Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 18. syyskuuta 2012

Ikkuna ruudulta bongattua…Ongelmia selektiivi-ikkunoiden kanssa…Spotted in the window on the screen ...Problems with selective windows with ...Spotted i fönstret på skärmen ...Problem med selektiva fönster med ...Ha encontrado en la ventana en la pantalla ...Avistado na janela na tela ...Sie haben in dem Fenster auf dem Bildschirm ...Vous avez trouvé dans la fenêtre à l'écran ...Segnala nella finestra sullo schermo ...Выявлена ​​в окне на экране ...Проблемы с селективным окна с ...画面上のウィンドウにスポット...

 

Hyönteisten valokuvaamisaika alkaa olla ohi, mutta vielä bongasin ikkunasta muutaman ötökän.

Tämä on varustautunut kylmempiin säihin kun jalatkin ovat karvaiset.

Rajaamalla suurennettu kuva ikkunassa olevasta hyönteisestä

ikkuna ötökät 005

Kuvaus etäisyys on noin 12cm Sigman EX 70mm 1:2.8 DG MACRO objektiivilla. Hyönteinen on tässä kuvassa liki luonnollisen kokoinen, pieni on.

ikkuna ötökät 004

Vähän suurempi hyönteinen

ikkuna ötökät 001

Tässä luonnollisessa koossa

ikkuna ötökät 012

Lämpimään pitäisi päästä

ikkuna ötökät 010

Kaveri oli jo aiemmin löytänyt leposijan Alavus ikkunoiden välistä

ikkuna ötökät 011

Koivun siemenkin oli päässyt ikkunaruutujen väliin. Ja se tässä ihmetytäkin kun kaksi vuotta vanhat Alavus ikkunat pitäisivät olla tiiviit rakenteeltaan niin mistä tuonkokoinen siemen on mahtunut ikkunan sisään tulemaan.

ikkuna ötökät 016

Ja kuitenkin ulkolämpötilan laskiessa alle kymmen plus asteen Alavus ikkunoiden uloimmainen lasiruutu on märkä. Onko kyseessä rakenteellinen vika kun on sisäpuolella kaksi selektiivi interpane ruutua vastakkain.  Ainakin vaikuttaa siltä että uloimmainen ikkunaruutu on tällä rakenteella ylimääräinen. Kun ikkuna varustetaan Energialasilla päästään argontäytöllä U-arvoon 1,1 ja A-energialuokan ikkunalla U-arvoon 0,85. ja näkymä on tämä.  Talo on rakennettu sensuuntaisesti että aurinko pääsee lämmittämään ikkunoita syksy ja talvi aikaan vasta iltapäivällä, joten ulommaiset ikkunaruudut pysyvät märkinä pitkään.

ikkuna  huurussa 004

Selektiivi Interpane Hinta on tavallisiin elementteihin verrattuna kokonaisuudessaan n. 350 € kalliimpi yhteensä viiteen elementtiin verrattuna. Selektiivilasilla varustetun ikkunan sisälasi on ohuesti LE-pinnoitettu. Auringon lyhytaaltoinen lämpösäteily läpäisee lasin hyvin, mutta sisältä ulospäin pyrkivä pitkäaaltoinen lämpösäteily heijastuu pinnoitteesta tehokkaasti takaisin huonetilaan. Selektiivilasilla varustetun ikkunan sisälasin pintalämpötila on korkeampi kuin tavallisen lasin, mikä vähentää vedontunnetta.

tarra ikkuna 001

suunnittelijan_palvelut/selektiivilasin_omin_web.jpg

1. Aurinkoenergia läpäisee lasin imeytyen huoneen pintoihin.

2. Selektiivilasi heijastaa lämmön takaisin sisälle.

3. Energiahävikki pienenee, koska lämpö pysyy sisällä.

4. Sisälasin lämpö pysyy korkeana, ikkuna ei tunnu kylmältä eikä vetoisalta.

Kysynkin, missä menee energiansäästössäkin järkevyyden raja?   Ei kai ole tarkoitus että tulevaisuudessa ihmisten pitäisi asua pullossa. Siitä syntyy taatusti terveydellisiä haittoja. Sellaisen kokemuksen kodin läpinäkymättömistä ikkunoista saa siitä aavistuksn miltä tuntuu ihmisestä joka joutuu suljettuun laitokseen.  Vapauden tunne kärsii.

 

Ötököitä se ei kuitenkaan ulkopuolella pidä

ötökät ikkunssa haukijärvi keloja 006

RK on lisännyt kommentin tekstiisi "Ikkuna ruudulta bongattua…Ongelmia selektiivi-ikku...":
Ikkunat kostuvat myös on alavus ikkunat. Ajattelin kokeilla ikivanhaa konstia ja laittaa tulitikkuaskeja ikkunan väliin, jospa sitten pysyvät kuivina.

Muillakin on ollut ongelmia selektiivi-ikkunoiden kanssa:

Neuvokaa nyt hyvät "immeiset" kuinka nuo selektiivi ikkunat saisi puhtaan näköiseksi? Kaikki tavalliset "konstit" on kokeiltu. Täällä olisi monta naista
kiitollisia hyvistä neuvoista!!!

 

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/koti/kodinhoito/1534524/selektiivi-ikkunat/

 

Hyytävä arvio – tuleeko Suomeen hirmutalvi?

helmikuu 21. 2010 15 astetta kova tuuli lumisadetta 043

Pohjoisen jäämeren ennätyksellisen pieni jääpeite voi aiheuttaa Suomeen ja koko Pohjoiseen Eurooppaan hyytävän talven. Asiasta uutisoi Wired. Lue lisää

 

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194767749845/artikkeli/hyytava+arvio+tuleeko+suomeen+hirmutalvi+.html

 

Onko Roviolla käsissään Angry Birdsin kaltainen hitti. Se selviää yhdeksän yön päästä. Peli julkaistaan 27.9. Tältä uusi peli näyttää – video:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194767708635/artikkeli/onko+roviolla+kasissaan+uusi+angry+birds+talta+uusi+peli+nayttaa+-+video+.html

 

 

KuvatFi asiakaspalvelu asiakastiedote@kuvat.fi

Kuvat.fi muuttuu maksulliseksi. Palvelu maksaa 36 euroa vuodessa (harrastajalle/yksityiseen käyttöön).

Mainosrahoitteinen kuvasivusto ei kuitenkaan mahdollista palvelun jatkokehitystä tarpeeksi tehokkaasti ja estää tiettyjen palvelunlaajuisten ominaisuuksien käyttöönoton. Jotta voimme jatkossa kehittää palvelua eteenpäin, joudumme lopettamaan mainosrahoitteisten kuvasivustojen ylläpidon. Käyttämäsi Teuvo.kuvat.fi ilmaispalvelu päättyy 1.11.2012.  Ei haittaa minua kun en sitä juurikaan ole käyttänyt.

 

Kysymys kuuluukin, kauankohan tämä Blogeri pysyy ilmaisena?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti