Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

maanantai 18. heinäkuuta 2016

Moni saa marjansa helpommalla....Multi berries at leisure may be easier ....Multi bär på fritiden kan vara lättare..... التوت متعددة في وقت قد يكون من الأسهل ....... 闲时多浆果可能会更容易..........Мульти ягоды на досуге может быть проще ..........Bacche Multi a piacere può essere più facile ...... ...Multi Beeren in der Freizeit kann einfacher sein .........Baies multiples à loisir peut être plus facile .........Multi bayas en el ocio puede ser más fácil ....

Kyllä on surkeeta kun on köyhä ja laiska.  Alkoi tekemään mieli mustikkapiirakkaa kun somessa niin kehuttiin että mustikat ovat kypsyneet melkeimpä etuajassa.   Mustikkametsään ei ole meiltä linnuntietä  kunnolla puoltakilometriä,  mutta kun on joki välissä niin  kävellen kiertotietä tuleekin sitten jo reilu parikilometriä.   Jos olisin rahamies niin mustikat olisi voinut rekosta tilata ja autolla hakea valmiiksipoimittuna porista.   Laiskuus tuli vastaan siinä että perintönä saatu marjanpoimuri on jossai kellarin häkkivarastossa ja olisi pitänyt varmaan puolikoppia purkaa ennen kuin se olisi puimuri löytynyt. Löytämisen jälkeen olisi tietysti puretut tavarat pitänyt takasin laittaa, kova homma kaikenkaikkiaan muutaman marjan vuoksi.   Keittiön kaapista sentään löytyi vaivatomasti kilonvetoinen dronningholm mansikkahilloämpäri. Hetkessähän nyt sen verran pitäsi pystyä mustikoita poimimaan, sen kun vaan mätään viereen kyykistyy ja alkaa hommiin.  Mustikkametsässä oli kuitenkin joku jo käytnyt marjanpoimurin kanssa marjoja riipimässä ja jälki oli sen mukaista.   Jäljellä oli mustikka siellä täällä, harvakseltaan. Yksittäin piti mustikat  sormin poimiaRankka homma oli, ei ole yhtään KELA:n kuntouttava työtominta auttanut, jo alku matkassa kumarassa kulkeminen, mättäiden välissä sai selässä tuntumaan kipuoireita, tai ei oikeastaan selässä vaan alaselän kyljen lihakset rasittui ja valittivat työn tuskaa.  Se etu  tietysti mustikoiden  yksittäinpoimisessa on ettei niitä enää kotona tarvitse erikseen perata vaan ovat heti käyttövalmiita.Lenkkitosutkaan ei ollut metsäretkelle olikea valinta, ne ovat liian joustavat ja kyykyssä marjojen poimiminen sai jalat väärään asentoon ja niveliä alkoi pakottaa.  Sen lisäksi kosteasta metsäpohjasta nousi hyttysiä hipiää reijittämään.  Metsässä on ihan mukava välillä käydä kävelemässä mutta kyllä nyt tälle satokaudelle riitää metsässä kyykiminen.  Sienetkin saa helpomalla marketista, ei niitäkään koko talven varastoa tarvitse metsästä hakea ja säilömisen vaivaa nähdä.

Vaimo oli kuitenkin tyytyväinen kun sai marjat suoraan poimitaämpäristä piirakan pohjalle asetella ilman perkausta.Yllätävän riitoissa, puolentoistalitran ämpäristä saa aiakin kolme  mustikkapiirakka tehtyä.  Mutta kyllä täytyy todeta että kyllä minä vähemmäläkin työllä olen piirakkaa saanut.   Nyt pitää koettaa saada nopeasti tämän päivän blogipäivitys kirjoitettua jotta pääsee mustikapiirakka kahville.Selkävaivat ovat jo kyllä helpottumassa, ovat nämä scholl sisätyökengät ihmeelliset, ne parantaa selkävaivatkin. Scholl Biomechanics  jalkineet soveltuvat kaikkien yleisimpien jalkaterän ja jalkojen nivelsärkujen lieventämiseen.   Ainoa vika näissä kengissä on se että niiden käyttöikä on vain viisivuotta hyvissäkin olosuhteissa.  Olen miettinyt että olen siinä iässä että on monta asiaa jo joita ei enää tarvise uusia, mutta voi olla että sisäkengät pitää vielä kerran uusia.
Jorma Lindqvist kiitos linkistä
Mun täytyy hommata uudet työkengät. Hintakin ihan "kilpailukykyinen" niihin verrattuna mitä meillä töissä välillä esittelijät käy kauppaamassa.Kivasti parintunnin marjanpoiminta rupeama, matka mukaan lukien laski verensokeria   Eilen sunnuntaina   17.7.2016  tuli käytettyä  oneTouch Vita verensokerimittarin viimeinen testiliuska.  Roskiin pitää hyväkuntoinen verensokeri mittari heittää kun  one touch mittareita ei kuulemma enää suomeen tuoda.    Nyt pitää alkaa opetelemaan aspiriinifirman mittaria käyttämään.


Marjanpoiminta reissu laski verensokerin 3.4 mmol/lKotonakin on kasvukausi alkanut udeleen,  sitruuna puu on kasvattanut yllätäin uuden haaran aikaisempien keskelle ja kasvuvauhti on ollut huima.  Muutamassa päivässä  yli kymmensenttiä.


Luonnossa jätipalsamit ovat aloittaneet kukintansa ja pölyttäjillä pitää kiirettä


Valkista heinäsorsa naarasta seuraa melkein täysikasvuiset poikaset, ne ovat lähempänä oikeaa väriä, tummempia.  Hauki kävi katsomassa olisiko sorsanpojista ollut suupalaksiAlkujaan valkoisella heinäsorsa emolla oli  8 poikasta nyt jäljellä on 6 joten kyllä Myllykosken tappajahauki on onnistunutkin saalistuksessa


Millään ei tahdo tottua uuteen Vainiolansiltaa, se vaan tuntuu kapeamalta kuin alkuperäinen.   Voiko kapeudun tuntu johtua väristä?  Valkoiseksi maalatut sillankaiteet antavat varmaan avaruuden tuntua.Ensi kertaa otin vitkalaukaisulla itsestäni kuvan Nikon D 200 kameralla


Maisemakuvaa Noormarkusta


Pitäsikö huolestua?  Noormarkunjoessa en ole tänä kesä havainnut vesimittareita (Gerridae)Tänään maanataina 18. heinäkuuta aamu aukesi  pilvetömällä taivaalla. Aamupaäivän mittaa kumpupilvet valloitavat kyllä taivaan.


Lämpötila sataa Noormarkussa / porissa ylitää + 20 astetta , Auringonnousu tänään 4:29. Auringonlasku tänään 22:48. Päivän pituus on 18 h 19 min.


Kyllä taas kummastuttaa, pankin tilioteessa oli saldosta miinustettu 5.25 euron palvelumaksu vaikken ole käynyt lähelläkään pankkia.

Moni saa marjansa helpommalla
Tuominen Harri paikassa Porin kaupunki - City of Pori.
Porilaiset on kuulemma hulluna Ämpärien perään..
nyt huipputarjous Ämpäristä !!!! ÄMPÄRI ILMAISEKSI !!!!
Sisältää kymmenen litraa puhdistettua mustikkaa..
joista pitää maksaa nimellinen 45,- .. tuon ÄMPÄRIN kotiisi.


Mustikan poimijoita riitää
Mari Asell sekä Marko Asell.
1 t
MARJAHULLUUS ISKI!!!
Oltiin kolmessa polvessa mettässä.

Henkilön Mari Asell kuva.

Taas tyypillinen suomalainen byrogratian kukkanen bisneksen teon esteenä.

Höyryveturin tulo Raumalle peruuntuu – Trafi kielsi liikennöinnin

Höyryveturimatkat 1009 Oy:n mukaan kyse on siitä, että junaa ajoi viime viikolla yhden päivän ajan virallisen kuljettajan sijaan kuljettajia kouluttanut yhtiön toimitusjohtaja, jolla ei ollut oikeutta höyryveturin kuljettamiseen. Kyseisellä henkilöllä on pitkä kokemus junan kuljettamisesta.

http://www.satakunnankansa.fi/satakunta/hoyryveturin-tulo-raumalle-peruuntuu-trafi-kielsi-liikennoinnin/

Johnny-Kai Forssell ja Satakunnan Kansa jakoivat linkin.


Ensi viikonvaihteeseen suunniteltu höyryveturi Ukko Pekan vierailu peruuntuu. Junan piti suunnitelman mukaan liikennöidä tällä viikolla Raumalta perjantaista...
satakunnankansa.fi

Ajokortiton junankuljettaja olisi voinut ajaa mesään...


Hyvää viikonalkua lukijoilleni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti