Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Työtehoton alkuviikko...Work ineffective in the first week ...Arbete ineffektivt i den första veckan......工作无效在第一周........Работа неэффективным в первую неделю ........Lavoro inefficace nella prima settimana ........Arbeiten ineffektiv in der ersten Woche ........ Travailler inefficace dans la première semaine .... ...Trabajar ineficaz en la primera semana ...

Empä olisi uskonut että raavaaseen mieheen enään mikään poliittiset puheet olisivat mitenkään vaikuttaneet.  Mutta kyllä minulla nyt on ollut suuri häpeän tunne siitä kun olen aikoinani keskustapuolueen toiminassa ollut Noormarkussa mukana ja vaikuttamassa.  Silloin  ei vielä kylläkään Sipilästä ollut mitään tietoa, elettiin Vanhasen nousukautta.  Nykyisenlaisessa tilanteessa en kylä kepun riveihin enää menisi.  Se on kumma juttu että kepu  pettää aina, viimeksi Ahon hallitus petti suomenkansan Viinasen avustuksella 1990 luvun alkupuolella.  Se oli kyllä pientä tähän nykytilaan nähden, vain lapsivähennykset poistettiin  ja pienyrittäjät ajettiin suohon kun valuuttalainat avattiin kaikkien saataviksi ja sitten devalvoitiin vaikka toista sanotiin.  Sipilän hallitus  peittoaa nyt kyllä Ahon hallituksen moninkertaisesti kansan kurittamisessa.  Ainoa lohtu on se ettei Sipilän valta ole ikuista, sattaa olla ettei tämä hallitus istu tätä vaalikautta lopuun asti.  Kaikkein eniten äänestäjiään  on silti pettänyt perusuomalaisten Timo Soini,  Saapa nähdä mihin tulevaisuudessa persujen äänestäjät siirtyvät, todennäköisesti nukkuvien puolueeseen seuraavissa eduskuntavaaleissa.  Tämä riitäköön johdanoksi siihen että tämä viiko 38 on alkanut kohdaltani työtehottomasti. mistään ei oikein ole tullut mitään.  Olisi kiva tietää kuinka paljon jo ennen perjantain mielenosoituksia suomessa on tuotanto ja työteho laskenut halituksen kurjistamispolitiikaa mietiessä?  Kustanustehokuus = työtätekevien riisto.  Vielä ei ole mikään katsrofaalinen tila, oikeaa kahviakin vielä kaupasta saa. Kysymys on kysynnän ja tarjonnan laista. Maailma on jo tarpeetonta kamaa täynnä, kysyntää ei millään riitä jatkuvaan talouskasvuun. Kulutusta kasvattaa vain jäleenrakentaminen, luonnonkatasrofin tai sodan tuhojen jälkeen. Valitettavasti euroopassa sota on todennäköisempi kuin luonnonkatasrofi. Euroopassa ja Suomessa pitää tottua miinusmerkkiseen talouskasvuun kun euro ei jousta...

Kustannustehokuus nousisi kun valtateiden ja mootoriliikenne/ mootoriteiden nopeusrajoitusta nostetaisiin 10 km/h . Tavara saataisiin nopeammin satamiin ja työmiehet työpaikalle. Työssäkäynti aluekin laajenesi
Maanantaina kävin Markun  kanssa Poomarkun metsässä  sienessä, oikein mitään sieniä löytynyt.  Ja kun löytyi niin kiirestti sienet ämäriin ja kuva jäi kasvupaikalta ottamatta.  Kovin oli kuivaa metsässä, suppilovahverot olivat pieniä ja piti tarkaan etsiä kun ne olivat vasta smaleenlomastta hatuaan nostamassa, pannulla on myös pari vaaleaorakasta.  Ei maanantain sienistä saanut kuin yhden aterian lisukkeet.  Sipulia ja suolaa sekä mustapippuria sienien ja voin kansaa pistin hautumaan.  Makua varmaan paransi se että sienet oli itse poimittu, vatsakin paremmin tiistaiaamusti toimi. 


Tiistaina aurinko vielä paistoi  ja sain pitkän pohtimsen jälkeen päiväkävelylle lähdettyä.  Kun muuta valokuvattavaa en löytäönyt niin keksin että jättipalsamin siementen lentoa olisi kiva kuvataJättipalsamin simenkodat rapshtelivat itsekseen auringonlämmitäessä auki jas iementen rapina kuului niiden pudotossa kasvien lehdille.  Niin nopeasti se kuitenkin tapahtui että vaikka korva kuuli niin myöhässä silti kameran laukaisinta painoin.   Ravistamalla koitin saada jättipalasamin simenkodan räjähtämään  kun ensi  olin kameran niihin tarkentanut Sarjakuvaukselle piti kamera asetaa eikä siltikään tahnut lentäviä jättipalsamin siemeniä valokuvaan saada

Yhden lentävän siemen sain vähän paremmin  näkymään 


Nyt on puhuttu pelkästään siitä että kustannustehokuus paranee sillä kun lomia leikataan, ylityökorvauksista maksetaisiin pienpää palkkaa.  Kaikki tämä vaikuttaa työntekijän asemaa heikentävästi eikä tuotannolisissa töissä välttämättä tuotantoluvuissa tulla suurta edistymistä näkemään. Työnantajan pitää myös kehtittää tuotantapoja.  Manuaali koneella ei tutantoa saa tehostettua palkoja alentamalla, pittää hankkia automaatteja ja robotteja, ne käy itsestään ilman kahvitunteja ja ruokataukoja ja tekevät juuri niin  hyvää laatua kun ne on ohjelmoitu tekemään.   En minäkään hitaalla kameralla saanut räjähtäneestä jättipalsamin siemenkodasta lentänyttä siementä lennosta kunolla valokuvattua. Premat laiteet pitäsi hankkia. 


Kyllä ne jättipalsamin siemenet vähän pieniä on  lennossa valokuvattavaksi mutta tulipa yritettyä.  
Pakolaiskeskutelun ja hallituksen pakottavassa työehtojen keskustelussa on päässyt unohtumaan lääkekorvausuudistus joka astuisi ensivuoden alussa voimaan. 

Lääkekorvausuudistuskin sattaa heikentää diabeetikojen asemaa. Dibeettesliitto ei pidä hyväksyttävänä, että välittömästi elämää ylläpitävää lääkehoitoa tarvitsevat ihmiset joutuisivat vuosittain maksamaan hengestään kaavailtua alkuomavastuun. Diabetesliiton mielestä lääkekorvausjärjestelmän uudistus hankaloittaa uusien lääkeiden pääsyä sairausvakutuskorvauksen piiriin. Asianmukaisen lääkehoidon tulee olla mahdollista kaikille diabeetikoille sosioekonomiseen asemaan katsomatta.


Viime yönä on satanut ja yöllä on ollut harvinaisen läämmin, se saataa edesauttaa supilovahveroiden kasvua, lämmintä on +14. 4 astetta


Nyt ollaan keskiviikossa  eikä siltä vaikuta että työvikko jatkusi yhtään tutottavampana, perjantain olevaa hallituksen vastaista mielenosoitusta odotelessa tässä taitaa loppiviikko mennä.  Akavan ekonoomit ja joukko opettajia ei ainakaan saamaa venettä souda, joten taitaa jäädä torsoksi koko mielenilmaus.


Ise mietin kuinka paljon kokonaisuudessa olisi valtion tulot lisäntyneet jos alvia nostetaisiin 1 prosentti? Jos talouden tasapainotusrahat kerättäisin alvin nostolla niin silloin pääsisi ainakin itse vaikuttamaan siihen kuinka paljon kiristys itseen ja perheeseen vaikuttaisi.

Hallituksen sisäpolitiikka vaikutaa nuorillekin olevan huolestuttavampi asia kuin  pakolaisten tuleminen. Seitsämänelle luokalla oeva Max-Aaron kysyi eilenillalla  mitä tämä perjantain lakkoilu merkitsee?   Pakolaisista hän ei ole kysynyt  mitään.  Nuoret siis kokevat sisäpolitiikan pahempana uhkana kuin pakolaiset.

Tytär Noora-Liina lähti pitkälle matkalle eilen miehensä Antti-Jussin kanssa 

Aattelin hetkellisesti avata menneiden tapahtumien arkun ja paljastaa "miksi Australia?" Jotkin ovat sitä kyselleet ja aattelin vastata vähän pidemmin.
http://flockler.com/suuri-seikkailu

http://flockler.com/suuri-seikkailu/blogi/ekat-fiilikset-singaporestaTapio Huhtanenkin matkalla


Tapio Huhtanen Brysselissä Länsi Suomen liittojen Eurooppa tpimiston 20 v juhla. Juhlapaikka oli entinen DDR suurlähetystö. Kännyköille ei ollut kenttää, liekö syynä " rakennustekniikka"

Hyvää lopuviikkoa luijoilleni 

Outi Heiskanen Mahtavaa Teuvo! Olipas kiinnostavaa luettavaa, ihan ajatuksen kanssa sitä ahmin. mukavaa loppuviikkoa myös sinulle Teuvo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti