Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Sää typillinen suomalaisten kesälomakuukaudelle...The weather is typical for the Finnish summer vacation month...Vädret är typiskt för den finska sommarlovsmånaden...Das Wetter ist typisch für den finnischen Sommerferienmonat..

 Sää on taas mitä ylensäkkin heinäkussa, joka suomalasisessa yhteikunnassa on yleinen loma kuukausi, agraari yhteiskunta ajalta. Jolloin vielä tarvitiin käsipareja pienilla perhetiloilla. Yleismmät taloot oli heinäpellolla ja perunannostossa. Koululaisillakin oli syysloma perunanosto ajankohtana. Pienenä poikana olessani olen kuulut vanheimapin keskutelusta ettei tänäänkään taida heinäpoutaa tulla, on jäänyt muistin sopukoihi, se tarkoitti sitä ettei Harjakankaalle heinätöihin mahdoliseti tänäänkään tarvinnut lähteä, siis silloin 1960 luvulla.



Kotipihassa suurin kukka loisto antaa vielä odottaa mutta sentään Isopäivänsilmä on jo kukassa.




Vinirypäleiden kasvu ei taida kosteudesta olla kiinni kun vain pikkasen ovat vadelmaa suuremmat. Oman pihan vadelmat maisuu makeimilta kuin mitä muistikuva villeinä, metsätien varressa kasvaaneista muistaa, ne oli usein matoisiakin.




Sää tänään 24.7.2024 Noormarkun Vikunpolulla on pilvinen + 19 astetta ja sisällä kosteusprosentti 90 % Televison TV-1 klo 10 ohjelmapaikalle on vaihtunut Kettu Der alte sakasalainen rikosarja. Kettua tuli jo 1980 luvulla ja se vosikin olla parempi vaihtoehto TV-1 vanhan kotimaisen elokuvan paikalle kun ne on niin nähty, vanhoja Kettuja ei voi mitenkään muistaa.


Ei aika entinen milloinkaan palaa



Vanha pihapiiri kissa portinpilessä ja poika taluttaa hevosta laitumelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti