Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tuulivoimaa halutaan lisää länsirannikolle. Wind power is to be further along the coast of Finland

 

Varainhoitotalo Taaleritehdas on käynnistämässä länsirannikkoa koskevan tuulivoimahankkeen, jonka myötä se rakentaa 30 – 50 uutta tuulivoimalaa Luvian ja Pyhtään välille yhteensä sadan megawatin edestä.

Viestintäjohtaja Jaana Rosendahlin mukaan paikkakunnittaisia määriä ei vielä tiedetä, vaan määrät ratkeavat seuraavaksi alkavien ympäristöselvitysten, mittausten ja lupien kautta. Satakunnassa mittauksia tehdään Luvialla ja Raumalla, Varsinais-Suomessa muun muassa Uudessakaupungissa.

Taaleritehdas perustaa tuulivoimahanketta varten tytäryhtiön. Pääomaa on noin kahdeltasadalta omalta sijoittajalta kerätty parin kuukauden aikana 150 miljoonaa euroa. Mukana on myös kuusi satakuntalaista sijoittajaa.

 

uniluoto 093

Poein Reposaarentien varressa  ja aallonmurtajilla on tuulivoimaloita varmaan parikymmentä kappaletta, en kyllä niitä laskenut ole, mutta sen olen pannut merkille etteivät ne kyllä koskaan kaikki yhtä aikaa pyöri.  Tuulivoima on kyllä  puhdasta energiaa, eikä tuulikaan mitään maksa, mutta miksi tuulienergian tuottaminen on niin kallista että se tarvitsee valtion tukea.    Poriin tuulivoimalat sopivat ympäristönkin kannalta, kun Mäntyluodossa  on teollisuutta ja satama isoine nostureineen, niin tuulivoimalan rakenteet täydentävät maisemakuvaa, urbaaniin suuntaan.  Mutta pitääkö tuulivoimaloita ripotella pitkin rannikkoa, eikö niistä voisi koota isompia tuulipuisto yksiköitä jo olemassa olevien teollisuus kokonaisuuksien läheisyyteen.    Koko rannikkoa ei pidä tuulivoimaloilla valloittaa. 

ilta 001

 

pori satama 008

solar power

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti