Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

torstai 7. heinäkuuta 2016

Pujo aloittamassa kukintansa....Mugwort (Artemisia vulgaris) to start flowering ...Gråbo (Artemisia vulgaris) för att starta blomningen..... Mugwort (شيح الشائع) لبدء الإزهار .........艾蒿(艾蒿)开始开花..........Полыни (полынь обыкновенная), чтобы начать цветение .......Artemisia (Artemisia vulgaris) per avviare la fioritura .........Beifuß (Artemisia vulgaris) blühen beginnen .... ...Armoise (Artemisia vulgaris) pour commencer la floraison .......La artemisa (Artemisia vulgaris) para iniciar la floración ...

Ollaan eletty Heinäkuuta jo melkein puoleen väliin, taas aika on rientänyt liki huomaamatta.  Työsopimuskin on jo pian puolessavälissä.    Eilen keskustelin Jaakon kanssa siitä mitenkä syksyllä töitä jatketaan.  Minulle nimittäin heräsi epäilys siitä että hyväksyykö työvoimaviranomainen / porin perusturva  sellaisen työn kuntouttavaksi työksi  jota tehdään itsenäsiseti ilman valvontaa.  Vastuukin lisääntyy kun omilla avaimilla työpaikalle menee ja yksin työskentelee museossa.   Syksyllä kyllä varmaan itämafian varasliigat  ovat lähteneet suomesta lämpimimille seuduille ja saattaa olla ettei vanhaa rakennustta muu uhkaa kuin tulipalo.  No pohditaan työn jatkoa tuonnempana, onhan tässä vielä kesäpäiviä jäljellä.


Kesän edistyminen näkyy luonnossa Pujo on aloittamassa kukintansa vaikka se yleensä aloittaa kuintansa varsin myöhään Elokuulla.


Pujo on paha joilekkin paha allergeeni,  yhdellä nuoruuden toveristani pujo aiheutaa pahemman allergiareaktion kuin kissa.  Pahimmillaan pujoallergikot joutuvat pakenemaan ulkomaille pujon kukkinan ajaksi. Ennen vanhaan Pujoa käytetiin mausteena ja  humalan asemasta oluenpanoon ja linturuokiin. Taikakaluna pujonverson uskottiin suojaavan paholaiselta, villipedoilta, myrkyiltä, tulelta, vedeltä ja salamaniskuilta!  Nykyään pujoa pidetään arkisena joutomaiden ja tienvarsien rikkaruohona.


Sää on porissa / Noormarkussa muuttunut kovin tuuliseksi, viilennenytki on.   Paha on ötököitä heiluvista / huojuvista ruohonkorsista kuvata


Raskastekoista kimalaista ei pient tuule hetkauta. Töitä tehdään säästä riippumatta


 Kimalainen lentää kissankelloon



Kyllä ötököitä varmaan tuolla horsmankukissa olisi ollut, mutta laiskotti, ulkoilupukukin juuri pesty niin en maltanut tuonne puutiaisen syötiksi mennä. Koivu on vielä sen verran hyvinvoivan näköinen että siitä saa vielä vasta / vihta värkit ensi lauantain saunapäivälle.




Myllykoskella on majaillut toinenkin sorsapoikue.  Tällä pikueella on on normaalivärien emo


Toisen poikueen emo oli harvinaisen  vaalea heinäsorsaksi


Pujo on levinnyt Porin puistoissa kun puistotoimi ei hoida tehtäviään.  Mahtaako kukaan tehdä tilastoa siitä miten toisen halintokunnan säästöt  rasitaa toista halintokuntaa?   Eli jos puistotomi ei kitke pujoja niin  kuinka paljon se rasittaa terveydenhoito palveluja?


Eila Katajainen:  Meidän nurkilla kasvaa reheviä pujoja , onneksi ei vielä ole niille allerginen ! Sauvossakin vapaaehtoiset repivät tienvarsilta pujoja pois keskustan tienoilta !



Tänään torstaina 7. heinäkuuta alerdikot pääsevät Noormarkussa ( porissa ) vähillä oireila kun on vesisade päivä.  Ulkolämpömittari näytää Noormarkussa klo 9.15  + 11.6 astetta.  Ihan syksyinen sää


Olisikohan manradiinipuu jo kouliintunut viileämpään säähän, se on jo jonkin aikaa ollut ulkona, parvekeella yötäpäivä ja näytää kyllä freessiltä, mutta jos sää vielä tästä viilenee niin kyllä se varmaan pitää nostaa sisälle. Paremmin voivalta se silti näytää kuin takana oleva avomaan kurkku





Savuterho 2016 palokuntaleiri Salon Halikossa on tänään jo toiseksiviimeinen päivä.  Eilen keskiviikona  oli vierailupäivänä viraille esitetiin pelastustoimia  Meidän Max oli mukana auton purussa.  Max:in kypärän numero on 5105


Leiri, nuorisoleiri, palokuntalaisten leiri | Varsinais-Suomi, Satakunta ...

www.lspel.fi/leiri
3.-8.7.2016 HALIKKO, SALO ... Leirikirje 3/2016 Viime hetken muistutukset ennen leiriä. Lue lisää » ... Leiriaapinen, osastolistat palokuntiin ja rakennusleiri.

LSPeL palokuntaleiri - Facebook

https://www.facebook.com/LSPeL-palokuntaleiri-104917009650542/
LSPeL palokuntaleiri added 3 new photos to the album: Vierailupäivä Halikossa 2016. 2 hrs ·. 'Aluekartta .... Pelastusalan liitto | Turku, Rauma, Salo, Pori.


Ne nuoret joilla ei ole kesäleiriä,  harrastavat ala-asteen pihassa mopoila ja traktorilla



Auringonnousu tänään 4:06. Auringonlasku tänään 23:08. Päivän pituus on 19 h 2 min.


tänään poikkelissa markku aro ja diesel klo 19.00 alkaen ,tervetuloa



Jees!! Pistetän tämäkin ammatikunta ahtaalle, tällä varmaan saadankin harmaatalous kitkettyä kun  kolmen euron ostoseta kirjoitetaan viisieuro maksava kuitti


Verottaja valvoo tehostetusti myyjiä Porin superviikolla

Verottaja tarkistaa, että SuomiAreenan ja jazzfestivaalin aikana Porissa kauppaa tekevät myyjät hoitavat veroasiansa oikein. Muualla yleisötilaisuuksissa aiemmin tehdyt vastaavat kampanjat ovat kitkeneet pois kilpailua vääristävää harmaata taloutta.

http://yle.fi/uutiset/verottaja_valvoo_tehostetusti_myyjia_porin_superviikolla/9007706



Hyvää päivän jatkoa kaikile lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti