Kävin ensimmäisen kerran kunnallishallinnon luottamus tehtävässä sen jälkeen kun Noormarkku liitettiin Poriin. Onkohan se merkki siitä että olen antanut periksi ja hyväksymässä sen että Noormarkun poliitikot myivät Noormarkun ilmaiseksi Porille. Porin kaupungintalolla oli Porin keskusvaalilautakunnan kokous johon osallistuin.
Porin kaupungintalo Hallituskatu 12 Täältä johdetaan 83000 porissa asuvaa ihmistä.
Porin kaupungintalo syyskuussa 2012
Apteekkari, kunnallisneuvos Robert Junnelius yhdessä lankonsa, Rosenlewin silloisen toimitusjohtajan Hugo Rosenlewin kanssa rakennuttivat asuintalokseen maineikkaan arkkitehti August Krookin suunnitteleman Junneliuksen palatsin. Arkkitehti Krook teki peräti kolmet piirustukset rakennuksesta, mutta Junnelius hyväksyi vasta venetsialaistyyliset. Kerrotaan August Krookin käyneen mallia oppimassa oikein paikan päällä, Venetsiassa ja Firenzessä, mahtikäskystä ja kai rakennuttajan kustannuksellakin. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1894 ja Krookin mukaan koko talon kustannusarvio oli 299 839 silloista markkaa.
Porin kaupungintalon pääovi
Ulko- oven avattua paljastui hulppea portaikko. Kyllä siellä aisti vallan huokuvan.
Porin kaupungintalon “eteinen” odotustila ja neuvonta. Oikealla olevasta ovesta pääsi kunnanhallituksen kokoushuoneeseen jossa keskusvaalilautakunta kokoontui kokoustamaan puheenjohtaja Henna Tuomikosken johdolla
Kokouksessa vahvistettiin ehdokaslistojen yhdistelmät ja kunnasvaaliehdokkaiden vaalinumerot. Yöllä on varmaan painokoneet käyneet kuumina kun ehdokkaiden vaalimainoksia on voitu alkaa painamaan. Tosin näyttää sosiaalisessa mediassa olevan vaalinumerojen kova tiedottaminen menossa. Viime vaalien vaalirahasotkut ovat varmaan vähentäneet vaalitukirahan määrää, joten postiluukusta ei vaalimainoksia tipu siihen tahtiin kuin aiemmin.
Seinällä Albert Edelfelt Porilaisten marssi maalaus.
Vuonna 1892 valmistunut maalaus on Serlachius-museo Göstan kokoelmissa Ateneumin kokoelmissa on teoksesta pienempi kopio vuodelta 1897-1900
Porilaisten marssi syntyi spontaanisti, ja se oli yksi syy, miksi Jac. Ahrenberg ehdotti Edelfeltille Runebergin Vänrikki Stoolin tarinoiden kuvittamista. Ahrenberg esitti loistopainoksen kustantamista Söderström & Co:n yhtiökokouksessa syksyllä 1894, jossa ideaa kannatettiin. Runebergin Suomen sodasta 1808–1809 kertovat isänmaalliset runot olivat innoittaneet Edelfeltiä piirtämään aiheesta jo lapsena, joten tehtävä oli mieluisa.
Vanhaa vaurautta näkyi toisellakin puolella Hallituskatua
Kullanvärinen Jaguar Sovereign XJ 12
Porissa oli eilen yllättävän lämmin syyssää. Kauppatorin lämpömittari näytti +15 astetta lämmintä.. Porin linjojen linja-auton lasit vaan olivat niin likaiset että kuvasta tuli harmaa.
Uusi käyntikortti saapui Vistaprintiltä. Tai oikeastaan itse ne hain Noormarkun postista kun Antti ei ollut saanut niitä mahtumaan postiluukusta.
Kuva on kyllä vähän haalea, mutta kai siitä nyt sentään tuntee
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti