Teuvon kuvat

Teuvon kuvat

perjantai 11. syyskuuta 2015

6210 R traktori valokuvia sumussa....6210 R tractor photographs in the fog.... . 6210 - [R拖拉機照片在霧中.......6210 R traktor fotografier i dimman ....6210 R тракторов фотографии в тумане ....

Olipa eilen pokeuksellin päivä.  Pääsin jostain kumman syystä lähtemään pihalle jo aamu yhdeksältä kun sää oli vähän erillainen kuin mitä muuten on Noormarkussa / porissa ollut.  Jostain kumman syystä minulta on jäänyt monata asiaa tällä viikolla dokumetoimata.  Viljatkin on puitu minun huomaamata ja syyskyntökin on tehty pikkukoivukujan pellolle.

Säävalokuvaa lähdin hakemaan. Myötävalovalokuva on ihan hyvä mutta siitä puuttuu dramaattisuus.  Vastavaloon saa jänittävämpiä kuvia. Mutta ei Vainiolansilalta Makkarakoski vastavaloon kuvattuna nyt sumussa / usvassa nyt niin ihmeellinen ole valokuvana


Kuvaan tulee heti uutta dynamiikaa kun laajentaa kuva-alaa  ja valokuvaa auringon maisemaan.  Tämä maisemavalokuva olisi toiminut mustavalkosenakin, mutta halusi auringon punertavankehän elävöittävän muuten niin harmaan valokuvanVastavaloon kuvaaminen on aina haasteellista.  Digikamerat ovat tuoneet helpostusta tähänkin asiaan kun voi ottaa vaikka kuinka monta testikuvaa ja näin saa empiiiristä tietoa ja kokenmusta. Näkee välittömästi valokuvan oton jälkeen mihen kamera kykeni.  Alla olevan kuvan lähetin television paikallisuutisiin sääkuvaksi mutta ei ainakaan vielä eilen näytetty.


Harmitti kun en ole yhtään maatalousaiheista valokuva ole tänä syksynä saanut. Syksy näkyy valokuvissa jo hyvin kun koivujenlehdet ovat kellastumassa.
Muuten kyllä oli hieno ilma ja usvainen maisema piristi ja innosti sitä valokuvaamaan 


Raisiontien varella kävin tatteja etsimässä mutta ei ainoatakaan tattia näkynyt


Makkarakosken ja Pikkukoivukujan risteyksessä vasemmalta kuului traktorin moottorin murina.


Olininmäenkiertotiellä kesäkukat vielä kukki kauniisti


Siellä se traktori  kynti, oli siinä vaan hieno mootorin tasainen murina. Taustalla  usvassa näkyy vintikaivo. Eikö ole hieno toiminallinen sumu valokuva?


Tämäkään kuva ei ole televisoon sääkuvaksi kelvannut


John Deere 6210 r  traktori sumussa / usvassa


7 siipisellä kääntöauraa 6210 R veti vaivattomasti, kääntösäde on vähän suuri , pellon päädyt pitää vetää toiseen suuntaan


Jossain isoveljen  kätköissä on vanha 6x6 mustavalkoinen valokuva 1950 luvulta kun isoisäni Tapani Alfred kyntää harmaalla pikkufergulla yksi siipistä auraa tällä samalla pellolla.  Harmaa fergussonikin on ollut edistystä hevosvetoiseen agraariyhteiskuntaan verrattuna mutta  peura traktori tekee seitsämän miehen työt.
John Deere  6210 R 176kW (240hp) 6.8 l Diesel
Maximum Hydraulic Flow155 l/min (Option)
akselin napojen väli  2.8 metriä  Paino 9,550 kgEi ole pienille pelloille tämä yhdistelmä vaikkei voima lopukaanVähän taiteelisempi valokuva 6210 r taraktorista


Sävy sävyyn syksyisten koivunlehtien kanssa


 On se vaan komea yhdistelmäMaanantaina kaupunkireisulla samanlainen john deere tuli finpyyntiellä vastaan  se veti viljakuormaajuuri ja juuri mahtuu viivojen väliin 2,8 m leveä


Hevostalleille päästyäni sumu oli jo hälvenemässä enkä hummista sumukuvaa saanut 


Kymmenen aikaan Makkarakosken sillallalta sai vielä vastavaloon  sumuvalokuvan


Vainiolansilta usvan hälvettyä


Markku Mäkelä No nyt on hieno aamutunnelma Teuvo kuvassasi


Viikolla sai manradiinipuu uuden purkin se on jo 110 cm korkaea


Keksiviikkona  vaimo sai  uuden pöytävalaisimen, siinä on 7 watin led lamppu ja sen jalan on kiinan poika  kupariputkesta valssannutTänään oli jälleen Shoppailu päivä, kävin Teuvon ja Hannen kanssa ( Hanne=Teuvon vaimo ) Jyskissä tyyny ja peite ostoksilla. Sieltä survailtiin Puuvillaan Clas Ohlsoniin hankkimaan uusia syksyn valoja. Hanne löysi komeen pöytävalaisimen vanhan rikkoutuneen tilalle, ja minä puutarhaan näyttävät ja edulliset pihavalot. http://www.clasohlson.com/…/LED-puutarhavalaisin/Pr363569000. Hinta-laatusuhde näissä niin hyvä että haen ensiviikolla vielä toiset valot.


Oli hyvä että eilen toimerruin  sumuvalokuvia aamulla varhain lähtemään ottamaan kun tänään perjantaina ei enää aamulla sumua esiintynyt ,  klo 8.25 oli + 8 astettalämintä pihalla  ja se on kohonnut jo  kellom  10. 40 on  + 14.8 astetta Hyvää päivän jatkoa lukijoilleni


Ps. Kirjoitin jo silloin kun Pääministeri Sipilä vaalien  jälkeen alkoi yhteiskuntasopimusta vääntämään ja sen myötä  -5% palkanalennusta ajamaan  että Sipilä venuttaa yhteiskutarauhan rajoja. Näin on nyt käynyt kun  Sipilä on pakolla alkanut kilpailukykyä parantamaan.  Pahiten tämä Sipilän  tulojen ja lomien leikkaus kosketta naisvaltaista terveydenhoito alaa, Lomien leikkaus lisää stressi sairauslomia ja me vähävaraiset ihmiset saamme  hoitajien stresaantumisen kokea "huononutneena" palveluna.  Kaiki  muukin ansiotason laskuun vaikuttavat leikkaukset supistavat yksityistä kulutusta ja kaupan alalla tullaan näkemään henkilökunnan supistuksia. Silloin kun itse oli vielä työelämässä perheessä tehtiin ns. ylimääräiset ostot lomarahoilla ja aripyhistä kertyneillä tuloilla.  Halituksen esityklsellä leikataan juuri näit. ns. tekemättömän työn korvauskia jotka ovat tuoneet työntekijöille pientä pelivaraa kulutukseen.  Kilpailukyvyn parantaminen = työntekijän riisto.  Liika apu on vaarallista,  ilmapallokin puhkeaa kun siihen liikaa ilmaa puhaltaa...

Raha on nykyään spekulatiivinen, sen jäkeen kun kultakannasta on luovuttu niin rahalla ei ole todellista katetta eikä näin ollen arvoakaan. Niin kauan kun mustetta riittää painokoneisiin ei nyky raha pitäsi loppu.. Sekin epäilyttää mitä aiheutaa tämä hintojen halpuuttaminen.  Viikolla halkaisin S-marketin  kotimaisen sarjan nakin  leivän päälle.  Olin juuri mitannut verensokerin ja  luulin ensiksi että sormen päästä oli veripisara nakkiin tullut.  Tarkempi katsonta kuuitenkin osoitti punaisen värin tullen sulamattomasta paprikan tapaisetta mausteestta.  Tämä ei tapa mutta johtuuko mausteiden sulamattomuus liian pikaiseta kypesentämisestä.  Siis huonontaako halpuuttamien laatua?Jotain hyvääkin sentään vielä tapahtuu,  taloyhtiöön saatiin saunavuorto molemmille viikonlopun  päiville, perjantaille ja lauantaille. Minäkin pääsen ihmisten aikaan launataina seittämältä saunaan.. Ennen sauna oli vain perjantailla ja minunkin saunavuoro alkoi  kello 21.00, vähän myöhään ikäihmiselle.. Nyt on taas kaikki hyvin


Face bookista poimittua :

näin sairaanhoiitaja 5 lapsen yh-äiti!Aija Toikka HalpalentoyhtiönYöperhonen
Eilisen hallituksen heittämän paskamyrskyn jälkeen vieläki epätodellinen olo.Voiko oikeasti tällanen epäreiluus ja toisen työn aliarvioiminen olla totta.Luuleeko nää kolme pientä porsasta, että ne vaan tulee ja puhaltaa mun ammattiarvostuksen nurin viemällä mun pyhälisistä ja ansaituista lomapäivistä, joita olen kerännyt 32 vuotta.
Onko niillä kuvitelma mun työstä, että kävelen yöt läpeensä lyhty kädessä korjailemassa kilttien, nukkuvien ja sairaiden vanhusten villapeittoja.
Onko niillä kuvitelma mun työssä viettämästä ajasta, että istun hoivattavien vierellä kädestä kiinni pitäen ja pää kallellaan kuunnellen näiden sairaiden elämänhistoriaa, ajan kanssa.
Väärin.Mä teen töitä valot päällä, paikassa, jossa kuolema on koko ajan lähellä.Potilaat ei ole kilttejä sairaita vanhuksia, vaan muistamattomia, sekävia, agressiivisia, ja useimmiten työikäisiä sekä fyysisesti vahvoja.Mulla ei ole lyhtyä, vaan rintapielessä roikkuva turvahälytin, joka muistuttaa mua lähes joka työvuorossa eteen tulevasta uhkatilanteesta.Sylkemistä, potkimista, raapimista, huorittelua, tavaroilla heittämistä ja suusanallista uhkailua aina käsirysyyn asti.Sitä mun työni on.
Mun työtäni on käsitellä joka ihmisen ruumiinaukosta tulevia eritteitä, hikeä, kudosnestettä, ulostetta, oksennusta, limaa, räkäysköksiä, verta ja virtsaa.Kerätä käsin näistä eritteistä kaikki tarpeellinen ja tarvittava potilaan hoidon onnistumiseksi.Jos potilas ei itse näitä kykene tuottamaan, minä kaivan ne!
Mun työtäni on seurata potilaiden elintoimintoja, ymmärtäen heti niissä tapahtuvat muutokset ja seuraamukset, reagoida niihin nopeasti.Osata käyttää useita mittareita, monitoreja, erilaisia ihmisen elintoimintoja ylläpitäviä laitteita ja kyetä väsyneenäkin laskemaan milligramman tarkkuudella.Tulla toimeen kaikkien ihmisten kanssa.Tehdä neljääkin hommaa yhtä aikaa.
Mun työtäni on ottaa vastaan hymyssäsuin kiire, väliinjääneet lakisääteiset, omaisten kiukku ja oma turhautuminen, kun aika ei riitä.Selkään sattuu, jalkoja pakottaa, hartioita särkee.Silti menen ja hymyilen, koska se on mun työtäni.Mä arvostan työtäni ja tykkään siitä, vaikka hallituksen mielestä olen halpa, en ole.Teen arvokasta työtä, jatkoajalle päässyt potilas toimii motivaationa, vaan sillä ei elätä perhettä.
Kun olen 10.5 tuntisen yövuoroni tehnyt, olen siitä palkkani lisineen ja lomineni totisesti ansainnut.Sano nää kolme iloista rosvoa Markku Mutanen Tää oli ihan hyvä artikkeli mikä kannattaisi ensin miettiä joka työpaikalla. Ei ne pitkät lomat vaan toimiva työympäristö. http://www.kouvolansanomat.fi/.../Ty%C3.../2015218868193/457

Työpahoinvointi maksaa Suomelle Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan 40 miljardia euroa vuodessa....
kouvolansanomat.fi

Kaikkien Suomen Citymarketien työntekijät marssivat tänään ulos klo 12, vartiksi. "Jos on ollut monta vuotta töissä, palkkaan tulee 1500 euron leikkaus eli vuoteen tulisi palkaton kuukausi."SAK:n hallitus on kertonut perjantaiaamuna, miten ay-liike vastaa hallituksen ehdottamiin leikkauksiin. Luvassa on liittojen työnseisaus sekä iso mielenosoitus ensi perjantaina.

SAK, Akava ja STTK järjestävät kaksituntisen mielenosoituksen Helsingin Rautatientorilla ensi perjantaina 18.9  kello 11–13.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti