Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Rasittavia nämä KELA:n maksamat työpäivät.....These burdensome KELA working days of paid .. هذه مرهقة KELA أيام عمل مدفوعة الأجر .............Need koormavad KELA tööpäeva jooksul makstud ..........Dessa betungande FPA arbetsdagars betald .....

Eilen taas oli kuntouttavan työtoimminan päivä.   Nöyrryin Hutikussa ottamaan vastaan Porin perusturvan tarjoaman kuntouttavan työn, oli pakko .  Sopimukseenkin kirjatin " suunitelman totuttmisen laiminlyönti saataa aiheuttaa työttömyysetuuden menetyksen.  Kävi kuitenkin niin ettei porin perusturvan valtuuttama  työvoimaviranomainen kyennyt minulle löytämän porin kaupugin  halintokunnista kuntouttavaa työpaikaa jossa olisi kyetty lain kirjantaita toteutamaan sitä että että olisi selvitetty mihin työhön kykenen ja missä olisin voinut työkykyäni ylläpitää.    Silloin en vielä tiennyt että kuntoutavaa työtoimintaa voi tehdä myös yhdistyksissä.   Tämän selvittyä jouduin itse käyttämään omaa hyväveliverkostoani sadakseni Porin perusturvan rauhoittumaan.   Niimpä kuukausi sitten aloitin kuntouttavan työn Noormarkun Kotiseutuyhdistyksessä  Yhden päivän viikossa neljä tuntia kerallaan.   Digitoin  vanhoja valokuvia jotka sitten ladataan museoviraston ja Ahlströmin verkkosivuille.   Työ on mielenkiintoista vaikakin rasitavaa siitä syystä että   KELA  maksaa sitää vain  yhdeksäneuron ylläpitokorvauksen ja valvoo tarkkaan tekemisiäni. Työnantajallekkin kuntouttavan työn tarjoaminen on byrokraattinen tapahtuma, vastuuta on enemmän kuin työntekijillä.  Kela hoitaa kuntoutavan työtä tekevän seurantaa vähän samaan tapaan kuin entisessä Neuvostoliitossa Tšeka .   Pakko on välillä rentoutua ja ottaa pienet tupluurit.
Toki töitäkin tein, eihän kukaan joka ei vielä ole totaalisesti yhteiskunnasta syrjäytynyt ja moraalista rapiota koennut niin voi olla anettua tehtäävä toteutamatta.  Eilen vastaan tuli mielnkintoinen valokuva jäiden nostosta Noormarkunjoella.  Kuvan otto aika  oli 1800 - 1900 luvun vaihteesta,  Silloin  oli vielä jääkapin keksimiseen jokunen vuosi.  Jäitä käytetiin kelarissa ruokatarvikeita jäähdytämässä.


Kipa Koskela: Muistan jäiden nostot asuessani lapsena Hakamäessä. Jäät vietiin jääkellariin purujen ollessa eristeenä. Silloin oli kunnon talvet ja jää joessa paksua. Kellari oli Pruukinmäessä silloisen paikalliskonttorin vieressä.

Erkki Laine: Niimpä , katteltu on Kolin rannassa ja kakarana käyty jäävarkaissa kesähelteillä kellarilla kuuskymmenluvulla..


On ikävää että tämä pitkäaistyöttömien nöyryytämien on saanut  juuri nyt suuren huomion kun minä olen saanut mielnkiintoisen työn.   Minun tapauksessani  Kotiseutuyhdistys kohtelee hyvin ja tasa-arvoiseti enkä haluaisi  että se joutisi  pahaan asemaan siitä että on pelastanut minut ilkeän  työvoimaviranomaisen ja porin perusturvan kynsistä.  Vanhojen valokuvien digitointi on itsenäistä työtä , eikä kukaan seiso selän takana kytäämässä.


Monella mulla pitkäaistyötömällä asiat ovat kuitenkin huonommin ja siihen on mediakin alkanut kiinnitää huomiota.

Turun sanomissa kirjoitta työvoimavirkailija

Olen työskennellyt yli 10 vuoden ajan työ- ja elinkeinotoimistossa (ent. työvoimatoimisto) ja työssäni näkee selkeästi sen, kuinka laajamittaisesti palkatonta työvoimaa käytetään hyväksi.


http://www.ts.fi/…/2669268/Kuka+haluaa+ilmaiseksi+toihin


Olen työskennellyt yli 10 vuoden ajan työ- ja elinkeinotoimistossa (ent. työvoimatoimisto) ja työssäni…
ts.fi

http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/2669268/Kuka+haluaa+ilmaiseksi+toihin


Kouvolan Sanomien kolumni

http://www.kouvolansanomat.fi/…/Kolumni…/2016220958826/457


Tunnen ihmisiä, jotka ovat olleet työkokeilussa. Mutta en tunne ketään, joka olisi saanut sen avulla oikean…
kouvolansanomat.fi
Ukkosta on muutenki ollut ilmassa, Tampereen itäpuolella on kettu rajuja ukkoskuuroja ja nähty salamia ennätysmäärää, porin tämäkin säärintama kiersi, sää vain kylmeni, muuten tasaisen harmaata niinkuin ilmapirikin. 
Maanantaina 4. Heinäkuuta ihmettelin heinäkussa epätavallistta haloilmiötä Noormarkun taivaalla. 

Tänään keskiviikkona 6. heinäkuuta liput liehuvat rivakaassa tuulessa eikä tänänään taida olla mahdollissta ötököitö valokuvata kun kaikki masta nousevat kasvit joissa ne luura heiluvat liikaa.

Eino Leinon syntymäpäivää tänään vietetään, ilmatieteenlaitose ei poriin paljon yli plus viidentoista asteen lämpötilaa tälle opäivää lupaa.

Auringonnousu tänään 4:05. Auringonlasku tänään 23:10. Päivän pituus on 19 h 5 min.

Hyvää päivänjatkoa lukijoilleni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti