Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 4. syyskuuta 2012

Valmet 20 “piikkilangankiristäjä” varustettu niittokoneella…Äidin perintö asioita hoitaessa tuli yllätys siitä että lähdevero on 30%:tia. …Valmet 20 "piikkilangankiristäjä" with a mower ...Maternal inheritance managing the surprise comes from the Finnish withholding tax rate is 30%…Maternal arv hantera överraskning kommer från den finska Skattesatsen är 30%

 

Valmet 20 oli Valmet 15:n jälkeen toinen Valmetin valmistama traktorimalli. Siitä on käytetty vähäisen tehonsa vuoksi puhekielessä nimitystä piikkilangankiristäjä ja sitä kutsutaan myös Pikku-jehuksi.

 

Valmet 20 niittokone varustuksella.  Heinäseipäiden lomassa sininen pappatunturi mopo

markinakuvia 2012 117

Suunnitteluperusteena oli se, että Suomessa oli 1950-luvun alussa vielä 250 000 maatilaa, joiden suurin viljelyspinta-ala yleensä oli 25 hehtaaria. Tarkoituksena oli, ettei traktorista olisi tullut liian raskas suomaille, ja että se kykenisi vetämään 14–16-tuuman yksisiipistä auraa pellolla kynnettäessä.

 

 

markinakuvia 2012 092

Valmet 20, jossa oli lisävarusteena hydraulinen nostolaite

 

Ensimmäiset Valmetin traktorit valmistettiin tykinputkista ja valmistajana oli Valtion Kivääritehdas OY, sittemmin nimeltään Valmetin Tourulan tehdas

22 hv (bensiini) tai 19,5 hv (petrooli)

markinakuvia 2012 096

 

 

Valmet Tourulan tehdas 19551962, Tourula

 

Vaihteet
3+1markinakuvia 2012 097

 

Vuoden 1955 aikana Valmet 20:tä valmistettiin 2 082 kappaletta, joista 55 vietiin Turkkiin. Valmet 15- ja Valmet 20-traktoreita valmistettiin yhteensä 9 800 kappaletta. Niiden valmistus päättyi 1962.

 

markinakuvia 2012 154

 

markinakuvia 2012 089

 

Tätä piikkilangankiristäjää valokuvasin Noormarkun markkinoiden yhteydessä Kotiseututalo Kaharin perinnepäivillä 2012.

 

Valmet-talli

Markku Reinistö p. 050-5544376

http://www.kolumbus.fi/valmet-talli/pikku-valmet.htm

Noormarkun Yrittäjien järjestämät Noormarkun markkinat onnistuivat jälleen yli odotusten

Noormarkun Yrittäjien järjestämillä markkinoilla lauantaina 1.9.  ja sunnuntaina 2.9. oli jälleen melkoista vilskettä. Kenttä oli melkein täynnä kauppiaita ja tuotevalikoima oli mittava. Myös väkeä oli liikkeellä runsaasti.
Samaan aikaan aivan markkinakentän vieressä kotiseututalo Kaharilla esiteltiin vanhaa perinnettä. Teemana oli tällä kertaa maito ja esillä monenlaista siihen liittyvää rekvisiittaa. Nähtävänä oli lisäksi maataloustyökoneita aikojen takaa, esimerkiksi hevosvetoinen pöyhin ja vanhoja traktoreita. Lisäksi paikalla oli ompeluseuraa ja erilaisia käden taitajia kuten köyden tekijä ja Ahjon Akka.

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/satakunnanyrittajat/noormarkku/uutinen/?groupId=3f34c6c8-8139-4ee7-aeb0-d38eb80b1229&announcementId=64859df8-d171-43e9-8a04-a009b96c2898

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/satakunnanyrittajat/noormarkku/

 

http://www.yrittajat.fi/fi-FI/satakunnanyrittajat/merikarvia/

 

Tämä ei tämän päivän teemaan varsinaisesti kuulu, mutta ihmettelen kuitenkin sitä että aika taitavan pitää 7 luokkalaisen olla että saa käsitöistä, tekstiilityön  todistukseen numeron 8 varsinkin kun kotona ei vaateita itse tehdä vaan käydään hakemassa ne alennustelineistä, parhaan alennuksen antavista kaupoista.

Päättöarvioinnin kriteerit arvosanalle 8, opetushallituksen kriteerit

oppimäärä 002

Tämän kirjeen lähetti Noormarkun yhtenäiskoulun opettaja Tanja Palmros-Uski

 

Äidin perintö asioita hoitaessa tuli yllätys siitä että lähdevero on 30%:tia. Kun säästötilin lopetti, siitä sai lopetuskoron josta sitten otettiin pois lähdevero 30%

lähde vero 30% 001

Tässä tapauksessa summat ovat pieniä, mutta jos jollain sattuu olemaan vähän suurempi talletus ja sen lopettaa niin ja siitä menee tuo 30% lähdeveroa niin tulee mieleen että kannattaako pankissa rahojaan säilyttää. kulut ovat pankissa suuremmat kuin kotona sukanvarressa. Varsinkin kun hallitus suunnittelee uutta pankkiveroa, asiakaan maksettavaksi sekin lopulta tulee.  Lähdevero on lopullinen vero, jonka tulon maksaja on velvollinen perimään tulosta sen maksamisen yhteydessä. Lähdeverotettua tuloa ei tarvitse ilmoittaa veroilmoituksessa. Esimerkiksi pankki perii pankkitalletusten korosta lähdeveron.

Suomen yrittäjät http://www.yrittajat.fi/fi-FI/verotjarahat/verotus/korkotulonlahdevero/ kirjoittaa lähdeveron suuruudeksi 28% koron määrästä

Korkotulon lähdevero

Korkotulon lähdevero koskee kotimaasta saatuja:

  • yleisön talletusten vastaanottamiseen tarkoitetulle tilille pankkiin, vastaavalle tilille osuuskunnan säästökassaan tai huoltokonttoriin tehdylle talletukselle maksettuja korkoja, ja
  • yleisön merkittäväksi tarjotulle joukkovelkakirjalainalle maksettuja korkoja

Korkotulon lähdeverotus koskee vain luonnollisten henkilöiden ja kuolinpesien saamia korkotuloja.
Korkotulon lähdevero on 28 % koron määrästä. Korkotulon lähdeveron saaja on valtio. Veron perii koron maksaja kuten pankki, huoltokonttori tai joukkovelkakirjan liikkeellelaskija.
Korkotulon lähdeveron alaisesta talletuksesta ja joukkovelkakirjasta saatu korko on luonnolliselle henkilölle ja kuolinpesälle tuloverotuksessa verovapaa.
Lähde: Valtiovarainministeriö, www.vm.fi

 

Vähän kevennystä loppupäivälle

Heidi PorttilaHeidi Porttila

Tänään on kiva tapahtuma Cygnaeuksen koululla! Syyspiknik on 17.30-19.30 ja siellä on jos jonkinlaista toimintaa lapsille ja vanhemmille: jousiammuntaa, Falditas-tanssia, koira-ajelua, moottoripyöriä, pomppulinnaa (Sisu lainaa vähän). Eli myös minä olen paikan päällä Lastenliittoa edustamassa. Tottahan säki tuut :)!

1 kommentti:

  1. Valmet lehti N;ro 5, on MT- Valmetin tietoa jonkin verran. Onko lehteä vielä saatavilla,?

    VastaaPoista