Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 1. joulukuuta 2011

Eclair Lux Box Coronet. Valokuvaaminen julkisella paikalla.

 

 

ex clair lux 011

(1947) Coronet Éclair Lux

Coronet Camera Co (Birmingham, Englanti)
7,5 x 10,0 x 12,0 cm
Filmi: 120 (6,0 x 9,0 cm)
Suljin. Rotary Synchro Flash
Linssi: Koverankupera Tyranty
Tarkennus: kiinteä tarkennus

ex clair lux 002

Tärkein ominaisuus tässä kamerassa on  synkronointi salamaan sekä flash kiinnitys vasemmalla kädellä.

Tämä kamera on valmistettu monella eri etulevyllä. Jotkut niistä olivat räätälöityjä mainoksia. Tässä on punainen faceface joka oli kaikkein tavallisin.

 

Se on varustettu meniscus objektiivi Tiranty. Kaksi nopeutta tarjotaan: Instant ja Pause B. nopeuden valinta on mahdollinen käyttämällä valitsinta joka sijaitsee kameran yläosassa.
Ei aukon valinta mahdollisuutta..

 

ex clair lux 005

 

ebay.co.uk kaupassa pyydettiin 20 punnan hintaa ruosteisesta yksilöstä..

On olemassa useita muita Coronet Box malleja, jotka on tehnyt Tiranty Ranskassa. Tämä tarkoittaa, että saman kameran malleja voi löytyä joko Englanissa  valmistettu tai <Ranskassa tehty. Näissä malleissa on artikkelissa Tiranty Box Kamerat

 

 

Valokuvaaminen julkisella paikalla on taas herättänyt keskustelua.

 

Valokuvaaminen julkisella paikalla on sallittu. Kuvaamisen ei tarvitse pyytää keneltäkään lupaa. Kuvauskohteelta ei tarvitse pyytää lupaa. Julkiseksi paikoiksi katsotaan kaikki sellaiset alueet joihin jokaisella on mahdollisuus vapaasti päästä. Julkisia paikkoja ovat rautatieasemat, kauppakeskukset, lentoasemat, metroasemat, torit, kaupat, rannat ja puistot jne.

Jotta teko olisi kiellettyä ja salakatselua, teon pitää kohdistua henkilöön. Henkilön tulee olla erityisessä paikassa, kuten kotirauhan piirissä tai julkisrauhan piirissä (virastot, tuotantolaitokset, toimistot jne) ja kyseisten paikkojen tulee olla yleisöltä suljettuja ja kuvaamisen tulee tapahtua yksityisyyttä loukaten.

http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2006/11/oikeus-valokuvata-julkisella-paikalla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti