Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Täysikuu kulkee lähimpänä maata 18 vuoteen. Full moon passes closest to earth in 18 years. a luna llena más cercana pasa a la tierra en 18 años. Luna piena passa vicino alla Terra in 18 anni. Pleine lune passe près de la terre en 18 ans. Полная Луна проходит ближе всего к Земле за последние 18 лет.満月は18年間で地球に最接近通過

 

Tätä ei vaan taida päästä ainakaan täällä Noormarkussa ihailemaan kun taivaan peittää lumisade pilvi.  Seuraavankerran kuu on lähimpänä maata  Marraskuun 14 pv  2016.  Silloin kuu on 66 km  lähempänä kuin nyt.

Luonnon ilmiö tapahtuu, kun kuu kulkee lähimpänä Maata sen kiertoradalla.  Viimeinen täysikuun näin isona  ja lähellä maata  tapahtui maaliskuussa 1993,"

Kun kuun rata on elliptinen niin pisimillään kuu on maasta noin 404369  km päässä ja lyhyimmillään 356577 Km jolloin kuu on noin 14% suurempi ja 30% kirkkaampi kuin pisimällä ollessaan.

Ihmisen silmä ei helpolla erota tätä ero kuun ollessa yksin taivaalla mutta jos kuun näkee tutun rakennuksen kanssa yhtä aikaa eron voi havaita

Nämä kuu valokuvat on otettu aiemmin tänä ja viimevuonna jolloin kuu oli kaukana

aamu 002

 

 

ilta 054

Pori Mäntyluodon satama

 

ilta 063

image

Kiitos Paula http://paulaeskola.blogspot.com/ Arkiporinaa

Olen jo aikaisemmin vastannut näihin kysymyksiin ja ne on luettavissa vanhemmat tekstit osiossa

image

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti