitus julkaistiin huhtikuussa 1898.  Merilä aloitti myymällä ulkomailta tuotuja pyöriä yksi. Vuonna 1900 mainostettiin ensimmäistä kertaa kotimaista Olympiaa. Ensimmäisten 4 vuoden aikana Olympiat kasattiin ulkomaisista osista.

image

Suomen Polkupyörä- ja Konetehtaan valmistamien polkupyörämerkkien joukosta en löytänyt tätä SUPO merkkiä.

pyörä sieni reissu liikennettä 003

 

Tämä SUPO naisten pyörä vaikutta alkuperäiskuntoiselta ja se on arkiliikenteessä.  Omistaja ei varmaankaan tiedä että tämä taitaa olla vähän erikoisempi polkupyörä malli.

pyörä sieni reissu liikennettä 004

Suomen Polkupyörä ja konetehdas valmisti 1950 luvulla SUPO merkkistä Mopoa. Sen parempaa salapoliisi työtä tekemättä voisi olettaa että SUPO polkupyörää olisi valmistettu samoihin aikoihin.

 

image

1950-luvulla Kustaa Merilän täytettyä 75 vuotta tehdas lanseerasi vielä uuden merkin, Eaglen mutta pyörien laatu ja ulkonäkö eivät nähtävästi enää vetäneet vertoja kilpailijoiden ajanmukaisille malleille.  1950 luvulla tehdas aloitti myös peltirunkoisten Supo- mopedien kasaamisen. 1960- luvulle tultaessa niitä tehtiin jo melkein samanverran kuin polkupyöriä.

Tainasta tulee tv-poliisi

onnettomuus 046

Tammikuussa alkavalla Jim-kanavan Poliisit sarjan neljännellä tuotantokaudella kuvaruudusta tulee tutuiksi vanhempi konstaapeli Taina Kolkkala o.s. Uppa Porista

Taina Maria Kolkkala (o.s. Uppa, s. 24. lokakuuta 1976 Pori) on suomalainen keihäänheittäjä, joka edustaa seuratasolla Porin Yleisurheilua.

Kolkkala voitti 1994 Kalevan kisoissa SM-hopeaa tuloksella 58,50. Hänet valittiin Suomen joukkueeseen saman vuoden Helsingin EM-kisoihin, joissa hän heitti kymmenenneksi. Seuraavana vuonna hän voitti sisäratojen SM-hopeaa heitettyään 63,52. Myöhemmin samana vuonna hän voitti pronssia Kalevan kisoissa ja karsiutui Göteborgin MM-kisoissa. Hän kilpaili Atlantan olympialaisissa 1996, mutta karsiutui. Seuraavana vuonna hän voitti Kalevan kisoissa hopeaa, mutta karsiutui Ateenan MM-kisoissa. Hän karsiutui myös Budapestin EM-kisoissa 1998.

Kolkkala sijoittui 1999 Kalevan kisoissa kolmanneksi tuloksella 58,13. Samana vuonna Sevillan MM-kisoissa hän selviytyi loppukilpailuun, jossa sijoittui kymmenenneksi heitettyään 59,83. Seuraavana vuonna Lahden Kalevan kisoissa hän voitti hopeaa tuloksella 60,01. Myöhemmin samana vuonna hän karsiutui Sydneyn olympialaisissa. Edmontonin MM-kisoissa 2001 hän selviytyi loppukilpailuun, jossa sijoittui kahdenneksitoista. Vuonna 2002 Kolkkala voitti SM-pronssia. Hän heitti Münchenin EM-kisoissa seitsemänneksi.

Kolkkala heitti 2003 Kalevan kisoissa pronssia. Saman vuoden Pariisin MM-kisoissa hän oli kymmenes. Seuraavana vuonna hän voitti jälleen SM-pronssia Vaasan Kalevan Kisoissa. Ateenan olympialaisissa hän selviytyi finaaliin, jossa heitti kymmenenneksi. Kolkkala voitti SM-pronssia Porin Kalevan Kisoissa 2005 sekä Jyväskylän Kalevan Kisoissa 2006. Hän voitti 2007 sisäratojen SM-hopeaa. Samana vuonna hän karsiutui ensimmäisenä Osakan MM-kisoissa finaalista tuloksella 59,52. Kalevan kisoissa 2008 Kolkkala saavutti hopeaa.

Kolkkala on keihäänheitossa uuden keihäsmallin Suomen kaikkien aikojen tilastossa toisena Paula Tarvaisen jälkeen.

Poliisit-sarjan 4. tuotantokauden uudet jaksot 9. tammikuuta alkaen maanantaista torstaihin Jimillä kello 20.30

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti