Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Aamun rusko, päivän paska. Vanha Suomalainen sanonta. Brown morning, the day sucked. Old Finnish saying.

http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=ja&u=http://www.jiji.co.jp/&ei=vsh9TfTPD4v3sgbLzpCGCg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB4Q7gE

 

aamu 002

Taivas punersi tänä aamuna vähän ennen kello 7 AM.   Auringon noustua taivaan peittikin tasainen harmaa pilvimatto.  MTV 3 meteorologi  Petri Takalan mukaan Auringon kuitenkin pitäisi tänään päivällä kuulta pilven läpi ja vasta huomiseksi tulee lumisade.

Tänään tulee viikko täyteen Japanin katastrofin aiheuttaneen  East  9  magnitudin maanjäristyksettä. Tieto  maanjäristyksen tuhojen vakavuudesta lisääntyy  päivä päivältä.  Mutta vieläkin on vaikea hahmottaa ja ymmärtää kokonaisuutta, yli kymmenen metrin korkuinen hyökyaalto pyyhkäisi pois koko  Iwate, Miyagi, Fukushimaun kun lisäksi otetaan vakavat seuraukset ydinonnettomuudesta Fukushiman ympäristössä. Ihmisiä kuoli ja on edelleen kadoksissa.

Suomessa japanin katastrofin uutisotsakkeet ovat jo jääneet lehtien nettisivuilla tulevien eduskuntavaalien alle ja toimittajat ovat alkaneet kysellä miten suomalaiset pääsevät rahastamaan Japanin jälleenrakentamisetta.

Uutisoimisen laimenemiseen varmaan vaikuttaa sekin että tiedot Japanista ovat niin ristiriitaisia, riippuu keltä kysy minkälaisen  tiedon saa, jokainen selittää omalta kannaltaan parhaan skenaarion.

 

 

image

Palomiehet etsivät maanjäristyksen ja tsunamin uhreja Rikuzentakata kaupungin Iwate prefektuurissa 18 maaliskuu 2011. REUTERS / Kyodo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti