Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 25. heinäkuuta 2024

Minun ei tarvise fiilisttellä ruoka kuvilla....Jag behöver inte känna maten med bilder...I don't need to know food by pictures...Ich muss Essen nicht anhand von Bildern kennen ...

 Eilen näin vähän enemmän vaivaa ruoan valmistukseen kuin yleensä heltesinä päiviä.  Latasin uuni pellille  ranskanperunia ja sinisenlenkin jonka viillosten väliin asetin maatilan parhaat 3kk kypsynyt  emantaalijustoa.  Lisäksi sinappia ja ketsuppia, vähän reilummin.  Muutama kirsikka tomattia ja miniporkania (isommat ei ehdi kypsyä )  Puolikas sipulikin testi mielessä. Porkanien päällä oli voi siivuu  jota ajatelin parantavaan kypsymistä.  220 astetta parikymmentä minuttia 



Netissä, varsinkin face bookissa näke mitä hienoimpia ruokakuvia joiden valmistamiseen on mennyt puolipäivää.  Minulle riittää se että tulen ravituksi.  Kun yksin syön, ruokailu on enemänkin pakko juttu,  Siksi olen ruisleivän ( reissumises )  palitellut valmiisksi, nopeutaa ruoan syöntiin käytettyä aikaa.  Asia olisi toinen jos joku toinen jakasi ruuan kanssanin. 




Toki kaupan valmissalattia tuunaan joka kerta.  Forsan rapean kaalisalatin  sekaan laitoin tällä kertaa maissi herne pussista sen verran kuin mahtui ja kausi lisänä mustia viinimarjoja sekä mustikaa.  Kurkut on muunelma perineisitä hölskytyskurkusta.  Avomaan kurkku Rajamäen väkiviina etikka saman firman omenaviini etikaa sekä miyta mirin suchin riisiviina. ( tätä käytän myös graavin lohen maustamiseen ) vähän sokeria ja tavallisa jodiotua suolaa.   Ahti silli kuulu muutenkin aina ruoan lisukeeksi. 


Aika on kulunut jo heinäkuun viimeisen konaisen viikon 32 loppupuolelle ja paivät lyhenee. Pian nähdään Auringonlaskua,  eilen sain täällä Noormarkun Vikunpolulla esimakua kun siitä kun Aurinko laski Kukkulamäen taa se värjäsi taivaan pilvet punasisemaksi.  Aurinko laskee jo kello 22.30 porin korkeudella.




Tänään 25.7.2024 klo 12.42 on 22 astetta ja puuolipilvistä, vähän kuivempaa kuin eilen 72%  aika tyyntä jos tuulisi niin kaakosta. 

1 kommentti:

  1. Am citit ultima ta postare și mi-a plăcut, ca de obicei. Multă sănătate,

    VastaaPoista