Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

tiistai 23. heinäkuuta 2024

Vähemmän luonnon ihmeitä kuin odotin. Färre naturliga underverk än jag förväntade mig. Fewer natural wonders than I expected.

Odotin suuria tältä kesätä kun ei enää tarvitse kumpanista huolehtia, hän pääsi pääsiäisenä riutumisen / rappeutumisen tuskasta. Ei häntä ALS ( amyotorofinen lateraaliskleroosi) - motoneuronisairaus eikä koronakaan saanut hengiltä. Mutta satakunan hyvinvoitialueen porin maatienkadun sairaalaa säästi hoitokuluja  ja lopulla tartutettu noroviiruus, joka hänet tukehdutti vapautti hoitopaikan.

ALS-sairaus on pitkähkö ja rasitava sairaus kaikille osapuolille ja kun siitä nyt päästiin tälläerää vapaaksi niin hankin minulle uuden kameran ja objektiiviin.  Nikon 300s rungon ja Sigma EX 10 - 20 mm 1:4 - 5.6 DC HSM objekiivin, elvytääkseni valouvauksen maailman. 

Toisaiseksi en ole saanut otettua kuin yhden jukaisun ansaitasevan kuvan kontukimalaisesta.



Silloin oli kyllä aurinkonen sää mutta kovin tuulista ja se valitseva säätila olin tavoiteena saada näkymään valokuvassa.  Manuaali säädöin 1/ 20 s aika, objektiivissa pienin aukkoa ja kameran oma apusalama sekä huima tuuri siinä että kimalainen sattui lentämään juuri terävimpään kohtaan kuvassa. 


Muutenkin olen koittanut mahdollismman paljon vietää ulkona lähinnä lukien kirjoja






Toki on kesää vielä jäljellä, eletäänhän parhailaan kesään 2024 keskiväliä elikä heinäkuun viimeistä kokonaista viikkoa.   Joten kyllä vielä on aikaa kesä valoukuvaukaselle  ja kokea onnistumisen hetikä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti